Mikko Siren ja Marjo Liikanen taitavimmat SM-yössä

Marjo Liikanen on päässyt huippukuntoon syksystä ja nappasi SM-yön kultaa. Kuvassa Marjo puristaa SM-keskimatkan pronssille viime viikonloppuna. Kuva: Hevoskuuri.fi

Marjo Liikanen on päässyt huippukuntoon syksystä ja nappasi SM-yön kultaa. Kuvassa Marjo puristaa SM-keskimatkan pronssille viime viikonloppuna. Kuva: Hevoskuuri.fi

Angelniemen Ankkurin Mikko Siren ja Rajamäen Rykmentin Marjo Liikanen olivat taitavimmat yösuunnistuksen SM-kisoissa sunnuntain vastaisena yönä Alastarolla Loimaalla Kyrönkorven pienipiirteisessä ja peitteisessä maastossa. Kumpikin otti mestaruutensa selkeällä erolla.

Siren lähti parantamaan viimevuotista viidettä sijaa, mutta ei pitänyt yllätyksenä mestaruuttakaan.

- Tiesin, että minulla on mahdollisuuksia voittoon, jos kaikki osuus kohdalleen. Yllätys sen sija oli, että ykkössija tuli useista virheistä huolimatta. Isoin tuli nelosrastilla.

- Rata oli vaativa ja etenkin takarinteissä sai olla tarkkana.

- Tykkään suunnistaa yöllä, 23-vuotias mestari tiivisti ja kertoi yöosuuden lankeavan hänelle kuin itsestään esimerkiksi keväisessä Tiomilassa.

Hopealle sijoittui kolme minuuttia aikaisemmin lähtenyt kirkkonummelaisen Lynxin Antti Parjanne, jonka Siren sai kiinni 16. rastilla.

- Viimeiset 20 minuuttia ja kolmisen kilometriä suunnistettiin sitten yhdessä. Meno oli todella vauhdikasta, yksin en olisi osannut edetä niin reippaasti, Parjanne kertoi.

- Alku meni suhteellisen hyvin, mutta kolmoselta neloselle tein huonon reitinvalinnan. Sen jölkeen valitsin varmoja reittejä. Kymppirastilla tuli minuutin puolentoista virhe.

- Olen tyytyväinen, Parjanne tiivisti.

Pronssille suunnisti Tampereen Pyrinnön Severi Kymäläinen, 34 sekuntia Parjannetta hitaampana.

- Yksi iso virhe tuli, hän sanoi.

Liikanen mainiossa syysvireessä

Marjo Liikanen on päässyt mainioon syysvireeseen: viikko sitten tuli SM-keskimatkalla pronssia ja nyt yöllä mestaruus.

- Olen pysynyt terveenä, kun olen oppinut huoltamaan itseäni. Otan myös asiat rennommin enkä liiku kisoissa hampaat irvessä.

- Kisan alkumatkasta tuli aika paljon pieni virheitä, kun en malttanut suunnistaa itsenäisesti, kun sain edellä lähteneitä kiinni. Loppumatka oli ok.

24-vuotiaan Liikasen tavoitteena on päästä maajoukkueeseen.

- Kyllä tässä vielä riittää tekemistä, hän totesi.

Hopean jakoivat vajaa kaksi minuuttia mestaria hitaampina varsinaissuomalaisen MS Parman Maija Sianoja ja oululaisen SK Pohjantähden Marttiina Joensuu ja jättivät aiemmin kolme yömestaruutta, viimeksi vuosi sitten, ottaneen ja nytkin kultaa tavoittelemaan lähteneen Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantasen mitalitta. Mitali jäi 19 sekunnin päähän.

- Alku meni hyvin, mutta lopussa en pysynyt suunnassa. Ykköselle tein huonon reitinvalinnan. Kiva rata, Sianoja totesi.

- Oli pientä haparointia, kuten yöllä usein tapahtuu. Yks i väli meni huonosti, Joensuu sanoi.

>> Kisasivut

- Olavi Mäki

 

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri