Föhr ja Kauppi Finnspringin voittoihin

fohr230411_introPerinteinen suunnistuksen alkukevään suurtapahtuma Finnspring juostiin tänä vuonna Yläneellä. Kilpailusta odotettiin fyysisesti raskasta, mutta kärki piti pääsarjoissa odotettua kovempaa vauhtia.

fohr230411Tero Föhr suunnisti Finnspringin voitoon. Kuva: Hevoskuuri.fiPerinteinen suunnistuksen alkukevään suurtapahtuma Finnspring juostiin tänä vuonna Yläneen maastoissa loistavissa sääoloissa auringon paistaessa ja lämpötilan kohotessa yli 15 asteen. Kilpailu keräsi kaikki sarjat mukaan luettuna mukavat 2300 osallistujaa. Kilpailusta odotettiin fyysisesti raskasta, mutta kärki piti pääsarjoissa odotettua kovempaa vauhtia.

Tero Föhr osoitti kuntoutuneensa erinomaisesti syksyisestä akillesjänneleikkauksesta ottamalla miesten pääsarjan voiton selvällä erolla seuraaviin. Föhr käytti 14,2 kilometrin rataan aikaa 1:23:09. Petteri Muukkonen jäi Föhrille yli 1:30 minuuttia ja kilpailun kolmas venäläinen Valentin Novikov jo yli 2:30 minuuttia.

Tero Föhr piti juoksuaan hyvänä, mutta harmitteli muuten, että huhtikuu on sujunut huonosti harjoittelun kannalta.

– Yksi minuutin virhe tuli sekä pari pysähtelyä ja epävarmaa hetkeä pitkillä välillä. Meno oli tänään helppoa ja herkän oloista 50 minuuttiin saakka, mutta sitten alkoi painamaan. Tämän alun herkkyys ja levännyt olo johtui siitä, että huhtikuussa olen joutunut keventämään harjoittelua, enkä ole pystynyt harjoittelemaan alkuperäisen suunnitelman mukaan.

– Ranskassa tallasin kiven päälle ja pohjelihakseen tuli maksimaalinen venytys, josta akilles hiukan ärtyi ja samoin kantaluu. Akilles on nyt ollut hiukan ärtynyt rasituksesta ja juoksemisesta, joten olen varmuuden vuoksi joutunut keventämään juoksuharjoittelua, Föhr kertoi.

Kilpailun toinen Petteri Muukkonen oli palautunut hyvin viime viikonloppuisesta SM-maantiestä.

–Hyperkompensatio iski keskiviikkona. Virheitä ei tänään juuri tullut. Vähäinen maastossa juoksu ja suunnistusrutiinin puute näkyi vielä, mutta tästä on hyvä jatkaa, kunhan saa suunnistuskertoja lisää, kommentoi Muukkonen kilpailun jälkeen.

Pasi Ikosen riesana oli takareisiongelmat ja mies oli selvästi harmissaan vaivastaan.

– Olin jo saanut Valentin Novikovin kiinni, mutta sitten noin puolivälistä lähtien alkoi takareisi vaivaamaan ja juoksusta ei tullut enää mitään. Takareisi ei vaan antanut juosta ja loppu meni kompuroinniksi, kolautin vielä lopussa jalkaanikin kaatuessani, Ikonen harmitteli.

Kauppi odotettuun voittoon naisissa

kauppi230411Minna Kauppi vei naisten kilpailun. Kuva:Hevoskuuri.fi

Minna Kauppi otti odotetun voiton naisten sarjassa. Myös kakkos- ja kolmossijat menivät odotetuille nimille Merja Rantasen ollesssa toinen ja Maria Rantalan kolmas.

Voittaja Kauppi ehti selvästä voittomarginaalista huolimatta tekemään virheitäkin.

–Aika paljon niitä virheitä lopulta tuli. Toki maastokin oli vaativa ja tämä oli vasta kauden toinen suunnistus pohjoismaisessa maastotyypissä, kertoi Kauppi, joka oli käynyt eilen harjoittelemassa Kangasalla Joutsenenpesän maastoissa.

Toisen sijan ottanut Merja Rantanen ei ollut oikein tyytyväinen päivän esitykseensä.

– En vaan jostain syystä oikein tykännyt hommasta tänään. Yksi pummi tuli. Sain kuitenkin Vronin kiinni ja menimme yhdessä pitkän matkaa tänään, jutteli Merja päivän suorituksestaan.

