Sveitsiläiset hallitsivat miesten kilpailua NORTilla

Matthia Kyburz voitti miesten avauskilpailun Nortilla. Kuva: WorldofO.com

Matthia Kyburz voitti miesten avauskilpailun Nortilla. Kuva: WorldofO.com

Sveitsin miehet ottivat kaksoisvoiton pohjoismaisen suunnistuskiertueen avauksessa Norjassa. Voittoon juoksi Matthias Kyburz ja toinen oli Daniel Hubmann. Tanskan Tue Lassen oli kolmas.

 

Sveitsiläisten panos oli muutenkin vahvaa, sillä 14:n parhaan joukossa oli seitsemän sveitsiläistä.

Naisten kilpailun tapaan suomalaissijoituiksissa oli toivomisen varaa. Paras suomalainen Tuomo Mäkelä juoksi sijalle 21.

- Tarjolla oli todella vaativa sprintti ja juoksijat joutuivat tekemään töitä suurten korkeuserojen ja vaativien reitinvalintaratkaisujen kanssa. Osa juoksijoista sortui virheisiin ja toisilla taas juoksu tökki Vuokatin leirin jäljiltä. Vähän parempaa odotettiin, sillä yhtään juoksijaa ei saatu 10. joukkoon. Tuomo Mäkelällä oli potentiaalia hyvään sijoitukseen, mutta loppulenkin vaativalla omakotitaloalueella tuli virhe, joka tiputti hänet kärjestä, päävalmentaja Juha Taini analysoi.

Tulokset

Sija Nimi Maa Aika Ero
1 Kyburz, Matthias SUI 14:39  
2 Hubmann, Daniel SUI 14:55 +00:16
3 Lassen, Tue DEN 14:59 +00:20
4 Smithard, Christopher GBR 15:04 +00:25
5 Merz, Matthias SUI 15:05 +00:26
6 Hansen, Rasmus Thrane DEN 15:06 +00:27
7 Bergman, Gustav SWE 15:07 +00:28
8 Kyburz, Andreas SUI 15:11 +00:32
9 Hubmann, Martin SUI 15:15 +00:36
9 Tranchand, Frédéric FRA 15:15 +00:36
11 Khramov, Andrey RUS 15:16 +00:37
12 Mueller, Matthias SUI 15:19 +00:40
13 Lind, William SWE 15:20 +00:41
14 Huber, Raffael SUI 15:21 +00:42
15 Kral, Vojtech CZE 15:22 +00:43
15 Leandersson, Jonas SWE 15:22 +00:43
17 Ekeberg, Bjørn NOR 15:24 +00:45
18 Dæhli, Magne NOR 15:25 +00:46
19 Godager Kaas, Carl NOR 15:27 +00:48
20 Howald, Florian SUI 15:28 +00:49
21 Basset, Lucas FRA 15:29 +00:50
21 Mäkelä, Tuomo FIN 15:29 +00:50
23 Lysell, Jerker SWE 15:31 +00:52
24 Hertner, Fabian SUI 15:32 +00:53
25 Speake, Matthew GBR 15:37 +00:58
26 Sjöberg, Oskar SWE 15:38 +00:59
27 Anttonen, Antti FIN 15:40 +01:01
27 Kvaal Østerbø, Øystein NOR 15:40 +01:01
29 Forseth Indgaard, Ulf NOR 15:41 +01:02
29 Kodeda, Stepan CZE 15:41 +01:02
31 Dahlgren, Filip SWE 15:42 +01:03
32 Tervo, Tuomas FIN 15:43 +01:04
33 Procházka, Jan CZE 15:44 +01:05
34 Nikolov, Kiril BUL 15:46 +01:07
35 Boström, Mårten FIN 15:48 +01:09
35 Sedivý, Jan CZE 15:48 +01:09
37 Ødum, Marius Thrane DEN 15:50 +01:11
38 Kerschbaumer, Gernot AUT 15:51 +01:12
39 Muukkonen, Petteri FIN 15:57 +01:18
39 Petrzela, Jan CZE 15:57 +01:18
41 Nykodym, Milos CZE 15:59 +01:20
41 Olsen, Rune DEN 15:59 +01:20
43 Omdal, Hans Gunnar NOR 16:03 +01:24
44 Merl, Robert AUT 16:04 +01:25
45 Forseth Indgaard, Jo NOR 16:05 +01:26
46 Rost, Erik SWE 16:10 +01:31
47 Street, Ralph GBR 16:11 +01:32
48 Efimov, Roman RUS 16:13 +01:34
49 Runesson, Johan SWE 16:14 +01:35
50 Bobach, Christian DEN 16:15 +01:36
51 Nordberg, Anders NOR 16:17 +01:38
52 Pajunen, Jere FIN 16:18 +01:39
53 Djurhuus, Rasmus DEN 16:19 +01:40
54 Boesen, Andreas Hougaard DEN 16:22 +01:43
55 Pihl, Peeter EST 16:27 +01:48
56 Poupard, Thibaut FRA 16:32 +01:53
57 Salin, Andrey BLR 16:36 +01:57
58 Sorvisto, Juha FIN 16:38 +01:59
59 Suna, Jussi FIN 16:40 +02:01
60 Coupat, Vincent FRA 16:45 +02:06
61 Lepoutre, Benjamin FRA 16:48 +02:09
62 Alekseyonok, Aleksei BLR 16:52 +02:13
63 Robinson, Richard GBR 17:08 +02:29
64 Lang, Markus AUT 17:21 +02:42
65 Crespin, Célestin FRA 17:39 +03:00
66 Nilsson-Simkovics, Erik AUT 17:45 +03:06
67 Strain, Murray GBR 18:04 +03:25
68 Rjabyshkin, Sergei EST 18:12 +03:33
69 Streltsov, Vasily BLR 18:39 +04:00
70 Koizumi, Shigeyuki JPN 18:48 +04:09
71 Ri, Kyongsa PRK 21:22 +06:43
DSQ Dlabaja, Tomás CZE 15:51 +01:12
DSQ Michiels, Yannick BEL 16:52 +02:13
DSQ Morrison, Ross NZL 16:34 +01:55
DNS Barr, Evan AUS    
DNS Bertuks, Edgars LAT    
DNS Dent, Julian AUS    
DNS Lundanes, Olav NOR    

 

ulvang banneri