Sijoitus nousi kymmenen pykälää - Boström toiseksi nopein takaa-ajossa

Mårten Boström piti kovaa kyytiä ja nousi NORT:n lopputuloksissa 10:nneksi. Kuva: Suomen Suunnistusliitto

Mårten Boström piti kovaa kyytiä ja nousi NORT:n lopputuloksissa 10:nneksi. Kuva: Suomen Suunnistusliitto

Mårten Boström piti toiseksi nopeinta vauhtia maailmancupin ja pohjoismaisen kiertueen pidennetyllä keskimatkalla käydyssä takaa-ajossa lauantaina Kaarinassa Kuuslahden vaativassa varsinaissuomalaisessa avokalliomaastossa. Samalla sijoitus nousi 20:stä kymmenenteen.

Takaa-ajo hallitsivat sveitsiläiset ja maalissa heitä oli viisi kuuden joukossa. Pohjoismaisen kiertueen voitti toisena maastoon lähtenyt Daniel Hubmann ennen takaa-ajettavaksi lähtenyttä Matthias KyburzIa. Ruotsin Gustav Bergman rikkoi kolmannella sijallaan sveitsiläisrintaman, jossa seuraavina olivat Fabian Hertner, Matthias Merz ja Martin Hubmann. Kaiken lisäksi kisan vauhdikkain oli Sveitsin Matthias Müller, joka 16 sekuntia nopeampi kuin Boström.

Hubmann lähti tekemään täysin omaa suoritustaan.

- Toki piti lähteä kirimään, kun sain näkyviin Kyburzin selän. Jotain pientä virhettä tuli, mutta kokonaisuuteen olen tyytyväinen, Hubmann kertoi.

Boström luonnehti kilpailua vaihtelevaksi.

- Välillä juostiin porukassa kovaa, välillä teki mieli lähteä vetämään ja lisätä vauhtia.

Boström juoksikin etenkin loppumatkan 11 miehen joukossa, ja hänellä oli saumaa jopa kuudenteen sijaa, jollaa hän parhaimmillaan jo oli.

- Takaa-ajossa on mitä suurimmassa määrin hyödynnettävä toisia, jos mahdollisuutta irtaantua ei ole. Monissa tapaukissa joukosta lähteminen ei ole edes järkevää.

- Pientä ajautumista sivuun tuli, mutta varsinaisia virheitä ei tehty, Boström kertoi.

Hän tähtäsi kisassa viestinäyttöön.

- Kyllä tämä ihan hyvin näytöstä kävi ja oli samalla hyvä harjoitus viestiin.

Kinni nousi seitsemänneksi

sailakinni080613 sslSaila Kinni oli paras suomalainen Tourilla. Kuva: Suomen SuunnistusliittoNaisten kisa oli Sveitsin Simone Nigglin näytöstä. Hän lähti yli 4,5 minuutin johdossa ja kasvatti voiton lähes 6,5 minuuttiin.

- Tein yhdellä välillä melkoisen, ainakin kahden minuutin virheen, kun luin väärää väliä, hän selvitti

- Muuten kisa sujui suunnitellusti. Eli tyytyväinen on oltava.

Niggli olikin vasta kolmanneksi nopein, sillä edelle ennättivät Venäjän Tatjana Riabkina ja Ruotsin Annika Billstam. Niggli oli kuitenkin vain 17 sekuntia Riabkinaa hitaampi.

On arveltu, etä Niggli juoksee kaikki matkat Vuokatin MM-ksoissa.

- Päätöstä sprinttiin osallistumisesta ei ole. Ohjelma on todella hankala.

Hän ei ennen MM-kisoja matkusta Sveitsiin, vaan jää Suomeen. Viikon kuluttua on Venlojen viesti ja sen jälkeen aikaa vietetään ennen MM-kisoja Joensuussa ja Vuokatissa.

Paras suomalainen oli seitsemänneksi sijoittunut Saila Kinni. Maastoon lähtiessä sijoitus oli 14:s. Nigglistä hän jäi noin 17,5 minuuttia.

- Aika paljon pientä virhettä tuli alussa, suurilta onneksi vältyin. Loppu meni ihan hyvin.

- Vaikka maastotyyppi oli tuttu ja suomalainen, hankaluutta aiheutti toisten näkeminen. Lopussa olin kuitenkin Sveitsin Ines Brodmannia vahvempi, kun pystyin juoksemaan kovaa. Oli tarkoitus lukea viimeisiä välejä ennakkoon, mutta se ei vauhdissa oikein onnistunut.

Kinni tähtää MM-kisoissa keskimatkalle ja myös viestiin.

Nordic Tour, lopputulokset:

Miehet:

1) Daniel Hubmann SUI, 2.35.48, 2) Matthias Kyburz SUI +1.22, 3) Gustav Bergman SWE +2.09, 4) Fabian Hertner SUI +2.10, 5) Matthias Merz SUI +3.00, 6) Martin Hubmann SUI +4.18...10) Mårten Boström +4.26... 30) Antti Anttonen +11.23...36) Jere Pajunen +14.27...39) Petteri Muukkonen +17.11

Naiset:

1) Simone Niggli SUI 2.11.16, 2) Tove Alexandersson SWE 2.17.36, 3) Annika Billstam SWE 2.19.42, 4) Tatyana Riabkina RUS 2.20.36, 5) Ida Bobach DEN 2.26.05, 6) Lina Strand SWE 2.26.15, 7) Saila Kinni 2.28.41...10) Ulrika Uotila 2.33.29, 18) Sofia Haajanen 2.35.09, 20) Venla Niemi 2.37.11, 21) Riina Kuuselo 2.41.39...29) Anna Närhi 2.55.50

>> Nordic Orienteering Tour kisasivut

- Olavi Mäki

ulvang banneri