Tulokset

Miehet

1. Tero Föhr Vehkalahden Veikot 01:23:09 +00:00:00
2. Petteri Muukkonen Vehkalahden Veikot 01:24:47 +00:01:38
3. Valentin Novikov Delta 01:25:48 +00:02:39
4. Pasi Ikonen Vaajakosken Terä 01:26:36 +00:03:27
5. Hannu Airila Kalevan Rasti 01:27:16 +00:04:07

Naiset

1. Minna Kauppi Asikkalan Raikas 01:06:06 +00:00:00
2. Merja Rantanen Koovee 01:08:30 +00:02:24
3. Maria Rantala Angelniemen Ankkuri 01:08:45 +00:02:39
4. Vroni König-Salmi Turun Suunnistajat 01:10:30 +00:04:24
5. Julia Novikova Delta 01:12:35 +00:06:29

>>Tulokset

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit

Kaupalliset yhteistyöt

Kuukauden luetuimmat

  1. 15.11.2020Niskanen antoi venäläiselle isän kädestä Oloksen leirikilpailussa
  2. 19.11.2020Suomen Cup jatkuu Taivalkoskella - katso lähtölistat
  3. 31.10.2020Hiihtokausi käynnistyi - Kainulainen ja Ahonen nopeimmat Imatralla
  4. 20.11.2020Niskanen tahkosi Oloksella hurjat kilometrit
  5. 14.11.2020Hyvärinen ja Joensuu voittoihin Kainuun Talvikisoissa
  6. 03.11.2020Hiihdon Suomen Cupin lähtölistat julkaistu – huippuja poissa, mutta kisat vetävät osallistujia
  7. 30.10.2020Bolshunov, Neprayeva, Niskanen...Olos vetää huippuja Tykkikisojen peruuntumisesta huolimatta
  8. 12.11.2020Kainuun Talvikisoissa mukana useita maajoukkuehiihtäjiä
  9. 23.11.2020Tässä Suomen hiihtäjät Rukalle
  10. 21.11.2020Beitostölenissä myrskysi – yllätysnimi peittosi maajoukkuemiehet 15 kilometrillä
  11. 18.11.2020Björgen ei noudattanut antidopingsääntöjä - ei saa kilpailla tämän vuoden puolella
  12. 29.10.2020Imatralla hiihdetään viikonloppuna kilpaa – tässä kotimainen kausi pähkinänkuoressa
  13. 26.11.2020Olympiamitalisti vaihtaa kansalaisuutta ja muita hiihtouutisia lyhyesti
  14. 03.11.2020Joni Mäki ja Riitta-Liisa Roponen Suomen Cup -viikonlopun mielenkiintoisimpia nimiä
  15. 01.11.2020Hakala ja Husu voittoihin FIS Imatran Kylpylä Hiihtojen toisena päivänä
  16. 31.10.2020Maailmanennätysmies Hans Mäenpää sairastui koronovirukseen
  17. 14.11.2020Hyvärinen nautti kovasta kisasta, Joensuu hämmentyi voittomarginaalistaan
  18. 16.11.2020Suomen ampumahiihtojoukkue ensimmäisiin maailmancup-osakilpailuihin valittu
  19. 20.11.2020Weng ja Kläbo kovimmat Norjan kauden avauksessa
  20. 07.11.2020Tässä Suomen Cupin viestien suosikkijoukkueiden hiihtojärjestyksiä
  21. 22.11.2020Melnitsenko pesi maajoukkuekollegansa Oloksella sunnuntaina – Ustjugovin ja Neprjajevan vauhti kadoksissa
  22. 21.11.2020Oloksella hiihdettiin venäläisvoittoinen leirikilpailu
  23. 13.11.2020Nuorten MM-hiihdot Suomeen!
  24. 31.10.2020Heiska ja Antila juhlivat Ilkan polulla – Kangasala SK vahvin viestissä
  25. 18.11.2020Saako Northug osallistua pitkän matkan hiihtoihin?
  26. 21.11.2020Johaug täysin ylivoimainen Beitostölenin kympillä
  27. 20.11.2020Novak ja Andersson voittoihin Ruotsisssa
  28. 11.11.2020Kallalla koronavirustartunta
  29. 22.11.2020Johaug nopein vapaallakin – Sundby suurissa ongelmissa
  30. 14.11.2020Mikko Koutaniemi muistelee podcastissä uraansa ja kertoo kaiken Ylläs-Levistä