Seurajoukkueiden paremmuus koetuksella Halikko-viestissä

Daniel Stenlund ankkuroi viime vuonna seuransa Paimion Rastin ensimmäiseen Halikko-viestin voittoon. Kuva: Hevoskuuri.fi

Daniel Stenlund ankkuroi viime vuonna seuransa Paimion Rastin ensimmäiseen Halikko-viestin voittoon. Kuva: Hevoskuuri.fi

Monien kotimainen suunnistuskausi päättyy lokakuussa Salossa juostavaan Halikko-viestiin. Halikko-viestissä seurajoukkueet kilpailevat 15-henkisin joukkuein.

Kilpailusäännöt asettavat joukkueiden kokoonpanoihin rajoituksia ja joukkueiden tulee koostua eri-ikäisistä suunnistajista ja sisältää vähintään neljä naista.


Tänä vuonna Halikko-viestin yhteyteen tuodaan uutuutena myös Lasten Halikko-juoksu, joka on yhteislähdöllä juostava suunnistuskilpailu, jossa 12-vuotiaat pojat ja 13-vuotiaat tytöt kilpailevat samassa sarjassa. Ensimmäisenä vuonna Lasten Halikko-juoksu on kerännyt 77 ilmoittautunutta.

- Halikko-viestissä ei ole ollut omaa osuutta nuorimmille suunnistajille ja nyt halusimme tarjota myös heille mahdollisuuden päästä osaksi suurviestitunnelmaa, kommentoi kilpailunjohtaja Jarmo Reiman uutta sarjaa.

Paimion Rasti puolustaa Halikko-viestin voittoa

Halikko-viestin voittoa lähtee puolustamaan Varsinais-Suomen suurseuroihin lukeutuva Paimion Rasti, joka viime vuonna otti ensimmäisen Halikko-viestin voittonsa.

- Lähdemme viestiin hyvällä joukkueella, joskaan kaikki parhaat miehet eivät ole mukana. Toisaalta ykköstykkimme Fredric Portin oli poissa joukkueesta myös viime vuonna, joukkueen valitsijoihin kuuluva Juuso Lindeqvist kuvailee joukkuetta.

Viime vuoden viesti ratkesi vasta ankkuriosuudella, jossa kovakulkuisena suunnistajana tunnettu Paimion Rastin Daniel Stenlund jätti taakseen MS Parman ja Deltan ankkurit. Paimiossa luotetaan ankkuriosuudella Stenlundiin myös tänä vuonna.

Kovimmiksi haastajikseen Lindeqvist mainitsee juurikin MS Parman sekä Hiidenkiertäjät, jonne Deltan hajottua suurin osa sen parhaista suunnistajista siirtyi. Ruotsin suuressa seuraviestissä 25-mannassa Hiidenkiertäjät sijoittuivat neljänsiksi, mikä osoittaa, että joukkue on muutoksista huolimatta vahva.

Muita suosikkeja Halikko-viestiin ovat Kirkkonummen Lynx sekä Rajamäen Rykmentti. Mielenkiintoinen joukkue on myös Helsingin Suunnistajat. Vaikka seuran miesten ja naisten joukkueet eivät taistele suurviestien kärkisijoista, löytyy seurasta kovia nuoria sekä ikämiehiä, joiden ansiosta seura on viime vuosina tehnyt myös Halikko-viestissä nousua kohti kärkisijoja.

Tänäkin vuonna Halikko-viesti on kerännyt myös muutaman joukkueen sekä Ruotsista ja Venäjältä haastamaan suomalaisia seuroja. Näistä varteenotettavimman kokoonpanon jalkeille saa Nordwest Pietarista, joka viime vuonna sijoittui kahdenneksitoista.

>> Kisasivut

 

KRV20 Kestavyysurheilu Marraskuu 2019 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri