100 päivää suunnistuksen MM-kisoihin

Vuokatti kutsuu maailman huippusuunnistajat Kainuuseen heinäkuussa. Kuva: Aapo Laiho

Vuokatti kutsuu maailman huippusuunnistajat Kainuuseen heinäkuussa. Kuva: Aapo Laiho

Suunnistuksen MM-kilpailut järjestetään Vuokatissa 6.-14.7.2013.

Enää 100 päivää MM-kisoihin: Tavoitteista tulossa totta

Suunnistuksen MM-tapahtumaan päiviä laskevan mittarin lukemat vaihtuvat pian kaksinumeroisiksi, sillä pitkäperjantaina h-hetkeen on aikaa enää 100 päivää. Järjestelyt ovat edelleen hyvin aikataulussa, ja tavoitteista alkaa tulla totta.

- Tulemme pääsemään siihen 10 000 suunnistajaan, mikä meillä oli tavoitteena. Se tarkoittaa, että kisavieraita alueella on kaikkiaan 15 000. Se on huikea luku viikon viipymällä Kainuussa ihan millä mittapuulla tahansa, pääsihteeri Mika Tuononen sanoi mediatilaisuudessa keskiviikkona.

Osana MM-tapahtumaa järjestettävästä Kainuun Rastiviikosta on tulossa paitsi ennätyssuuri, myös ennätyksellisen kansainvälinen.

- Ilmoittautumistilanne näyttää todella hienolta. Viime vuonna Rastiviikolla kilpasarjoissa oli 2800 osallistujaa, nyt ilmoittautuneita on jo 4300. Viime vuonna kuntosuunnistuksiin osallistui 1600 henkilöä, tänä vuonna odotamme 2500 osallistujaa siihen. Normaalisti Rastiviikolla on 10–16 eri maan suunnistajia, nyt on jo ilmoittautunut suunnistajia 28 eri maasta. Nyt näyttää vahvasti siltä, että kun ilmoittautumisporras 31. toukokuuta päättyy, pääsemme kilpasarjojen osalta arviolta 6000–6500 suunnistajaan, Kainuun Rastiviikon kilpailunjohtaja Jukka Liuha sanoi tyytyväisenä.

Joukkueiden ilmoittautumisen ensimmäinen vaihe päättyy 31. maaliskuuta. Toistaiseksi MM-kilpailuihin on ilmoittautunut 15 maata, MM-tarkkuussuunnistukseen vastaavasti seitsemän. Tavoitteena on, että MM-suunnistukseen tulee osallistujia yli 50 maasta. Myös media-akkreditointi päättyy maaliskuun lopussa. Tällä hetkellä tapahtumaan on tulossa kaikkiaan noin 70 median edustajaa 15 maasta.

- Hienoa on, että myös yhteistyökumppanitilanteeseen voimme olla todella tyytyväisiä. Olemme pääsemässä tavoitteeseemme myös sen osalta. Huomaa, että tapahtuma kiinnostaa yrityksiä, Tuononen sanoo tyytyväisenä.

Kisabussilla parhaiten tapahtumien ytimeen

MM-kisaviikon aikana kilpailutapahtumiin ja Naapurinvaaran Huvikeskuksessa järjestettäviin oheistapahtumiin pääsee parhaiten kisabussilla. MM 2013 –bussipassi maksaa vain 30 euroa (alle 13-vuotiaille 15 euroa), ja siihen sisältyy kisabussien käyttö koko viikon ajan. Ennakkoon ostettuna bussipassin hinta on vain 25 euroa (alle 13-vuotiaille 10 euroa). Bussilla liikkumalla välttää areenoiden paikoitusmaksut sekä pääsee kätevästi aivan tapahtumien ytimeen. Oman auton voi jättää Tenetin koulun kupeessa sijaitsevalle parkkialueelle, ja hypätä siitä kisabussin kyytiin. Sillä alueella päiväpysäköinti on maksutonta. Lisätietoja nettisivuilta www.woc2013.fi

Majoitusta hyvin tarjolla

Tällä hetkellä kisavieraille on tarjolla erittäin hyvin monenlaista majoitusta kohtuullisten etäisyyksien päässä. Hotellimajoitusta on saatavilla vielä Kajaanissa ja Kuhmossa. Yksityisten henkilöiden tarjoamia majoituskohteita on runsaasti tarjolla vielä Vuokatissa ja lähialueilla. Lisäksi muuta majoitusta löytyy vielä esimerkiksi Paljakasta, Ukkohallasta ja Rautavaaran Metsäkartanosta.

Talkoolaisia tarvitaan ravintola- ja kahvilapalveluihin

MM-suurtapahtuma vaatii kaikkiaan 700 talkoolaisen työpanoksen. Tällä hetkellä mukaan on jo ilmoittautunut 550–600 henkilöä. tilanne on sen osalta hyvä, mutta erityisesti ravintola- ja kahvilapalveluihin tarvitaan vielä lisää väkeä. Mukaan voi ilmoittautua kisasivuilla olevalla lomakkeella.

>> Kisasivut

- WOC 2013

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri