Martin Johansson panostaa jatkossa maastohiihtoon

MartinJohansson_intro190511Aiemmin hiihtävänä suunnistajana tunnettu Ruotsin MM-sprinttimitalisti Martin Johansson tunnetaan jatkossa suunnistavana hiihtäjänä, sillä lähivuodet hän panostaa täysillä hiihtoon ja katsoo, kuinka pitkälle hänen rahkeet siinä lajissa riittävät.

MartinJohansson190511Martin Johansson Trondeimin sprintissä matkalla viidenneksi. Kuva: Woc2010Aiemmin hiihtävänä suunnistajana tunnettu Ruotsin MM-sprinttimitalisti Martin Johansson tunnetaan jatkossa suunnistavana hiihtäjänä, sillä lähivuodet hän panostaa täysillä hiihtoon ja katsoo, kuinka pitkälle hänen rahkeet siinä lajissa riittävät.

Suunnistuksessa moralaisen Johanssonin parhaat saavutukset ovat siis sprintistä, jossa hänellä on kaksi MM-pronssia sekä kaksi viidettä sijaa, viimeisin viime vuoden Trondheimin MM-kisoista. Parhaiten Johansson muistetaan kuitenkin ehkä Unkarin vuoden 2009 MM-kisoista ja dramaattisesta miesten viestin ankkuriosuudesta. Johansson oli johdossa, kun hän sai oksasta syvän haavan reiteensä. Samassa kärkiletkassa olleet Ranskan Thierry Gueorgiou ja Tshekin Michal Smola jäivät auttamaan häntä ja Norjan Anders Nordberg juoksi lyhintä reittiä kilpailukeskukseen hälyttämään apua. Näin miesten viesti sai dramaattisen päätöksen ja ilman kolmikon apua Martin Johanssonille olisi voinut käydä vaikka kuinka huonosti.

Johansson on ollut koko ajan myös erinomainen hiihtäjä parhaimpana kansainvälisenä saavutuksena Otepään maailmancupin 14. sija talvelta 2010. Lisäksi hän ollut pitkän matkaa karussa Vasaloppetissa. Nyt Johansson haluaa siis kokeilla rajojaan maastohiihdon puolella ja suunnistuksessa tulee lähinnä juoksemaan viestejä IFK Moran riveissä.

Osaltaan Johanssonin päätöksen vaikutti valinta Ruotsin Team 2015:een, joka tähtää menestykseen Falunin kotikisoissa 2015. Näin tämä kesä on ensimmäinen, jolloin suunnisus jää vähemmälle eikä Johanssonin ohjelmassa ole esimerkiksi Ranskan MM-kisojen valmistavia leirejä, vaan puhtaasti hiihtoleirejä.

Viime talvi alkoi Johanssonin osalta hyvin ja hän oli mm. Ruotsin cupissa toinen joulukuun alussa. Viime talven pilasi kuitenkin sitkeä influenssa, jonka hän sai Universiadeista Turkista ja Johansson on päässyt kunnon harjoittelun makuun vasta viimeiset kolme viikkoa.

– Se oli tosi sitkeä influenssa ja minulla oli pitkään kuumetta. Luultavasti se oli joku sikainfluenssan muoto ja minä aloitin harjoittelun liian aikaisin, kun minulla oli vielä tulehdus kropassa. Nyt olen harjoitellut normaalisti kolmisen viikkoa, kertoo Johansson Längd.se:lle.

– Nyt aion harjoitella tosissani ensi talvea varten. Ohjelmassa on paljon leirejä sekä Team 2015:n että Mora-jengin kanssa. Tavoitteena on mahdollisimman monta maailmancup-starttia. Suunnistuksessa odotan mielenkiinnolla viestejä Moran paidassa, kuten Jukolan viestissä, mutta mitään MM-panostusta useiden valmistavien leirien ja tekniikkaharjoitusten kera minulle ei enää tule. Mutta täysin en siis tule suunnistusta jättämään.

Martin Johansson on tunnettu erittäin lahjakkaana urheilijana fyysisesti. Nyt myös hiihtopuolella odotetaan mielenkiinnolla, kuinka korkealle hän nousee keskittyessään pelkästään maastohiihtoon.

– Martin on vielä avaamaton lehti hiihtoladuilla. Nyt hänen panostaessaan täysillä maastohiihtoon, on todella mielenkiintoista seurata kuinka korkealle hän yltää. Me tiedämme, että hänellä on todella paljon kapasiteettia ja puhtaasti fyysisiltä ominaisuuksiltaan hän on korkealla kansainvälisellä tasolla, sanoo Team 2015:n vastaava Lars Selin.

Lähde: Längd.se

ulvang banneri