TÄHTÄIMESSÄ Riina Kuuselo, Tampereen Pyrintö

RiinaKuuselo_intro310511Valmistautuminen tähän kauteen on sujunut Riina Kuuselolta uusin kuvioin, sillä vuoden alusta naisen koti on löytynyt Englannista Birminghamin itäpuolelta. Leudon talven lisäksi harjoittelukuvioihin on tuonut uutta potkua täyspäiväisenä urheilijana oleminen.

RiinaKuuseloRiina Kuuselo. Kuva: Suomen SuunnistusliittoValmistautuminen tähän kauteen on sujunut Riina Kuuselolta uusin kuvioin, sillä vuoden alusta naisen koti on löytynyt Englannista Birminghamin itäpuolelta.

Leudon talven lisäksi harjoittelukuvioihin on tuonut uutta potkua täyspäiväisenä urheilijana oleminen.

- Urheilen ensimmäistä kertaa elämässäni ammattimaisesti. Englannissa on mahdollista suunnistaa ympäri vuoden ja nautin suunnattomasti, kun olen pystynyt juoksemaan sulalla tammikuusta alkaen. Lisäksi vauhdikkaat maastot ovat hioneet suunnistustekniikkaani nopeammaksi, Kuuselo kertoo kotipaikan vaihdoksen tuomia etuja.

Kuuselo kuuluu Suunnistusliiton sprinttimaajoukkueeseen ja harjoitteluun on tullut uusia kuvioita myös sprinttileireiltä.

- Sprinttimaajoukkueeseen kuuluminen on ollut inspiroivaa. Se on lisännyt voima- ja nopeusharjoittelun määrää ja saanut minut pohtimaan enemmän omaa sprinttitekniikkaani ja hiomaan rutiineja. Sprintissä rutiinit pitää saada selkäytimeen ja automaation tasolle ja uskonkin tässä tapahtuneen pientä edistystä, Kuuselo pohtii.

Kuuselon päätavoite on tietenkin MM-Ranskassa. Välietappeina on kuitenkin mm. SM-sprint ja Nordic Orienteering Tour.

- Kauden ehdoton päätavoite on MM-kisat elokuussa, mutta olisi toki mukava osallistua myös NORT:een. Joukkueeseen pääsy voi tosin tehdä tiukkaa, kun ainoa näyttökisani tulee olemaan SM-sprintti, Kuuselo kertoo kauden tavoitteista.

- Suunnistusliiton uutiskirje

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri