Petter Thoresen lopettaa Norjan päävalmentajana tähän kauteen

Petter Thoresen Ranskan MM-kisoissa 2011. Kuva: Hevoskuuri.fi

Petter Thoresen Ranskan MM-kisoissa 2011. Kuva: Hevoskuuri.fi

Entinen huippusuunnistaja ja Norjan suunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Petter Thoresen on päättänyt, että tästä kaudesta tulee hänen viimeisensä maajoukkueen peräsimessä. Aika on kypsä uusille haasteille.

46-vuotias Thoresen toimi ensin kolmen vuotta Ranskan päävalmentajana ja sen jälkeen viisi vuotta norjalaissuunnistajien päävalmentajana.

– Olen kohta työskennellyt 10 vuotta Norjan suunnistukselle, ensin varapuheenjohtajana ja tämän jälkeen päävalmentajana. Tämä on tuottanut minulle suurta iloa, mutta tämän kauden jälkeen aika on kypsä katsoa jotakin uusia haasteita, Petter Thoresen sanoo.

Omalla urallaan viisi maailmanmestaruutta voittanut Thoresen on saavuttanut menestystä myös valmentajana mm. Trondheimin MM-kotikisoissa 2010 ja Olav Lundanesin, Carl Waaler Kaasin maailmanmestaruuksien myötä.

– En ole vielä päättänyt, että mitä tulen tekemään kauden jälkeen, mutta minulla on vielä hyvin aikaa. Ei ole myöskään poissuljettua, että palaisin norjalaisen suunnistuksen pariin, mutta jossain toisessa roolissa. Mutta nyt on fokus maajoukkueen esityksissä Suomen tulevissa MM-kisoissa, Thoresen sanoo.

Petter Thoresenin seuraajan etsintä alkaa täydellä teholla Vuokatin MM-kisojen jälkeen.

Lähde: Norjan Suunnistusliitto

ulvang banneri