Tampereen Pyrintö Tvåmilan voittoon!

TPvoittajatloppusuora_intro300411Viime vuoden Venlojen Viestin voittaja Tampereen Pyrintö otti jälleen suurviestin voiton, voittamalla Tvåmilan eli 10milan naisten viestin Ruotsin Botkyrkassa.

TPvoittajatloppusuora300411Tampereen Pyrintö Tvåmilan voittoon! Kuva: Hevoskuuri.fiViime vuoden Venlojen Viestin voittaja Tampereen Pyrintö otti jälleen suurviestin voiton, voittamalla Tvåmilan eli 10milan naisten viestin Ruotsin Botkyrkassa.

Venla Niemi aloitti viestin vakuuttavasti vaihtaen sijalla viisi. Riina Kuuselo nosti joukkueen sijalle neljä. Kolmannella ja neljännellä osuudelta Pyrintö vaihtoi toisena Heidi Haapasalon ja Saila Kinnin varmojen suoritusten myötä. Ankkuriosuudella Anni-Maija Fincke esitti samaa kylmähermoisuutta kuin viime vuoden Venlojen Viestissä johdattaen Pyrinnön selvään voittoon.

AnniMaijaFincke300411Anni-Maija Fincke ylhäisessä yksinäisyydessään väliaikarastilla. Kuva: Hevoskuuri.fi
– Oli hallittu juoksu tänään, tosin lopussa varvauksen jälkeen rupesi kuitenkin hiukan puntti tutisemaan, kun kuulin eroa olevan. Yritin vain rauhoittaa ja mennä hiukan varman päälle lopussa ja siinä onnistuin, jutteli ikionnellinen Anni-Maija Fincke maalissa.

– Heti K-pisteellä valitsimme Danan kanssa eri reitinvalinnat, kakkosella häntä vielä näin, mutta sen jälkeen sain mennä aivan yksin, kertoi Anni-Maija Fincke viestin vaiheita.

Pyrinnön naistenjoukkueen manageri Janne Märkälä huokui luonnollisesti tyytyväisyyttä kilpailun jälkeen.

– Viesti meni juuri niin kuin pitikin. Meillä oli kasassa paras mahdollinen joukkue ja tänne tullessa olo oli luottavainen ja paineeton. Kukaan joukkueesta ei sortunut merkittäviin virheisiin ja Anni-Maija Fincken kylmähermoisuus oli ihailtavaa.

Tiedustellessa tulevaisuutta ja lähestyvää Venlojen Viestiä Märkälä korosti fiiliksen ja suorituksen tärkeyttä.

– Venlojen Viestin voiton puolustaminen on huono tavoite. Kaikki lähtee hyvästä fiiliksestä ja sen kautta syntyvistä hyvistä suorituksista, kertoo Märkälä.

Pyrintö voitti edellisen kerran Tvåmilan vuonna 1991. Myös vuonna 1990 tuli voitto.

Toiseksi sijoittuneen IFK Lidingön Annika Billstam oli tyytyväinen.

– Vire oli todella hyvä tänään, mutta en missään vaiheessa uskonut, että kahden minuutin ero olisi kurottavissa kiinni. Olin lopussa tyytyväinen, kun lopussa huomasin Brozkovan pummaavan ja tilaisuuteni koittaneen. Toinen sija tuntuu hyvältä, kommentoi Billstam.

Kolmanneksi suunnisti Domnarvets GoIF. Muutenkin ruotsalaisjoukkueiden panos päivän kilpailussa oli todella vahva, sillä Tampereen Pyrinnön jälkeen maaliin tuli seuraavana peräti kymmenen ruotsalaisjoukkuetta. Sen sijaan norjalaisjoukkueilla oli heikko päivä, paras norjalaisjoukkue Halden SK löytyy vasta 13:sta sijalta. Toiseksi paras suomalaisjoukkue oli Kalevan Rasti, joka joutui ankkuriosuudella taipumaan kahdenneksitoista.

– Yhdellä rastilla tuli iso virhe ja siinä iski jo hiukan paniikkikin, harmitteli pettynyt Amelie Chataing maaliin tultuaan.

Tulokset

1 513 Tampereen Pyrintö 1 219:45 0:00
2 501 IFK Lidingös Skid o OK 1 222:44 2:59
3 504 Domnarvets GOIF 1 223:59 4:14
---
12 519 Kalevan Rasti 1 229:55 10:10
16 521 MS Parma 1 232:11 12:26
18 517 Koovee 1 232:56 13:11
20 532 DELTA 1 236:29 16:44

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri