28. Nuorten Jukola suunnistetaan lauantaina Kouvolassa

Nuorten Jukolassa suunnistajille on tänä vuonna luvassa kovin mahdollinen kirittäjä. Tuore suunnistuksen maailmanmestari Mårten Boström osallistuu Nuorten Jukolaan.

Hän on ankkurina Isot Hipot- joukkueessa, jonka muut jäsenet koostuvat Suomen Suunnistusliiton puheenjohtajasta ja hallituksen jäsenistä sekä yhteistyökumppaneiden edustajista. Tämä aikuisjoukkue ottaa mittaa nuorista tietysti virallisen kilpailun ulkopuolella.

28. Nuorten Jukola kilpaillaan Kouvolan Anjalassa lauantaina 24.8.2013. Kisaan on ilmoittautunut 181 joukkuetta, ja kilpailijoiden kokonaismäärä on liki 1300. Suomalaisten lisäksi kilpailuun on tulossa joukkueita Virosta, Venäjältä, Ruotsista ja Norjasta.

Nuorten Jukola viestisuunnistuskilpailu on vuodesta 1986 lähtien järjestetty elokuussa Jukolan viestistä erillisenä kilpailuna. Viesti on 7-osuuksinen kilpailu 11-18-vuotiaille. Joukkueessa pitää olla sekä poikia että tyttöjä. Ensimmäinen Nuorten Jukola suunnistettiin Lahdessa vuonna 1986. Viime vuonna kilpailu käytiin Vehmaalla, jossa voittajaksi kiri Ounasvaaran Hiihtoseura.

Viesti alkaa kello 11.30 ja voittajajoukkue on maalissa noin 14.30. Kilpailu tulee olemaan nopeatempoinen. Lyhyimmillä osuuksilla osuusajat ovat alle 15 min. Kilpailukeskuksena toimii Anjalan urheilukenttä, jonka laidalla kilpailijat käyvät kahdella eri yleisörastilla leimaamassa. Kärkijoukkueiden etenemistä seurataan GPS:n avulla osuuksilla 2, 5 ja 7 ja viestin tilanne on nähtävissä reaaliaikaisesti.

Kilpailun suojelijaksi on lupautunut hiihtäjänä tunnettu Ville Nousiainen. Hänen oman suunnistusuransa huippuhetket ovat jo vuosien takaa, 10-vuotiaiden sarjasta, jossa Nousiainen voitti Kainuun Rastiviikon. Nousiainen seuraa vielä nykyäänkin suunnistusta aktiivisesti ja hän toivottaa menestystä kaikille nuorille suunnistajille.


>> kilpailun nettisivut:

- Nuorten Jukolan tiedotus

ulvang banneri