Halden SK kieltäytyi vuoden 2015 Tiomilan järjestämisestä

HaldenSK_intro050511Ruotsalaiset Tiomila-järjestäjät osaavat aina yllättää. Viimeisin uutinen on se, että Tiomilan järjestelyorganisaatio oli kysynyt norjalaista Halden SK:ta järjestämään vuoden 2015 Tiomila-viestin. Haldenilaiset kuitenkin kieltäytyivät kunniasta olla ensimmäinen norjalainen Tiomilan järjestänyt seura.

HaldenSK050511Halden SK pääsee jatkossakin taistelemaan Tiomilan voitosta seuran kieltäydyttyä Tiomilan järjestämisestä. Kuvassa vuoden 2011 hopeajoukkue. Kuva: Hevoskuuri.fiRuotsalaiset Tiomila-järjestäjät osaavat aina yllättää. Viimeisin uutinen on se, että Tiomilan järjestelyorganisaatio oli kysynyt norjalaista Halden SK:ta järjestämään vuoden 2015 Tiomila-viestin. Haldenilaiset kuitenkin kieltäytyivät kunniasta olla ensimmäinen norjalainen Tiomilan järjestänyt seura.

Halden SK:n puheenjohtajan Jens Erik Mjölnerödin mukaan Haldenilla ei ole kapasiteettia tämän suunnistuksen yhden lippulaivan järjestämiseen, ainakaan niin ettei seuran muu toiminta vaarantuisi. Mjölnerödin mukaan Haldenissa oltiin kuitenkin otettuja, että heitä kysyttiin näin mittavan tapahtuman järjestäjäksi.

– Olemme imeskelleet tätä karamellia hetken suussamme ja katsoneet sopivia kilpailukeskuspaikkoja. Halusimme tämän päätöksen koskettavan kaikkia seuralaisia ja kutsuimme joukon seuran keskeisiä henkilöitä yhteiseen tapaamiseen päättämään asiasta. Vähitellen kävi kuitenkin ilmi, ettei meillä ole kapasiteettia tällaisen tapahtuman järjestämiseen, kertoo Mjölneröd Halden Arbeiderbladille.

Tiomilaan osallistuu yhteensä noin 8000 suunnistajaa ja tapahtuman järjestämiseen kuluu yhteensä noin 22 000 työtuntia. Jukolan vastaavat luvut ovat tällä hetkellä noin 15 000 suunnistajaa 100 000 talkootyötuntia (toim. lisäys).

– Meillä oli pelko, että polttaisimme itsemme loppuun. Jos olisimme järjestäneet Tiomilan, meidän olisi täytynyt jättää jotain muuta pois, emmekä halunneet esimerkiksi riskeerata meidän nuorisosatsaustamme, kertoo Mjölneröd.

Mjölneröd lisää vielä loppuun, ettei Halden polttanut siltoja Tiomila-järjestäjien kanssa ja kertoo HSK:n harkitsevan uudelleen Tiomilan järjestämistä, mikäli heitä kysytään uudelleen vuoden 2015 jälkeen.

Lähde: Halden Arbeiderblad

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri