Keskimatkalta haetaan jalat maassa lisää menestystä

Saila Kinni (kesk.) kertoo mietteistään keskimatkan karsinnan aattona. Kuva: Hevoskuuri.fi

Saila Kinni (kesk.) kertoo mietteistään keskimatkan karsinnan aattona. Kuva: Hevoskuuri.fi

Suomen joukkue saattoi pitää Vuokatin MM-kisojen välipäivän lehdistötilaisuutensa hyvillä mielin alkupäivien huikean menestyksen jälkeen.

Päävalmentaja Juha Taini kuitenkin muistuttaa, ettei edellispäivien menestys takaa lisää menestystä ilmaiseksi, vaan tulevalle keskimatkalle lähdetään nöyrin mielin ja jalat maassa.

– Mahtavasta menestyksestä on ollut kiva nauttia ja mitalit ovat tulleet oikeilla huippusuorituksilla, Taini kertasi vielä sprintin ja pitkän matkan hienoa menestystä.

– Mikään ei kuitenkaan tule ilmaiseksi keskimatkalla ja urheilijat tulevat pitämään jalat maassa ottaen positiivista virettä menestyksestä. Keskimatkan mallimaasto oli yllättävän nopeaa ja varvukko lyhytkasvuista eikä kiviäkään juuri ollut, ja tämähän meille sopii, päävalmentaja Juha Taini kertoo välipäivänä.

Keskimatkan ratamestari Börje Vartiainen ei lähtenyt paljastamaan Suomen joukkueelle enempää tulevista radoista, mutta kehui maastoa.

– Pysytään siinä bulletinin lausunnossa. Kaikki tietää Vuokatinvaaran maaston. Luvassa on kiitettävästi hienoa vanhaa metsää sekä merkittävästi korkeuseroa että pienipiirteistä maastoa, Vartiainen kertoi tulevasta.

Saila Kinni haluaa nousujohteisuuden jatkuvan

Torstaina ensimmäiseen kisastarttiinsa starttaavat niin Hannu Airila miehissä kuin Saila Kinni naisissa. Kinni on saanut rauhassa keskittyä mielimatkalleen ja samalla iloita joukkuetovereidensa huimasta menestyksestä.

– Hyvillä mielin ja ylpeänä olen joukkuetovereiden menestystä katsonut. Karsinnassa on tarkoitus tehdä hallittu suoritus samoin kuin finaalissa. Maasto on sellainen, että se heti rankaisee, jos ajattelee jotakin muuta, Kinni tuumi lehdistötilaisuudessa.

– Keskimatka on mielimatkani ja viime syksystä tähän kisaan on panostettua ja maastotyypin pitäisi olla hallussa. Mutta Vartiaisen Börje on sellainen ratamestari, että tekee varmasti niin vaikeat radat kuin vaan mahdollista, joten vaativa kisa on luvassa ja omaa työtä on vain tehtävä, Kinni uskoo.

Kinni osallistuu kolmansiin MM-kisoihinsa, Ranskan keskimatkalla hän oli 17. ja viime vuonna Sveitsissä 10. Kinni toivoo saman noususuhdanteen jatkuvan myös Vuokatissa.

– Viime vuonna olin 10:s ja Ranskassakin tein hyvän juoksun, joten samanlaista hyvää juoksua lähdetään nytkin finaalista hakemaan ja toivotaan, että suunta jatkuu edelleen ylöspäin eli viime vuoden sijoitusta lähdetään parantamaan, Kinni toivoo.

Hannu Airila on myös luottavaisin ennen ensimmäistä starttiaan.

– Olen nauttinut opiston ruuasta ja syönyt hyvin sekä tehnyt lyhyitä vetoja mallisuunnistusmaastossa, Airila sanoo. Suomen joukkueen hyvä menestys kertoo siitä, että valmistautuminen on mennyt joukkueelta nappiin ja siitä on itsekin hyvä ammentaa positiivista virettä.

Keskimatkan karsinta alkaa torstaiaamuna klo 9.01 naisten kilpailulla.

- Tero Viljanen

ulvang banneri