Venla Niemi aloittaa Suomen naisten viestijoukkueen

Venla Niemi nappasi viimeisen jaossa olleen viestipaikan. Kuva: Hevoskuuri

Venla Niemi nappasi viimeisen jaossa olleen viestipaikan. Kuva: Hevoskuuri

Juha Taini julkisti miesten ja naisten joukkueet juoksujärjestyksineen.

Suomen suunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Juha Taini julkisti naisten MM-viestijoukkueen ennen keskimatkan kilpailun alkua. Aiemmin ilmoitettujen Anni-Maija Fincken ja Minna Kaupin kanssa joukkueeseen nimettiin Venla Niemi.

Taini perusteli valintojaan keskimatkan kilpailukeskuksessa Koulurinteellä. Hänen mukaansa valmentajilla oli näkemys joukkueesta jo aiemmin ja Niemen hyvä vireystila sprintissä sekä suoritusvarmuus keskimatkan karsinnassa vakuutti valmentajia.

-Aloittajan nimi tässä oli hakusassa ja mietimme aloittajaa Venlan, Saila Kinnin ja Merja Rantasen välillä.
Lopullista viestivalintaa ei voitu vielä tehdä katsastusten jälkeen, sillä kolmikosta jokaisella oli ongelmia joko fyysisen vireen tai suorituksen hallinnan kanssa.

Minna Kauppi on viestijoukkueen itseoikeutettu ankkuri. Anni-Maija Fincke valittiin viestijoukkueeseen heti katsastusten jälkeen.

-Anni-Maija Fincken harjoituskausi on ollut rikkonainen, joten oli todennäköistä, ettei hän jaksa juosta kaikkia metsämatkoja. Hän olisi itse halunnut juosta viestin sijaan keskimatkaa, mutta me valmennusjohdossa päätimme toisin, Taini kertasi valintoja.

Tainin mukaan Fincke on nyt erittäin motivoitunut juoksemaan viestiä. Päävalmentaja kehuu myös Fincken suoritusvarmuutta arvokisaviesteissä.

Miesten viestijoukkue valittiin jo aiemmin, mutta joukkueen järjestys ilmoitettiin samalla naisten joukkueen kanssa. Miehet juoksevat lauantaina järjestyksessä Mårten Boström, Jani Lakanen ja Tero Föhr.

-Tällä järjestyksellä saamme varmasti parhaan mahdollisen lopputuloksen, Taini lupasi.

Hänen mukaansa viestijoukkue päätettiin jo kaksi viikkoa sitten, mutta valmennusjohto panttasi virallista julkistusta viime hetkeen sen vuoksi, että kaikki nimetyt olisivat ehjiä ja terveinä viestissä.

-Tietenkin piti vielä odottaa, että urheilijoiden aikaisemmat kisamatkat ovat menneet suunnitelmien mukaan, Taini sanoi.

Viesti on Vuokatin MM-kisojen päätösmatka. Miesten kilpailu starttaa lauantaina kello 13.55. Naisten lähtö on miesten viestin ratkettua kello 16.

ulvang banneri