Norjan sprinttidraama jatkuu – Halden valittaa Lundanesin hylkäyksestä

Norjan sprinttimestaruuskisojen draama saa jatkoa, kun Olav Lundanesin seura Halden SK on päättänyt valittaa Lundanesin hylkäyksestä Norjan Suunnistusliittoon.

Norjan sprinttimestaruuskisojen draama saa jatkoa, kun Olav Lundanesin seura Halden SK on päättänyt valittaa Lundanesin hylkäyksestä Norjan Suunnistusliittoon. Syynä tähän on se, että Halden SK haluaa selvittää, mikä on "kohtuullinen syy hylkäykseen".

– Me odotamme ja vaadimme, että asia käydään läpi ja selvitetään, mikä on "kohtuullinen syy hylkäykseen" ja että NOF (Norjan Suunnistusliitto) ryhtyy toimiin, jottei tulevaisuudessa kilpailussa suunnistajia kohtuuttomasti hylättäisi heidän osoitettuaan fair play-henkeä informoimalla järjestäjiä karttavirheestä ja ratasuunnittelusta ja puutteellisesta normien noudattamisesta, Halden SK:sta kerrotaan.

Nyt Halden SK on tehnyt virallisen valituksen asiasta NOF:lle, jossa asiaa tullaan tutkimaan. Halden SK oli tehnyt asiasta valituksen jo kisapaikalla, mutta se oli hylätty ja heitä oli kehotettu olla protestoimatta asiasta. Haldenin mielestä valitus oli kuitenkin hylätty perusteettomasti ja he vievät asian eteenpäin. Haldenin mielestä ei ole syytä hylätä urheilijaa sillä perusteella, että tämä on itse kertonut juosseensa kielletyllä alueella, koska tämä johtui karttavirheestä ja puutteellisuudesta ratasuunnittelussa. Eikä Lundanesilla ollut valtuuksia myöskään itse hylätä itseään, näin Haldenin mielestä järjestäjien olisi vain pitänyt jättää huomioimatta Lundanesin hylkäysehdotus. Haldenilaisten silmissä Lundanes osoitti fair play-henkeä informoidessaan järjestäjiä karttapuutteesta ja korkeintaan hänelle olisi voinut antaa varoituksen sopimattomasta kielenkäytöstä maalialueella.

Halden SK:ssa ollaan sitä mieltä, että syy Lundanesin hylkäykseen ei johtunut hänestä itsestään, vaan puutteellisesta kartasta ja virheestä siinä ja tästä syystä he ovat kilpailusääntöihin ja karttanormeihin vedoten päättäneet valittaa asiasta. Seurassa kunnioitetaan Lundanesin ratkaisua, mutta jottei jatkossa pääsisi näin käymään, he päätyivät ratkaisuun viedä asia eteenpäin. Seurassa myös harmitellaan ja ihmetellään sitä, että heitä kehotettiin jättää protesti tekemättä kilpailupaikalla, se kun olisi hidastanut ohjelmaa ja palkintojen jakoa. Halden SK ei odota, että hylkäys välttämättä tultaisiin kumoamaan, vaan ainoastaan että tapaus käsiteltäisiin oikealla tavalla.

Jutun voi kokonaisuudessaan lukea Halden SK:n kotisivuilla på norsk: http://www.haldensk.no/nyheter/elite/1636-hvem-disket-olav-og-er-det-ok

Myös täällä Suomessa seurataan mielenkiinnolla, miten asiassa käy. On aivan ilmeistä, että viimeaikaisten tapahtumien perusteella, nuorella kilpailumuodolla on selviä "kasvukipuja" ja nyt on korkea aika pysähtyä pohtimaan, mihin suuntaan sprinttisuunnistusta halutaan jatkossa viedä eteenpäin. Päätöksiä ja ratkaisuja odotellessa.

Lähde: Halden SK:n kotisivut/OPN.no

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri