Suunnistuksen Turku Sprintiin 140 kilpailijaa 18 maasta

Suunnistuksen pohjoismaisen kiertueen Nordic Tourin päättävään Turku Sprintiin on saatu ennakkoilmoittautumiset 18 maan joukkueilta. Yhteensä mukaan on tulossa noin 140 kilpailijaa.

Lopulliset nimet Nordic Tourille ja samalla Turku Sprintiin ilmoitetaan joukkueiden toimesta toukokuun 20. päivä.

- Joukkueiden ja kilpailijoiden määrä on odotetunlainen aiempien vuosien valossa, kertoo kilpailujen johtaja Janne Salmi Turun Suunnistajista.

- Eksoottisin osanottaja viime kuukausien tapahtumien valossa on varmaankin Pohjois-Koreaa edustava Kyongsa Ri, Euroopan ulkopuolelta myös Japani, Australia ja Kanada tulevat kisoihin mukaan. Käytännössä mukana ovat kaikki tärkeimmät suunnistusmaat ja suurella todennäköisyydellä maailman parhaista suunnistajista Turussa nähdään lähes kaikki, tosin Vuokatin kisojen läheisyys saattaa karsia muutaman "metsäspesialistin" pois joukosta, Salmi uskoo.

Turku Sprint on viimeinen kansainvälinen kilpailu ennen heinäkuun alussa käytäviä Vuokatin MM-kilpailuja ja monet maat käyttävätkin Nordic Touria viimeisinä MM-katsastuksinaan. Suomi katsastaa urheilijoitaan sekä Vuokattiin että Tsekissä käytäviin nuorten MM-kisoihin perjantain sprinttikilpailussa, jolloin paikalla nähdään Nordic Tourille osallistuvien urheilijoiden lisäksi koko Suomen parhaimmisto niin aikuisten kuin nuortenkin sarjoissa.

- Nordic Touria on kritisoitu urheilijoiden toimesta liiallisesta TV:n vaikutuksesta, sprinttipainotteisuudesta ja osin kehnoista maastoista. Voin ainakin Turun ja Kaarinan osalta sanoa, että käytössä ovat seudun parhaat maastot ja radoissa ei ole jouduttu tekemään kompromisseja, koska TV-tuotanto on ollut alusta asti suunnittelun lähtökohtana. Sekä maailman huipuille, että kansallisiin yleisökilpailuihin osallistuville tullaan tarjoamaan parhaan A-luokat maastot, kartat ja radat, lupaa Janne Salmi.

Järjestelykoneiston kierrokset nousussa

Kilpailuihin on aikaa neljä viikkoa ja järjestelyt alkavat olla loppusuoralla. Kahden peräkkäisen, televisiotavan tapahtuman järjestäminen eri kilpailukeskuksissa alle vuorokauden sisällä on osoittautunut vaativaksi kokonaisuudeksi yksittäisen seuran järjestelykoneistolle. Janne Salmi uskoo kuitenkin, että paketti saadaan kasaan ja kilpailut vedettyä kunnialla läpi.

- TV-lähetykset sekä tapahtuman keskeinen sijainti Turussa ovat meille sekä suuri mahdollisuus, että melkoinen haaste. Tahdomme tarjota huippusuunnistuksen tarjoamaa mielenkiintoa ja jännitystä TV-katsojien ja paikalle saapuvien aktiivisuunnistajien lisäksi myös kaikille Turun seudun ihmisille. Niinpä tapahtuman oheen on rakennettu sekä lapsille suunnattu Hippo-rastiseikkailu, että yrityksille oma, korkealaatuinen VIP-tapahtumansa.

Yleisöä toivotaan paikalle sadoittain, miksei enemmänkin.

- Kaikki toiminnot yhteen laskien seuralta vaaditaan kisapäivinä reilusti yli sadan hengen talkoopanos, kun tavalliset kansalliset kilpailut hoituvat kolmasosalla tästä, puhumattakaan etukäteissuunnitteluun käytetystä ajasta, joka on varmaankin kymmenkertainen. Luotto seuraväen osaamiseen ja motivaatioon on kuitenkin kova, ja tästä tapahtumasta saadaan hyvä lähtölaukaus kohti kahden vuoden kuluttua edessä olevan Louna-Jukolan järjestelyjä, Salmi uskoo.

>>Kilpailujen kotisivu:

>>Nordic Tour: 

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri