Jukolan ratamestari Janne Weckman: Kaikki on valmista suunnistajia varten

Jukolamaali_intro170611Hevoskuuri soitteli Jukolan viestin ratamestarille Janne Weckmanille ja kyseli viime hetken kuulumiset ja kommentit tulevasta kilpailusta. Kaikki on kunnossa ja hienot radat odottavat suunnistajia. (Muutama kuva kilpailukeskuksesta lisätty)

Jukolamaali170611Jukolan maali on valmis vastaanottamaan suunnistajat. Kuva: Hevoskuuri.fiHevoskuuri soitteli Jukolan viestin ratamestarille Janne Weckmanille ja kyseli viime hetken kuulumiset ja kommentit tulevasta kilpailusta. Kaikki on kunnossa ja hienot radat odottavat suunnistajia.

Janne Weckman oli juuri ollut kilpailukeskuksessa tekemässä viimeisiä tarkastuksia tulevan Jukolan suhteen ja ehti hetken hengähtämään ja vastaileen kysymyksiin.

Terve Janne! Miltäs siellä kisakeskuksessa oikein näyttää?

– Terve! Täällä näyttää oikein aurinkoiselta ja lämpimältä ja kaikki on valmiina.

Kaikki on siis kunnossa ja ei ole mitään ongelmia?

– Jep, meidän ratamestarien työ on tehty ja kaikki on valmiina ja kunnossa. Toisilla tuossa näyttää olevan vielä kiirettä muissa touhuissa.

Jukolalahto170611Aloittajia odottaa tiukka penkka kiivettäväksi. Kuva: Hevoskuuri.fiMitä suunnistajilla on odotettavissa ratojen suhteen Jukolan yönä? Millaisia radat ovat profiililtaan?

– Tarjotaan sekä pitkiä reitinvalintavälejä että tiukkoja rastinottohaasteita. Radat ovat pääosin vähärastisia, joten pitkiä välejä on tarjolla. Venlojen viestin radat taitavat olla vähärastisimmat ainakin viimeiseen kymmeneen vuoteen. Arvioidut kilometriajat ovat tosiaan nopeita, mutta uskon että niihin päästään. Maastopohja on nopeaa ja risuja ei paljon ole. Paikoitellen on jopa hienoa rannikon kangasmaastoa. Mallisuunnistus vastaa varsin hyvin tänä vuonna itse Jukolan maastoa, eli sinne kannattaa vielä mennä tutustumaan.

Jukolalava170611Jukolan juhlalava. Kuva: Hevoskuuri.fiMissä vaiheessa uskot kilpailun ratkeavan?

– Perinteisesti kovat joukkueet ovat päässeet muista karkuun kolmannen osuuden jälkeen ja voi olla, että niin käy tänäkin vuonna. Mutta toivotaan, että jännitys säilyisi mahdollisimman pitkään. On minulla ankkuriosuudellekin pientä jippoa ja haastetta tarjolla, mutta ei viitsi niitä vielä tässä vaiheessa paljastaa.

Entä onko sinulla ajatuksia mahdollisen voittajajoukkueen suhteen?

– Nyt kun en itse juokse, niin en ole katsonut hirveästi muiden seurojen joukkueita, joten ihan tarkkaa käsitystä ei ole kokoonpanoista ja siksi en lähde laittamaan joukkueita tarkemmin järjestykseen. Mutta olisihan se hienoa, jos tämä ruotsalainen Tiomilan yllättäjä Järla jälleen menestyisi tai, jos Vaajakosken Terä vihdoin ottaisi sen arvokisavoiton itselleen. Toivotaan siis pieniä yllätyksiä ja uusia joukkueita kärkeen.

Jukolaportti170611Jukolan portti Salpa-Jukolassa. Kuva: Hevoskuuri.fiHienoa! Kiitokset tästä! Nyt päästän sinut jälleen työn pariin ja reilun vuorokauden kuluttuahan se selviää, millaiset radat olet tämän vuoden Jukolan Jusseille laatinut.

- Tero Viljanen

Ps! Hiukan on meiltä kyselty Jukola-ennakkon perään. Valitettavasti emme pystyneet tarpeeksi kattavaa ennakkoa tekemään aika- ja resurssipulan takia. Siksi päädyimme tuomaan Jukolaa esille muutamista uusista näkökulmista sekä tarjoamalla muutamien ennakkosuosikkien tunnelmia. Venlojen viestistä ja Jukolasta on sitten luvassa kattavaa kisaraportointia.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri