Helena Jansson joutuu jättämään Vuokatin MM-kilpailut väliin

Helena Janssonin jalka ei kestä MM-kilpailuja. Kuva: Hevoskuuri

Helena Janssonin jalka ei kestä MM-kilpailuja. Kuva: Hevoskuuri

Loukkaantuminen laittoi Ruotsin naisten matkavalinnat uusiksi.

Ruotsin yksi suurimmista mitalitoivoista, 12-kertainen MM-mitalisti Helena Jansson joutuu seuraamaan Vuokatin MM-kilpailuja katsojan roolissa. Koko kevään ajan jalkaongelmista kärsinyt Jansson sai vammansa siihen pisteeseen, että edes normaali arkinen toiminta ei ollut mahdollista.

Ongelmat alkoivat jo kuukausi sitten ja pahenivat Suomessa ennen Jukolaa ja sen jälkeen. Maanantaina ruotsalaissuunnistaja kävi magneettikuvissa, joka paljasti jalassa laajan turvotuksen, joka johtuu irronneesta luunpalasta. Vamma on sen verran massiivinen, että juokseminen MM-kisoissa ei tule kysymykseen.

Janssonin poisjäänti on paha isku Ruotsin joukkueelle. Kaksinkertainen maailmanmestari saavutti Lausannen MM-kilpailuissa neljännen sijan sprintistä ja viestissä hän juoksi toista osuutta Ruotsin hopeajoukkueessa. Hänen jalkansa kuntoon saaminen on pitkä prosessi, joka saattaa vaatia useampia leikkauksia.

Janssonin loukkaantuminen vaikuttaa Ruotsin MM-kokoonpanoihin ja matkajakoihin. Ruotsalaistähden piti juosta MM-kilpailuissa ainakin keskimatka ja pitkä matka. Keskimatkaa Janssonin tilalla juoksee Lina Strand, joka oli alunperin valittu juoksemaan vain sprinttiä. Emma Johansson siirretään sprinttimatkalta pitkälle matkalle ja Johanssonin paikan sprintissä ottaa Nordic O-tourilla hyvin juossut Alva Olsson.

Helena Janssonin blogi englanniksi

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri