Kristiansandin Jostein Andersen toisen osuuden kuningas

10mila_2vaihto_introErittäin vaativan toisen osuuden kärjessä vaihtoon tuli Kristiansandin Jostein Andersen, jota seurasivat reilun minuutin päässä Ås-UMB Orienteringin Håvard Lucasen ja Kalevan Rastin Miika Hernelahti.

10mila_2vaihtoKR:n Miika Hernelahti antaa kartan Hannu Airilalle kolmantena. Kuva: Hevoskuuri.fiErittäin vaativan toisen osuuden kärjessä vaihtoon tuli Kristiansandin Jostein Andersen, jota seurasivat reilun minuutin päässä Ås-UMB Orienteringin Håvard Lucasen ja Kalevan Rastin Miika Hernelahti. Kolmikko oli päässyt osuudella hiukan muista karkuun, sillä neljäntenä vaihtanut Stora Tunan Pavlo Ushkvarok oli jo vajaat neljä minuuttia perässä. Ikaalisten Topi Anjala teki hienon nousun tullen samassa letkassa vaihtaen seitsemäntenä. Terän Jouni Kahelin vaihtoi 12:sta.

Kärkikolmikko taivalsi pitkään yhdessä, mutta lopun hajontarastilla Hernelahti ja Lucasen tulivat ensin Andersenin rastille, ja näin Kristiansand pääsi minuutin karkumatkalle. Andersen kertoi tehneensä varsin tasaisen juoksun, kakkosrastilla tuli minuutin virhe, mutta muuten vaativa osuus sujui varmasti.

KR:n Miika Hernelahti oli maalissa uupunut mies.

– Koville otti. Lopun hajontarastilla kaikki kolme menivät eri reittiä. Valitettavasti itsellä tuli kuitenkin virhe ja menin ensin Kristiansandin rastille, kuten Lucasen ja näin Andersen pääsi karkuun. Lopussa Lucasen sai vielä kiinni, sen verran puhki olin. Eteläosan maasto oli tosi vaikeaa, mutta pirun hienoa, jutteli Hernelahti hetken hengähdettyään.

Nouskin Topi Anjala teki hienon juoksun.

– Nyt olen vähän väsynyt. Alussa rynnin ihan täysiä, jotta sain porukkaa kiinni. Onneksi oli lopussa sen verran kovia kavereita letkassa, jotka tekivät työn, kun itsellä rupesi jo tuntumaan, kertoi tyytyväinen Topi Anjala.

Jouni Kahelin harmitteli, etteivät hajonnat oikein osuneet kohilleen muiden kanssa.

–Ihan yksin sai vetää alkumatkasta, kun koko ajan oli eri hajonnat kuin muilla. Ei ollut helppoa, eikä suunnistus ole vielä hanskassa tässä vaiheessa kautta, kun ei ole tarpeeksi treenejä. Vedettiin ihan eri vauhtia, sitten kun letka sai kiinni, Kahelin sanaili vaihdossa.

2.osuus vaihtotilanne:

1Jostein AndersenKristiansand OK 1
2Håvard LucasenÅs-UMB Orientering 1-01:07
3Miika HernelahtiKalevan Rasti 1-01:10
4Pavlo UshkvarokStora Tuna OK 1-03:46
7Topi AnjalaIkaalisten NV 1-03:57
12Jouni KahelinVaajakosken Terä 1-04:15

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri