Kalevan Rasti uusi Tiomilan voittonsa

Thierry010511Kalevan Rasti otti toisen perättäisen Tiomila-voittonsa todella vakuuttavan esityksen jälkeen. Joukkue ei ollut missään vaiheessa viestiä kolmatta sijaa huonompi vaihdossa, mikä kertoo todella varmasta ja vakuuttavasta esityksestä.

Thierry010511Thierry Gueorgiou sai toisena vuotena peräkkäin juhlia Tiomila-voittajana. Kuva: Hevoskuuri.fiKalevan Rasti otti toisen perättäisen Tiomila-voittonsa todella vakuuttavan esityksen jälkeen. Joukkue ei ollut missään vaiheessa viestiä kolmatta sijaa huonompi vaihdossa, mikä kertoo todella varmasta ja vakuuttavasta esityksestä. Kalevan Rastin ankkuri Thierry Gueorgiou saikin tulla kaikessa rauhassa maaliin joukkuetovereidensa saattelemana. Eroa toiseksi tulleeseen Olav Lundanesin ankkuroimaan Haldeniin kertyi lopulta 3.14. Kolmanneksi sijoittui lähes kotimaastoissaan juossut Södertälje-Nykvarn, joka taipui Matthias Müllerin ankkuroimana KR:lle tasan neljä minuuttia. Huomionarvoista on se, että jokaisessa mitalijoukkueessa oli henkilökohtainen maailmanmestari ankkurina ja näistä Lundanes (pitkä matka) ja Müller (sprintti) vielä hallitsevia. Kovaa on siis kilpailu tänä päivänä, mikäli haluaa palkintopallille päästä.

Thierry tai suomalaisittain siis Tero Kettunen kiitteli joukkuetovereitaan täydellisestä lähtöpaikasta.

– Tämä kahden minuutin johtoasema oli täydellinen paikka päästä metsään ja siitä kiitokset joukkuetovereilleni. Nyt pystyin säätelemään ja kontrolloimaan alussa omaa vauhtiani. Maasto oli todella upea ja ainoastaan muutama pikku virhe tuli. Pitkillä väleillä en vetänyt ihan täysiä, vaan säästelin hiukan voimia, jos joku olisi sattunut ajamaan minut kiinni, kertoi Thierry maalissa.

Kalevan Rastin joukkueenjohtaja Antti Harju oli tyytyväinen mies maalissa.

– Aivan mahtavat fiilikset tällä hetkellä. Tämä meni aivan suunnitelmien ja taktiikan mukaan. Tarkoituksena oli iskeä siinä vaiheessa, kun päivä valkenee meidän etukäteen ajateltuna kovimmilla miehillämme ja niinhän siinä kävi. Hannu oli ainoa, jolle sattui yksi hiukan isompi virhe ja eihän sekään haitannut, koska hän tuli kärjessä vaihtoon. Meidän tarkoituksena ei ollut päästää Jereä yksin kärjessä långalle, Harju kertoi.

Krvoittajat010511Kalevan Rastin voittajajoukkue. Kuva: Hevoskuuri.fi– Näissä molemmissa voitoissa on jopa käynyt niin, ettei Thierryn ole täytynyt edes laittaa kaikkea peliin hoitaakseen homman kotiin, niin hyvät asemat joukkuetoverit ovat hänelle pedanneet. Tämä voitto oli tavallaan helpompi voittaa kuin viimevuotinen, sillä silloin tavoittelimme voittoa, jota olemme jahdanneet niin kauan, kuin minä olen KR:ssä ollut. Nyt oli helpompi lähteä matkaan, kun voitto oli saavutettu jo aiemmin. Eli sillä tavalla viime vuoden voitto kantoi hedelmää myös tähän voittoon. Toki tietyt asiat pitää aina tehdä perusteellisesti, kuten maastotyyppiin tutustuminen. Ja olimme valmistautuneet tähän viestiin viimeisen päälle ja aivan yhtä huolellisesti kuin viime vuonna, jutteli helpottunut Harju maalissa.

Toiseksi paras suomalaisjoukkue oli Turun Metsänkävijät eli "men in black" yhdeksännellä sijalla. Vehkalahden Veikot pääsi myös kymppisakkiin Marc Lauensteinin hoidettua loppukiritaiston VeVe:n eduksi.

Martin Sirmais kertoi nauttineensa todella paljon maastosta ja sanoi olevansa tyytyväinen yhdeksänteen sijaan.

– Tämä on juuri se meidän sijoitus tällä hetkellä, mihin tällä joukkueella on mahdollista päästä. Kyllä me onnistuimme joukkueena hyvin tänä vuonna, kertoi Latvian maajoukkuemies Sirmais.

Hevoskuuri kiittää ja kumartaa lukijoitaan Tiomilan seurannasta. Palaamme vielä viestin kulkuun myöhemmin jossain muodossa.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri