Sveitsin sprinttimestaruuskisoissa kova kansainvälinen osanotto, Merz ja Jansson voittoihin

Suomalaisten avatessa kilpailukauttaan Kevätyönviestin lumihangissa, käytiin samanaikaisesti kovatasoinen sprinttikilpailu Sveitsin Bremgartenissa.

Suomalaisten avatessa kilpailukauttaan Kevätyönviestin lumihangissa, käytiin samanaikaisesti kovatasoinen sprinttikilpailu Sveitsin Bremgartenissa. Kyseessä oli Sveitsin sprinttisuunnistusmestaruuskilpailu, johon myös muiden maiden juoksijoilla oli mahdollista osallistua. Kilpailu keräsikin varsin kovatasoisen osanottajajoukon. Myös Suomen maajoukkue osallistui kilpailuun mukaan osana Sveitsin leiriään.

Miesten kilpailun voiton vei tiukassa sekuntikamppailussa isäntämaan Matthias Merz sekunnin erolla vähitellen kuntoutuvaan Daniel Hubmaniin. Kolmas oli sprintin hallitseva maailmanmestari Matthias Müller. Suomalaisista parhaiten pärjäsivät sprinttimaajoukkueen Olli-Pekka Koistinen ja Antti Anttonen ollen mukavilla sijoilla 13 ja 14. Seuraava suomalainen oli Tuomas Kari 22. sijallaan. Normaalimatkojen maajoukkuemiehillä painoi leirin rasitukset sen verran, että ihan kärkisijoille ei ollut asiaa.

Naisten kilpailun paras oli Ruotsin Sveitsissä asuva Helena Jansson, joka oli varsin ylivoimainen voittaen Simone Niggliä 34 sekuntia. Kolmas oli pienoinen yllättäjä Sveitsin Sara Lüscher. Suomalaisista parhaiten pärjäsi Merja Rantanen ollen kahdeksas. Ulrika Uotila oli 17. Vatsataudin vaivaama Minna Kauppi joutui keskeyttämään kilpailun ja Anni-Maija Fincke ja Riina Kuuselo eivät saaneet tulosta unohdettuaan tyhjentää SI-tikkunsa, mutta ihan kärkisijoille he eivät olisi kuitenkaan sijoittuneet.

Vatsatauti suomalaisten vaivana

Hevoskuuri tavoitti kilpailun jälkeen langan päähän Suomen valmentajan Antti Harjun, joka oli juuri lopettanut kisan jälkeisen palaverin. Harjun mukaan Bremgartenin vanhassa kaupungissa käyty kisa oli tyypillinen keskieurooppalainen sprinttikilpailu, tai itse asiassa oikeastaan simppelimpi kuin mitä odotettiin. Antti Harju oli iloinen sprintin erikoismiesten hyvästä panoksesta.

– Täytyy olla tyytyväinen sprinttimaajoukkueen Koistisen ja Anttosen suorituksiin näin kovassa kisoissa. Selvästi näkee, että sprinttimaajoukkueen panostus näyttää tuottavan tulosta. Normimatkojen miehillä painoi leirin rasitukset kintereissä sen verran, että parempiin sijoihin ei ollut asiaa. Lisäksi Tero Föhr kärsi vatsavaivoista. Ja naisissa Minnalla oli myös vatsavaivoja, minkä takia hän joutui jättämään kisan kesken. Leirimiehityksestä onkin kolmasosalla ollut täällä vatsatautia, eikä se meinaa oikein lähteä millään pois. Se on selvästi vaikuttanut leirin antiin, kertoo Harju.

– Uskon, että huomenna keskimatkalla tulee kuitenkin parempia tuloksia kuin tänään. Se on meidän matka. Esimerkiksi tänään levännyt Pasi Ikonen on varmasti huomenna kova luu, uskoo Harju.

Sunnuntaina on siis vuorossa Sveitsin mestaruuskilpailujen keskimatkan kilpailu, josta myös raporttia Hevoskuurissa.

Tulokset miehet 2.8 km:

1. Matthias Merz 84 Beinwil am See OLG Rymenzburg 14:02
2. Daniel Hubmann 83 Eschlikon TG OL Regio Wil 14:03
3. Matthias Müller 82 Oberwil-Lieli bussola ok 14:13
4. Fabian Hertner 85 Winterthur OLV Baselland 14:15
5. Philippe Adamski 85 France Equipe de France 14:20

13. Olli-Pekka Koistinen Team Finnland 14:39
14. Antti Anttonen Team Finnland 14:40
22. Tuomas Kari Team Finnland 14:55
23. Tuomas Tervo Team Finnland 14:58
25. Mats Haldin Team Finnland 15:02
26. Olli-Markus Taivainen Team Finnland 15:03

Naiset 2.5km:

1. Helena Jansson 85 Belp IMP001 Leksands OK 14:13
2. Simone Niggli 78 Münsingen OLV Hindelbank 14:47
3. Sara Lüscher 86 Winterthur OLC Kapreolo 14:55
4. Rahel Friederich 86 Liebefeld OLG Basel 15:07
5. Amelie Chataing 86 France Equipe de France 15:33

8. Merja Rantanen Team Finnland 15:35
17. Ulrika Uotila Team Finnland 16:10
22. Venla Niemi Team Finnland 16:18

Tulossivut: http://www.o-l.ch/cgi-bin/results?year=2011&event=Schweizer+Meisterschaft+im+Sprint-OL

Kisasivut: http://www.bussola-ok.ch/bussola_v3/sm2011/home.php?lang=EN

Miesten radan loppuosa:

sprintSUI

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri