Suomen MM-joukkue Vuokattiin on valittu

Minna Kauppi on Suomen suurin mitalitoivo Vuokatin MM-kisoissa. Kuva: Hevoskuuri.fi

Minna Kauppi on Suomen suurin mitalitoivo Vuokatin MM-kisoissa. Kuva: Hevoskuuri.fi

Suomen Suunnistusliitto on valinnut Suomen MM-joukkueen Vuokatin MM-kotikisoihin.

Suomen joukkue Vuokatin MM-kisoihin julkistettiin maanantaina Helsingissä. Päävalmentaja Juha Taini kuvasi valintoja vaikeaksi prosessiksi viikonvaihteen katsastusten jälkeen.

- Miesten valinnoissa painoi se, ettei miehillämme juurikaan ole kansainvälisiä näyttöjä viime vuosilta. Näin katsastustulokset painottuivat valinnoissa. Naisissa taas kansainväliset näytöt painoivat vaa'assa heikommista katsastustuloksista huolimatta, päävalmentaja Taini kertoi.

Päävalmentajan mukaan eniten pohdintaa aiheuttivat keskimatkan valinnat.

- Haastavin paikka naisissa oli Merja Rantasen valinta. Pitkään painittiin sen kanssa ja päätettiin antaa hänelle tilaisuus. Miehissä Hannu Airilan ja Jonne Lakasen välillä painoi Airilan kova kansainvälinen näyttö viime vuoden MM-kisoista.

Taini ei asettanut joukkueelle mitalitavoitetta, vaan joukkue lähtee hakemaan onnistumisia hyvien suoritusten kautta.

- Tavoite on, että jokainen urheilija onnistuu omalla odotussektorillaan. Uskon, että meillä on ihan kilpailukykyinen joukkue. Olemme onnistuneet kärjen osalta, jos joka kisapäivä ollaan palkinnoilla, asemoi Taini tavoitetta.

Muutama kokenut urheilija kuten Jani Lakanen, Petteri Muukkonen ja Tero Föhr, tekee paluun MM-kisoihin muutaman vuoden tauon jälkeen. Ensikertalaisia joukkueessa on vain yksi: Simo-Pekka Fincke, joka kilpailee pitkällä matkalla ja keskimatkalla.

- Ei kokemus kotikisoissa varmaan ainakaan haitaksi ole. Yritämme kannustaa urheilijoita siihen, että kotikisoista ei oteta ylimääräistä painetta, arvioi Taini.

Petteri Muukkonen ja Karoliina Sundberg nousivat MM-joukkueeseen maajoukkuevalmennettavien ulkopuolelta. Molemmat ovat tähdänneet kotikisoihin jo pitkään.

- Minulle joukkuepaikka ei ollut mikään yllätys, olemme koko harjoitustalven edenneet syksyllä tehdyn suunnitelman mukaan. Talven aikana olen tehnyt kohdennettua harjoittelua erityisesti pitkälle matkalle. Olen juossut viisi pitkän matkan kilpailua talvella Italiassa ja Portugalissa, Karoliina Sundberg kertoo.

Hän arvioi olevansa hyvässä fyysisessä kunnossa MM-pitkälle matkalle.

- Pitkästä aikaa ei tarvitse miettiä sitä, nouseeko tossu tarpeeksi lujaa. Voin keskittyä siihen, että suunnistus sujuu ja rasti löytyy, Sundberg lupaa.

Muukkonen pääsi kesäkuun puolivälissä eroon alkukauden allergiavaivoista ja kulku löytyi saman tien. MM-joukkueessa Muukkonen suunnistaa sprintin ja keskimatkan.

- Allergiaoireiden helpottamisen lisäksi nuoremmat suunnistajat avittivat valintaani pummaamalla katsastuksissa. Minun harjoittelullani ja ominaisuuksillani kaikki matkat kulkevat käsi kädessä. Kaikki sujuvat, kun on kunnossa, Muukkonen arvioi.

Suomen MM-joukkue Vuokattiin 6.-14.7.2013

Miehet: Hannu Airila Kalevan Rasti, Mårten Boström Lynx, Simo-Pekka Fincke Kalevan Rasti, Tero Föhr Vehkalahden Veikot, Jani Lakanen Vaajakosken Terä, Petteri Muukkonen Vehkalahden Veikot, Tuomo Mäkelä Angelniemen Ankkuri.

Naiset: Anni-Maija Fincke Tampereen Pyrintö, Minna Kauppi Asikkalan Raikas, Saila Kinni Tampereen Pyrintö, Venla Niemi Tampereen Pyrintö, Merja Rantanen Jämsän Retki-Veikot, Karoliina Sundberg Lynx, Marika Teini SK Pohjantähti.

Naisten matkavalinnat:
Sprintti: Niemi, Rantanen, Teini.
Keskimatka: Kauppi, Kinni, Niemi, Rantanen.
Pitkä matka: Fincke, Kauppi, Sundberg.

Miesten matkavalinnat:
Sprintti: Boström, Muukkonen, Mäkelä.
Keskimatka: Airila, Fincke, Muukkonen.
Pitkä matka: Fincke, Föhr, Lakanen.

Lähde: Suomen Suunnistusliitto

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri