Kalevan Rastin kivikova kymmenikkö 10milaan

martomaa250411_introViime vuoden 10milan voittaja Kalevan Rasti on nimennyt 10mila-joukkueensa. Joukkue on, jos mahdollista, vielä viimevuotistakin kovempi.

martomaa250411Simo Martomaa. Kuva: Hevoskuuri.fiViime vuoden 10milan voittaja Kalevan Rasti on nimennyt 10mila-joukkueensa. Joukkue on, jos mahdollista, vielä viimevuotistakin kovempi.

Kalevan Rastin viestin avaa Halden SK:sta täksi kaudeksi seuraan vaihtanut bulgarialainen Kiril Nikolov. Toisella ja kolmannella osuudella Kalevan Rasti luottaa suomalaiseen yösuunnistusosaamiseen Miika Hernelahden ja Hannu Airilan viedessä viestiä. Jere Pajunen juoksee pitkän yön ja viidennen osuuden viime vuonna 10milassa hyvin paikkansa hoitanut Tshekin maajoukkuesuunnistaja Adam Chromy. Loppuosuuksilta löytyy tuttuja nimiä; Simo Martomaa, Jan Prochazka, Philippe Adamski, Fabian Hertner ja Thierry Guergiou. Viime vuoden joukkueesta kakkoseen putosivat Tommi Tölkkö ja Aaro Asikainen.

Kalevan Rastin valmennuspäällikkö Antti Harju on luonnollisesti varsin luottavainen joukkueeseen.

–Jokaiselle joukkueenjäsenelle on löytynyt sopiva roolitus eikä meidän juoksujärjestystämme ole luotu ketään vastaan. Me emme ajattele muita, vaan lähdemme tekemään omaa viestiä. Kovin vastus löytyy oman pään sisältä, sanoo Harju.

Kysyttäessä Kalevan Rastin tavoitteita ja viime vuoden voiton puolustamista Harju väistää kysymyksen.

–Lähdemme viestiin puhtaalta pöydältä. Tänä vuonna on uusi viesti ja uusi joukkue. Jos nyt vähän spekuloidaan, niin onhan meillä kieltämättä viestin kovin loppu.

Maaston ja ratojen suhteen Harju ei odota suurempia yllätyksiä, juostiinhan maastossa 25manna-viesti muutama vuosi sitten.

–Yöllä voi olla todella vaativaakin, mutta päivällä Tukholman seudun maastot ovat helppoja, sanoo Harju.

Joukkueen terveystilanne on hyvä ja talviharjoittelu on sujunut kokonaisuudessaan hyvin. Seura on leireillyt talven aikana muun muassa Portugalissa ja Ruotsissa.

–Antti Nurmosella on ollut mystistä sairastelua ja hän olisi terveenä ollessaan taistellut ilman muuta paikasta joukkueessa. Toivotaan, että sairasteluja ei enää viime metreillä tule. Toisaalta reservissä on tällä hetkellä niin kovia miehiä, että paikkaajia löytyy tarpeen tullessa. Meidän materiaali on vielä viime vuotistakin leveämpi, miettii Harju.

Kalevan Rastin joukkue on siis kivikova ja se on paperilla selvä ennakkosuosikki. Eräs mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että voitolla Simo Martomaa tekisi eräänlaisen Grand Slamin. Miehellä on jo voitto Jukolasta, Smålandskavlenista ja SM-viestistä, mutta 10milan voitto puuttuu. Viime vuonna mies oli sivussa 10milasta jalkavamman takia. Martomaa on ilmoittanut tämän kauden olevan hänen viimeisensä ja 10mila-voitto olisi kruununjalokivi hänen pitkälle uralleen.

Hevoskuuri julkaisee viikon aikana laajempia 10mila-ennakoita tiistai-, keskiviikko- ja torstaiaamuina kello 8.00. Tiistaina julkaistaan katsaus norjalaisiin joukkueisiin, keskiviikkona ovat vuorossa ruotsalaisjoukkueet ja suomalaisjoukkueiden ennakot julkaistaan torstaina.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri