Pekka Nikulainen liittyi HS:n valmennustiimiin

Pekka Nikulainen liittyi Helsingin Suunnistajien valmennustiimiin. Kuva: Helsingin Suunnistajat

Pekka Nikulainen liittyi Helsingin Suunnistajien valmennustiimiin. Kuva: Helsingin Suunnistajat

Helsingin Suunnistajien valmentajaryhmä sai merkittävän vahvistuksen, kun viime vuosikymmenten tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin suunnistusvaikuttajiin kuuluva Pekka Nikulainen liittyi seuran valmentajajoukkoon.

Pekka Nikulainen keskittyy aluksi erityisesti taitovalmennukseen ja henkiseen valmennukseen. Hän kehittää ja tukee seuran muiden valmentajien taitovalmennusosaamista ja myös ohjaa yksilöllisesti seuran kilpasuunnistajia.

HS:n nykyiset valmentajat jatkavat omissa tehtävissään entistäkin innostuneemmin kohti korkealle asetettuja tavoitteita.

Nikulainen tunnetaan Suomen johtavana suunnistusajattelun ja kokonaisvaltaisen suunnistusvalmentautumisen kehittäjänä jo 1990-luvulta. Hänen kirjoittamansa kirja Suunnistus ja ajattelu vuodelta 1994 on edelleen lajin keskeisimpiä teoksia.

Muutettuaan tämän vuoden alussa Helsinkiin, Nikulainen  liittyi HS:ään ja kertoo haluavansa auttaa seuraa yhä parempaan menestykseen suurviesteissä.

- HS on jo Suomen ehdottomia huippuseuroja nuorisosuunnistuksessa. Seuraava askel on palata kärkisijoille myös Jukolan ja Venlojen viestissä sekä Tiomilassa, Pekka Nikulainen sanoo.

- Suunnistajien henkilökohtainen kehittyminen on myös erittäin tärkeää. Tavoitteenani on auttaa HS:n huippusuunnistajia nousemaan aikuisten maajoukkueeseen.

Pekka Nikulainen muistuttaa, että suunnistajan harjoitteluun kuuluu joka päivä suunnistuksen ajattelua, vaikka harjoittelussa olisi vain fyysisiä ulottuvuuksia.

Helsingin Suunnistajat on Nikulaiselle tuttu jo pitkältä ajalta, ja hän kertoo arvostaneensa aina seuraa. Nuorena urheilijana hän teki monia harjoitus- ja kilpailumatkoja ulkomaille yhdessä HS:n joukon kanssa.

Nikulainen toimii nykyisin urheilun uuden keskusjärjestön Valon menestyvästä urheilusta vastaavana johtajana. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Suomen Suunnistusliiton val­men­nuk­sen ja kou­lu­tuk­sen joh­ta­ja­na se­kä Suo­men Lii­kun­nan ja Ur­hei­lun kou­lu­tuk­sen joh­ta­ja­na.

Vuodesta 2007 tämän vuoden helmikuuhun saakka Pekka Nikulainen toimi Ruotsin Suunnistusliiton urheilutoimenjohtajana, jolloin hänen johdollaan Ruotsissa kehitettiin laajasti tunnetuksi tullut Offensiv orientering -ajattelu.

Aktiivikilpailuvuosinaan Nikulainen on edustanut Suomea vuosien 1985 ja 1987 MM-kilpailuissa Australian MM-kisoissa 1985 hän sijoittui viidenneksi. Pohjoismaiden mestaruuskilpailuista 1986 hänellä on neljäs sija. Hänellä on useita Suomen mestaruuksia ja muita mitaleja SM-kisoista.

- Helsingin Suunnistajien lehdistötiedote

ulvang banneri