Vuoden 2014 10MILA:n miesten viestiin rajuja muutoksia

Ensi vuoden 10MILA-viestin avausosuuden miehet eivät tarvitse lamppuja. Kuva: Hevoskuuri

Ensi vuoden 10MILA-viestin avausosuuden miehet eivät tarvitse lamppuja. Kuva: Hevoskuuri

Kaksi ensimmäistä osuutta päivänvalossa ja lyhyt ankkuriosuus pistävät valmentajat miettimään uusia taktiikoita.

 

Vaikka tämänvuotinen 10MILA-viesti on vasta edessä, on seuraavan vuoden kisaorganisaatio julkistanut Smoolannin 10MILAn miesten viestin osuuspituudet sekä lähtöajat. Viimevuosien aikana totuttuun konseptiin tulee nyt suuria muutoksia, sillä viestin lähtö siirtyy parilla tunnilla aikaisemmaksi, jolloin kaksi ensimmäistä osuutta juostaan päivänvalossa. Lisäksi ankkuriosuus tulee olemaan vain kahdeksan kilometrin mittainen.

-Tavoitteenamme on, että lauantaipäivän suuri yleisö jäisi kisapaikalle vielä seuraamaan miesten viestin alkua, kertoo ensi vuoden 10MILAn tiedottaja Ola Gustafsson.

Gustafsson odottaa paikalle jopaa viittätoistatuhatta ihmistä. Naisten viestin maaliintulo on suunniteltu tapahtuvan kello 18 ja miehet lähtevät liikkeelle puoltatoista tuntia myöhemmin. Tämä tarkoittaa sitä, että kaksi ensimmäistä osuutta juostaan päivänvalossa.

-Osuusrakenteen muuttamisella pyrimme myös siihen, että joukkueenjohtajat joutuvat nyt miettimään uudestaan optimaalisia juoksujärjestyksiä, Gustafsson jatkaa.

Ilman hajontaa suunnistettava Långa Natten on viestin kuudes osuus ja sillä tulee olemaan mittaa 16,5 kilometriä. Voittajajoukkueen odotetaan saapuvan maaliin sunnuntaiaamuna kello 6.30. Ankkuriosuus on vain kahdeksan kilometrin mittainen, joten monen seuran on mietittävä kannattaako loppuun laittaa seuran kovinta miestä. Ainakin harrastajajoukkueilla tämä ei liene järkevää.

Vuoden 2014 10MILA juostaan 3-4. toukokuuta aivan Eksjön kaupungin kupeessa.

Vuoden 2014 10MILA:n alustavat ratapituudet:

Osuus Radan pituus Hajonta
1. 8,5 km Kyllä
2. 8,5 km Kyllä
3. 13,0 km Ei
4. 11,5 km Kyllä
5. 11,5 km Kyllä
6. 16,5 km Ei
7. 8,0 km Kyllä
8. 12,5 km Kyllä
9. 16,0 km Kyllä
10. 8,0 km Kyllä

Lähde: orientering.se

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri