TuMe:n manageri Juha Suntila luotsaa joukkojaan kohti hyvää Jukola-sijoitusta

MartinSirmais_intro140611Kevään Tiomilassa toiseksi parhaana suomalaisjoukkueena oli monen mielestä hieman yllättäen Turun Metsänkävijät sijoittuen mukavasti yhdeksänneksi. Hevoskuuri päätti jututtaa TuMe:n manageria Juha Suntilaa kysellen hiukan joukkueen tunnelmista näin viestin alla.

MartinSirmais140611Kuvassa Martin Sirmais ankkuroimassa TuMen yhdeksänneksi kevään Tiomilassa. Kuva: Hevoskuuri.fiKevään Tiomilassa toiseksi parhaana suomalaisjoukkueena oli monen mielestä hieman yllättäen Turun Metsänkävijät sijoittuen mukavasti yhdeksänneksi. Hevoskuuri päätti jututtaa TuMe:n manageria Juha Suntilaa kysellen hiukan joukkueen tunnelmista näin viestin alla.

Ja eihän se TuMe:n menestys oikeastaan mikään yllätys ollut, "Men in Black" on tottunut menestymään hyvin viesteissä, vaikkei joukkueen kokoonpano paperilla olekaan ollut aina niin kova kuin kovimmilla vastustajilla, ainakaan henkilökohtaisella tasolla. Tämän on sitten korvannut hyvä joukkuehenki ja viestirutiini ja kokemus.

Terve Juha! Heti alkuun, joko TuMe:n joukkueet on nimetty? Haluatko paljastaa jo nimet ja järjestyksen Hevoskuurille?

– Terve! Jep, on nimetty, tässäpä ne:

TuMe 1

1. Vyacheslav Mukhidinov
2. Sami Hämälistö
3. Jussi Suna
4. Janis Krumins
5. Kalvis CK Mihailovs
6. Martins Sirmais
7. Edgars Bertuks

TuMe 2

1. Kristaps Jaudzems
2. Erik Thorsson
3. Manu Mutka
4.Thouni Louhisola
5. Petri Rintala
6. Keke Roisland
7. Kimmo Pajula

Näyttää mielenkiintoiselta. TuMe oli Tiomilassa hienosti yhdeksäs ja toiseksi paras suomalaisjoukkue, millaisin tavoittein lähdette Jukolaan? Ja miten valmistautuminen Jukolaan on sujunut? Oletteko pitänyt leirejä tai muita yhteisiä tapaamisia?

– Tavoitteena olisi tehdä hallittu suoritus joka osuudella ja jätetään myös turhat yliyrittämiset pois niin eiköhän sieltä ihan jees sijoituskin tupsahda...

Muutamana viikonloppuna on tullut "kenneliä" kuskattua Virolahdelle tässä Tion jälkeen. Eli eiköhän kaikki juoksijat tiedä mitä tuleman pitää. Ensi perjantaina matkaamme sitten Jukolaan ja ehkä siinä sitten vielä muutamat karttalenkit ja parit vartin palaverit saunan kera.

TuMe:n miehet mustissa on ollut mielenkiintoinen lisä suomalaissuunnistukseen ja herättänyt aika ajoin tunteita ja keskustelua. Varsinkin sen johdosta, että suuri osa juoksijoista on ollut ulkomaalaisia. Kerro hiukan TuMe:n toiminnnasta ja toimintaperiaatteista. Ja kuinka hyvin pystytte kokoontumaan yhteen ja järjestämään yhteisiä tapahtumia ja leirejä?

– TuMehan on lähinnä kaveriporukka ja esim. latvialaiset ovat tulleet mukaan perinteikkään seuraottelun (Meridians,OK Vöru,TuMe) myötä... Sieltä jostain norsurallin pyörteistä niitä on löytynyt mukaan toimintaan...Miltei kaikki ulkomaalaiset ovat olleet TuMe:ssa jo aika pitkään ja tulleet mukaan kuvioon lähinnä jonkun TuMelaisen kaveripiiristä.

Viime vuosina meille on kertynyt leiripäiviä (joulukuu-kesäkuu) noin 25–35 kappaletta/kausi. Eli vietämme siis aikaa yhdessä aika paljon. Toimintaperiaatteena on ollut tarjota edustusurheilijoille seuran leirejä kuluitta pitkin harjoituskautta niin Suomessa kuin ulkomailla. Lisäksi parhaimmistolle on omat leiri/kulu-budjetit omiin leirityksiin. Tämän vuoden leireilyyn kuului esim. E Huttusen 10 päivän KebabCamp Turkin Antalyassa. Tämä setti lähinnä siksi, että saatiin välillä vaihtelua ainaiseen Portugalin koluamiseen. TuMelaisilla on lisäksi myös kaksi omaa huvilaa käytettävissä leireilyyn ympäri vuoden Kemiössä ja Yläneellä.

TuMe on perinteisesti pärjännyt hyvin viesteissä, vaikkei henkilökohtaiset tulokset ole aivan yhtä hyviä aina olleetkaan. Löydätkö tähän selitystä?

– Ehkä tuohon viesteissä pärjäämiseen on vaikuttanut se että kaikilla on siihen hommaan kiinnostusta ja motivaatiota tarpeeksi + yö-treenien riittävä määrä talven leireillä ja harjoittelussa + tarpeeksi viestitreenejä. Tietenkin myös se, että porukka viihtyy hyvin keskenään niin leireillä kuin muutenkin antaa tähän hommaan lisäpotkua.

Varsinkin menneinä vuosina on ollut kavereita, jotka keskittyneet pääasiassa vain viesteihin esim. MR Mikko Knuuti. Mutta kyllähän niitä henkilökohtaisiakin menestymisiä on tullut vuosien varrella, esim. Toni Louhisola, Manu-Ensio Mutka, Martins Sirmais,Vyacheslav Mukhidinov...

Jep! Entä minkälainen rooli sinulla itsellä on Tumen managerina? Mitä kaikkea se pitää sisällään?

– Itse koitan tehdä urheilijoiden taustahommat mahdollisimman hyvin, jotta he voivat keskittyä "olennaiseen". Eli hoidan leiri- ja kisamajoitukset, treenit, ruokailut, matkustuksen, lennot, juoksujärjestykset, huollot, yms. säätämiset. Monesti mukana ovat myös esim. loistavat kokkimme Heli ja Raikuliboy ja huoltopäälikkö Heikki Knuuti. Suuret kiitokset heille!

Kiitokset, että ehdit hetken kertoilemaan TuMe:n kuvioista lukijoillemme. Toivotetaan teille mustiin pukeutuneille tsemppiä Jukolan yöhön!

- Tero Viljanen

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri