Ensimmäisen Night Hawkin voitto Ruotsiin, Vaajakosken Terä kolmas

Kuva: NightHawk / Aapo Laiho

Kuva: NightHawk / Aapo Laiho

Ruotsilla on 10MILA, Suomella on Jukola ja nyt on Norjalla Night Hawk. Suurkilpailuksi tavoitteleva viesti keräsi ensimmäisellä kerralla Oslon metsiin 69 miesjoukkuetta ja 32 naiskuntaa.

Puolet viestin osuuksista juostaan molemmissa sarjoissa yöllä. Neljä miestä ja kolme naista jokaisesta joukkueesta starttaavat yhteislähdöllä yöosuuksille. Miehillä yksi osuus on muita pidempi, reilun tunnin mittainen, kun kolmella muulla käytettiin aikaa vajaat 50 minuuttia. Yöllä suunnistaneet saavat juosta uudelleen päivällä, joten joukkueeseen tarvitaan 4-8 suunnistaja. Naisissa kolmen kärkeen sijoittuneet suorittivat kuusi osuutta viidellä suunnistajalla.

Ensimmäisen Night Hawkin voiton vei Ruotsiin Södertälje-Nykvarn Orientering. Vaajakosken Terä sijoittui kolmanneksi.

Vaajakosken Terä oli neljän yöosuuden jälkeen nopein joukkue. Jani Lakanen kuittasi palkinnon osuutensa nopeimmasta ajasta. Kolme muuta osuutta hoitelivat Anders Nordberg, Timo Joensuu ja Håvard Lucasen. Göteborg-Majorna vaani minuutin päässä, kun seuraaville osuuksille lähdettiin keskipäivän aikaan takaa-ajolähtönä. Ennakkosuosikki Halden jäi yöosuuksilla kahdeksan minuutin päähän: nimillä Magne Dæhli, Marcus Millegård, Mattias Karlsson ja Emil Wingstedt seura ei varmasti odottanut joutuvansa lähtemään päiväosuuksille noin kaukaa kärjen takaa.

Viidennellä osuudella, joka oli pitkä ja hajonnaton, Göteborg-Majorna ajoi Vaajakosken Terän kiinni. Ville Keskisaari joutui taipumaan lopulta yhdeksän minuuttia jo yöllä juosseelle Ola Martnerille. Ohi pääsivät myös Södertälje, Kristiansand OK ja Halden SK. Seuraavilla osuuksilla Jani Lakanen ja Håvard Lucasen nostivat Terän osakkeita kuroen eron viiteen minuuttiin: sijoitus oli ankkuriosuudelle lähdettäessä neljäs. Kärjessä viilettivät yhdessä Södertälje ja Kristiansand, Halden oli noussut minuutin päähän kolmanneksi.

Ankkuriosuuden pituus oli edellisten osuuksien tapaan 5,9 kilometriä. Södertäljen ankkuri Ivar Lundanes karkasi Kristiansandilta ja toi joukkueen voittoon kolme minuuttia ennen toiseksi noussutta Haldenia. Anders Nordberg oli ankkureista toiseksi nopein ja nosti Terän kolmanneksi. Kristiansand jätettiin neljännelle sijalle. Turun Metsänkävijät oli kuudes.

Voittajajoukkue juoksi kilpailun kuudella miehellä, Halden viidellä, samoin kuin Terä.

Halden ylivoimainen naisissa

nighthawk 2013 halden laihoKuva: NightHawk / Aapo LaihoNaisten viestissä Halden otti jo yöosuuksien aikana kahden minuutin johdon. Yöosuudet juoksivat Jennie Andersson, Hanna Haugen Nordbrøden ja Bodil Holmström. Halden säilytti johtonsa koko päiväosuuksien ajan, joten naisten viesti ei suurta jännitystä tarjonnut. Vendula Haldinin, toisen kerran juosseen Nordbrødenin ja Anne Margrethe Hausken Nordbergin osuuksien jälkeen ero oli maalissa sama 10 minuuttia.

Suomalaisista Paimion Rasti sijoittui kolmanneksi joukkueella Katri Lindeqvist, Emma Silvennoinen, Inga Dambe, Eveliina Hirvonen ja Salla Fagerrus. Inga Dambe juoksi pisimmän yöosuuden lisäksi ankkuriosuuden, jossa hän oli kolmanneksi nopein.

>>Kisasivut

-Outi Ojanen

ulvang banneri