Janssonin ylivoimaa myös sprintissä

Helena Jansson otti viikonlopun toisen kultansa Gotlannin Visbyssä. Tänään kultamitali ripustettiin kaulaan kaupunkisprintin voiton kunniaksi. Miesten puolella kymmenen parhaan joukossa oli vain neljä ruotsalaista.

Helena Jansson otti viikonlopun toisen kultansa Gotlannin Visbyssä. Tänään kultamitali ripustettiin kaulaan kaupunkisprintin voiton kunniaksi. Miesten puolella kymmenen parhaan joukossa oli vain neljä ruotsalaista.

Janssonin voittomarginaali oli reiluhko 28 sekuntia. Kisan toiseksi kiri Ulricehamnsin tanskalainen Maja Alm, joka tunnetaan kovana sprinttisuunnistajana muun muassa viime vuoden Bulgarian EM-sprintin pronssimitalillaan sekä Trondheimin MM-sprintin yhdeksännellä sijalla. Kolmanneksi kiri Lidingön Annika Billstam.

Parhaiten Janssonin iskuun pystyi vastaamaan Lena Eliasson. Hän oli pitkään kisan toisena, mutta kymmenennellä rastilla Domnarvetsin fyysisesti vahva suunnistajatar menetti aikaa. Eliasson oli kiinni pronssissa vielä kolmanneksi viimeisellä rastilla, mutta 100 metrin ylimääräinen harharetki toiseksi viimeistä rastia kohti maksoi kolme sijaa.

Miehissä kansainvälistä

Miesten sarjan nopein oli Rehns BK:n sprinttispesialisti Jerker Lysell. Nuoresta iästä huolimatta Lysellin vankka rutiini sprinttisuorittamisessa näkyi hänen löytäessään parhaat reitit lähes joka välille. Lysell johti kisaa ensimmäiseltä rastilta maaliin.

Hopealle ennätti Södertäljen Scott Fraser, joka hävisi voittajalle yhdeksän sekuntia. Pronssin vei Malungin William Lind. Perjantaiyön mestari Oleksandr Kratov oli sprintin yhdeksäs. Göteborg-Majornan vikkeläjalkainen Erik Johansson oli alkumatkan kiinni hopeamitalissa, mutta yksi reitinvalintavirhe sekä paha sekoilu viimeisellä reitinvalintavälillä pudottivat miehen kymmenenneksi.

Merkittävä huomio mitalisteissa oli se, että yksikään heistä ei kilpaillut SM-yössä. Voimien säästäminen lähes 15 kilometrin rytkytykseltä vain 18 tuntia ennen sprinttikisan karsintaa ilmeisesti kannatti. Yökisan juosseista kymmenen parhaan joukossa oli ainoastaan neljänneksi sijoittunut Öystein Kvaal Österbö, seitsemäs Mattias Karlsson nuorempi sekä Kratov.

Toinen huomioitava seikka oli kärkikymmenikön kansainvälisyys. Listalta löytyy ainoastaan neljä ruotsalaista. Loput juoksijat olivat kaksi brittiä sekä yksi norjalainen, ranskalainen, australialainen ja ukrainalainen.

Seuraavia SM-kilpailuja saadaan Ruotsissa odottaa pitkälle syksyyn. Pitkä matka juostaan syyskuun 10. ja 11. päivä. Keskimatka ja viesti juostaan viikkoa myöhemmin. Erikoispitkän mestaruuksista taistellaan lokakuun ensimmäinen päivä.

Ruotsin SM-sprintin ja yön kilpailusivut


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri