Anjala ja Kauppi Finnspringin voittoon Sauvossa

Minna Kauppi hallitsee kotimaisia rasteja suvereeniin tyyliin. Kuva: Hevoskuuri.fi

Minna Kauppi hallitsee kotimaisia rasteja suvereeniin tyyliin. Kuva: Hevoskuuri.fi

Suunnistuksen Huippuliiga jatkui Sauvossa Finnspringin yhteydessä Sauvossa. Minna Kauppi ja Topi Anjala ottivat voitot vaativassa pitkän matkan kilpailussa.

Kooveen Topi Anjala vei voiton miesten 16,9 kilometrin pituisessa ja kunnon pitkän matkan kilpailussa, joka tarjosi riittävästi haasteita sekä fyysisesti että taidollisesti. Toiseksi tullut Ikaalisten Nousevan-Voiman Dmitri Tsvetkov jäi Anjalasta 44 sekunnin päähän. Hienoa alkukautta juokseva Turun Metsänkävijöiden Jussi Suna oli kolmas 1.53 Anjalalle hävinneenä.

Kilpailu meni koko ajan Anjalan komennossa Tsvetkovin ollessa pikkuisen perässä koko ajan. Lopullisesti Anjala ratkaisi voiton paremmalla reitinvalinnalla kolmanneksi viimeiselle rastille, kun Tsvetkov oli sitä ennen päässyt jo tasoihin Anjalan kanssa. Anjala oli luonnollisesti tyytyväinen voitostaan.

– Sellaisen hyvän fiiliksenhän siitä saa. Monesti saattaa lähteä positiivinen kierre käyntiin, kun menestystä tulee ja homma on hauskaa, Anjala kertoi Ylen haastattelussa.

Lopun väsyminen ja luupin hajoaminenkaan ei voittoa Anjalalta vienyt.

– Pieniä virheitä tuli lopussa, kun olin niin väsynyt. Ja luuppi hajosi kompassista, niin en nähnyt lukea karttaa aivan niin hyvin. Se vähän haittasi, mutta kokonaisuutena ihan ehjä suoritus.

Kauppi jälleen vakuuttavaan voittoon väsyneenäkin

Asikkalan Raikkaan Minna Kauppi oli naisten kisassa jälleen omaa luokkaansa. Kauppi jätti 11.1 km:n kisassa toiseksi tulleen Tampereen Pyrinnön Venla Niemen 2.39 päähän. Kolmanneksi juoksi Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen, joka jäi voittajasta 3.16.

Vaikka Kaupin voittomarginaali oli todella suuri, ei kisa sujunut häneltäkään aivan putkeen.

– Loppu ei ollut sujuvaa, tuli pientä virhettä koko ajan. Enemmän se oli nihkeää siksi, että kun väsyy, niin ei jaksa enää katsoa karttaakaan. Tänään oli vähän liian tiivistä menoa ja paljon kaikkea, niin varmaan sen takia väsytti, kertasi Kauppi Ylelle.

– En ole juossut vielä montaa kertaa täällä suomalaismetsässä, niin kyllä tuo varmasti jokaisella tuntuu. Mutta onhan se hyvä huomata, että silloinkin kun ei ole hyvä päivä, niin lohkeaa voitto, Kauppi naurahti.

Finnspring, Huippuliigan 2. osakilpailu, Sauvo

Naiset (11,1 km)

1. Minna Kauppi 1.18.18
2. Venla Niemi + 2.39
3. Merja Rantanen + 3.16
4. Saila Kinni + 3.26
5. Sofia Haajanen + 4.40
6. Karoliina Sundberg + 6.05

Miehet (16,9 km)

1. Topi Anjala 1.41.11
2. Dmitri Tsvetkov + 0.44
3. Jussi Suna + 1.53
4. Jonne Lakanen + 3.13
5. Tuomas Tervo + 4.03
6. Andreas Rüedlinger SUI + 4.06

>> Tulokset

Lähde: Yle Urheilu

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri