Olav Lundanes pitää huilia – Jukola ja Vuokatin MM-kisat jäävät väliin

10MILA-tappion jälkeen Olav Lundanes oli täysin lyöty niin henkisesti kuin fyysisestikin. Kuva: Hevoskuuri.fi

10MILA-tappion jälkeen Olav Lundanes oli täysin lyöty niin henkisesti kuin fyysisestikin. Kuva: Hevoskuuri.fi

Viime MM-kisojen hallitseva pitkän matkan maailmanmestari ja yksi Vuokatin MM-kisojen etukäteissuosikeista, Norjan Olav Lundanes joutuu pitämään kilpailutauon. Näin väsymyksestä ja ylirasituksesta kärsivältä Lundanesilta jää viikonlopun Jukola sekä Vuokatin MM-kisat väliin.

Lundanes kärsi koko talven sairasteluista, mutta yritti alkukauden kuitenkin käydä kilpailuissa keskenkuntoisena. Tämä johti väsymys- ja ylirasitustilaan ja nyt Halden SK:n 25-vuotias Trondheimin 2010 ja Sveitsin 2012 pitkän matkan maailmanmestari joutuu pitämään kilpailutaukoa toistaiseksi.

Lundanes on myös varma, ettei ehdi kuntoutua ajoissa Vuokatin MM-kisoihinkaan, joten myös ne jäävät häneltä väliin.

– Olen henkisesti loppuun palanut, eikä minulla ole voimia harjoitella tai kilpailla optimaalisesti. Tässä tilanteessa tajuan, etten voi saavuttaa huippusuorituksia MM-kisoissa. Nyt yritän saada energian ja motivaation takaisin jatkosatsausta varten, Lundanes sanoo Norjan suunnistusliiton tiedotteessa.

– Siinä tilanteessa missä Olav nyt on, tuemme hänen päätöstään. Tärkeintä nyt on, että hän saa riittävästi rauhaa tullakseen takaisin ja että Suunnistusliitto ja Olympiatoppen antaa hänelle tarvitsemansa tuen, Norjan Suunnistusliiton huippu-urheiluvastaava Dag Kaas sanoo.

Lähde: Norjan Suunnistusliitto

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri