Ikaalisten suunnistuksessa nyt nimen mukaisesti nousevaa voimaa

Ikaalisten Nouseva-Voiman sijoitus vuoden 2010 Tiomilassa oli 13. Sen jälkeen miehistö on vaihtunut suuresti.

Ikaalisten Nouseva-Voiman sijoitus vuoden 2010 Tiomilassa oli 13. Sen jälkeen miehistö on vaihtunut suuresti.

Perinteikäs suunnistusseura Ikaalisten Nouseva-Voima on kokenut viime vuosina viestimenestyksen aallonpohjan, mutta uudet seurasiirrot lupaavat taas valoisaa tulevaisuutta.

Ensi kaudella Nouskin viestijoukkuetta vahvistavat Mihkail Mamlejev ja Juha Luoma.

Vuonna 1975 syntynyt Mamlejev edusti Nouskia jo aiemmin urallaan. Italialaistunut venäläinen ilmoitti lopettavansa huipulle tähtäävän uransa tähän kauteen kilpailtuaan Italian MM-kotikisoissa.

-Mikhail otti yhteyttä ja kysyi, voisiko taas liittyä tuttuun seuraan. Hänellä on perhettä ja sukulaisia Suomessa, joten hän viettää mielellään kesää täällä ja aikoo edelleen kilpailla aktiivisesti, kertoo Nouskin miesjoukkueen kapteeni Vesa Taanila.

Mikhail Mamlejev. Kuva: WorldofO

Mamlejev saavutti urallaan kaksi MM-mitalia: henkilökohtaisen pronssin pitkältä matkalta 2009 ja hopeaa viestissä 2004. Vuonna 2002 hän voitti euroopanmestaruuden ja sijoittui maailmancupin kokonaiskilpailussa toiseksi.

-Mikhail lenkkeilee edelleen aktiivisesti, harrastaa vuorijuoksuja ja pystyy kärkivauhtiin millä tahansa osuudella, Taanila arvioi.

Juha Luoma puolestaan edusti aiemmin Lapuan Virkiää, missä miesten ryhmän toiminta on hiipunut. Luoma sijoittui yösuunnistuksen SM-kilpailussa tänä syksynä neljänneksi.

Nuorten miesten kaarti

Viime kaudeksi Nouski vahvistui kahdella juniori-ikäisellä nuorelle miehellä, joiden lisäksi porukkaan liittyy nyt neljä lupaavaa nuorta: Aleksi Karppinen, Konsta Vanhanen, Eetu Savolainen ja Juho Ylinen.
Karppinen ja Vanhanen edustivat aiemmin SK Pohjantähteä ja opiskelivat samaan aikaan Hankasalmen suunnistuslukiossa.

17-vuotias Juho Ylinen vaihtaa Nouskiin Jämsän Retki-Veikoista ja Eetu Savolainen Siilin Rastista. Savolainen voitti H20-sarjassa suomenmestaruuden keskimatkalla vuonna 2013.

-Tilanne on nyt hyvin samanlainen kuin vaihtaessani itse seuraan kymmenkunta vuotta sitten, eli nuoren porukan kautta aletaan rakentaa uutta menestystä. Muutaman hyvän vuoden jälkeen Topi Anjala vaihtoi seuraa ja muutama kova viestimies lopetti. Ankkuri karahti pohjaan vuonna 2012 ja silloin kävimme johtokunnassa keskustelun, jatkuuko edustussuunnistus Nouskissa. Päätimme panostaa asiaan uudestaan ja vetovoima näyttää kasvaneen, Taanila kertoo.

Ensi kauden tavoitteita ei ole vielä asetettu.

-Vielä ensi kaudella emme kamppaile Jukolassa kymppisakin sijoituksesta, mutta sijat 15-20 ovat hyvin realistisia. Isommaksi tavoitteeksi sopii ajallisesti Kangasala Jukola vuonna 2019, arvioi Taanila. Hän itse on jatkossa edelleen viestijoukkueen avainmiehiä, samoin kuin seurassa jatkava viestisuunnistuksen maailmanmestari ja Vuokatin MM-pitkän nelonen Dmitri Tsvetkov.

-Nyt on nuoruuden intoa ja vankkaa kokemusta, sanoo Taanila luottavaisesti uudesta harjoitukaudesta.

- Outi Ojanen

 

Premiumsport.fi

ulvang banneri