Suomalaisten maailmancup- ja NORT-sprintti sujui vaisusti

Simone Niggli oli jälleen numero yksi naisten kilpailussa. Kuva: Suomen Suunnistusliitto

Simone Niggli oli jälleen numero yksi naisten kilpailussa. Kuva: Suomen Suunnistusliitto

Sveitsiin meni niin miesten kuin naisten voitto suunnistuksen maailmancupin ja pohjoismaisen kiertueen sprintissä perjantaina Turun keskustassa. Kisan ykkösiä olivat matkan viimevuotiset maailmanmestarit Matthias Kyburz ja Simone Niggli.

Suomalaiset olivat odotettua vaisumpia, sillä Mårten Boströmin sijoitus oli jaettu 14:s ja Marika Teinin jaettu 19:s. Kansallisessa kilpailussa näyttöjä antaneista Marttiina Joensuu olisi ollut kisassa sijalla 15.

Boström oli maalissa ihmeissään huonosta sijoituksestaan ja ajastaan, joka oli 1.03 hitaampi kuin voittajalla.

– Oli hyvä suoritus kaiken kaikkiaan, joskin ylämäet painoivat jaloissa ja lopussa tuntui pahalta, joskin niin pitää ollakin. Rata oli haastava ja oikeastaan mahtava.

– En suoraan osaa sanoa, että olisin tehnyt jossain virheen, mutta ilmeisesti en onnistunut kaikissa reitinvalinnoissa. Pitää tarkkaan tutkia rastiväliaikoja, Boström totesi.

Tuomas Tervo oli sijalla 17, joskin vain kaksi sekuntia Boströmiä hitaampana. Kansallisen sarjan suomalaisilla ei ollut mahdollisuuksia kärkisijoituksiin. Nopeimman Vili Niemen aika olisi riittänyt 21. sijaan.

Marika Teini jäi voittajasta 2.07.

– Yhden virheen tein ja sen jälkeen ei mikään onnistunut. Ryssin heti pitkän välin kakkoselta kolmoselle ja tein muutenkin huonoja reitinvalintoja. Ei ollut kauhean hyvä kisa, joskin fyysinen se oli, Teini harmitteli.

– Edelliset kisat painoivat jonkin verran jaloissa.

Kaupin keskittyminen kateissa

Minna Kauppi ei onnistunut suomalaisten näyttökisassa ja oli vasta kolmas, edellään 11 sekuntia nopeampana Marttiina Joensuu ja neljä sekuntia parempana Maija Sianoja.

– Olipa tavatonta räpeltämistä ja keskittyminen täysin kadoksissa, mikä toi paljon virheitä. Menin esimerkiksi ensin rastille kymmenen, sitten vasta rastille yhdeksän ja vielä tietysti takaisin kympille. Sama toistui rasteilla 12 ja 11. Yritin kyllä terävöityä, mutta se ei onnistunut.

– Ei tässä kuitenkaan hätää ole, joskin töitä on tehtävä. Katsotaan nyt, miten lauantainen takaa-ajo sujuu. Sitten seuraa Venlojen viesti, sen jälkeen pidän oman leirin Vuokatissa ja juhannuksena ovat katsastukset keskimatkalla Juuassa ja pitkällä matkalla Ilomantsissa, Kauppi kertoi.

Perjantain huono kisa aiheutti sen, että päätöstä sprinttiin osallistumisesta on odotettava maastokatsastuksiin.

– Katsotaan nyt millainen vire Kaupilla on silloin. Nyt Kauppi teki kolmosrastilla virheen ja sen jälkeen suunnistus hajosi, päävalmentaja Juha Taini sanoi.

Tulokset, sprintti 7.6., Turku

Naiset:

1) Simone Niggli SUI 14.03, 2) Emma Klingenberg DEN +14, 3) Annika Billstam SWE +20, 4) Tove Alexandersson SWE +33, 5) Galina Vinogradova RUS +53, 6) Judith Wyder SUI +55, ...19) Marika Teini FIN 2.07, 23) Sofia Haajanen +2.12, 24) Ulrika Uotila FIN +2.19, 25) Riina Kuuselo FIN +2.32, 26) Anna Närhi +2.33, Saila Kinni hylättiin.

Miehet:

1) Matthias Kyburtz SUI 13.51, 2) Daniel Hubmann SUI +0.01, 2) Jerker Lysell SWE +0.01, 4) Jonas Leandersson SWE +0.16, 5) Rasmus Thrane Hansen DEN +0.20, 6) Florian Howald +0.20...14) Mårten Boström +1.03... 17) Tuomas Tervo +1.05... 22) Antti Anttonen +1.22, 25) Jere Pajunen +1.53

>> Tourin kokonaistilanne

>> Nordic Orienteering Tour

- Olavi Mäki

ulvang banneri