Erik Rost suvereeni miesten Euromeetingin sprintissä

Miesten Euromeeting käynnistyi naisten tapaan ruotsalaiskomennossa. Erik Rost vei kisan yli kahdenkymmenen sekunnin erolla muihin. Hevoskuurin blogisti Vesa Taanila jakoi toisen sijan Jonne Lehdon kanssa. Tuomo Mäkelä täydensi suomalaismenestystä ollen viides. Hylsyt puhuttivat jälleen.

Miesten Euromeeting käynnistyi naisten tapaan ruotsalaiskomennossa. Erik Rost vei kisan yli kahdenkymmenen sekunnin erolla muihin. Hevoskuurin blogisti Vesa Taanila jakoi toisen sijan Jonne Lehdon kanssa. Tuomo Mäkelä täydensi suomalaismenestystä ollen viides. Hylsyt puhuttivat jälleen.

Suvereenin voittajan takana kilpailu oli äärettömän kovaa. Yhdeksän seuraavaa miestä mahtuivat kymmenen sekunnin sisään.

Voittaja Erik Rost tutkaili alueen vanhaa karttaa ennen kisaa ja odotti tylsää ja nopeaa sprinttiä. Kisakartan näkeminen oli kuitenkin positiivinen yllätys.

-Rata oli paljon teknisempi kuin osasin odottaa ja se pakotti intensiiviseen kartanlukuun.

Suuria virheitä Rost ei tehnyt, mutta haastavan radan takia suunnistus jäi välillä jalkoihin.

Rosti tippui niukasti ulos Ruotsin MM-joukkueesta ja se oli kova pala hänelle.

-Valintojen jälkeen olin erittäin pettynyt ja omasta mielestäni olisin kuulunut joukkueeseen, Rost mietti.

Tällä hetkellä Rostin katse on kuitenkin jo rastiviikossa sekä tulevaisuudessa. Loppuviikosta Rost odottaa kovaa kisaa. Hän myöntää, että kärkisijan pitäminen voi olla vaikeaa.

-Täällä on monia kovia suomalaisia, jotka osaavat maastot, joten ei se helppoa tule olemaan.

Rost on kotoisin Ruotsin Hälsinglandista, joten hän tuntee maastotyypin. Tämän vuoksi Kainuun Rastiviikon lisäksi miestä kiinnostaa myös Vuokatin MM-kisat.

Lehto ja Taanila kakkosia

Päivän kakkossijan jakoivat Jonne Lehto ja Hevoskuurin blogistinakin tunnettu Vesa Taanila.

Lehto oli tyytyväinen sijoitukseensa. Sujuva suoritus tuo hyvän sijan vaikka vauhdissa mies vielä säästelikin.

-Ei tässä viitsinyt vielä sarjatulella ampua. Säästelin huomiselle pitkälle matkalle, Lehto paljasti.

Huomisessa kisassa Lehto aikoo itse pitää vauhtia hajontapätkillä.

-Pakko pitää hyvää vauhtia. Vaikka oman hajonnan miesten kanssa tulisikin yhdessä, niin joku toinen letka voi vetää reilusti kovempaa, Lehto mietti.

Pitkän matkan lisäksi Lehtoa kiinnostaa myös torstain keskimatka. Tämänvuotista rastiviikkoa Lehto pitää hyvänä kovan nimilistan vuoksi.

-Tämä on hyvä "kovien kisojen" harjoitus kun on niin kovatasoinen sarja, mies pohti.

Vesa Taanila piti tarkkaa kartanlukua sisältäneestä radasta.

-Siellä ei saanut hetkeksikään rauhaa vaan koko ajan piti lukea karttaa, mies puuskutti maaliintulon jälkeen.

Kevään aikaisemmat sprinttikisat kaikkine sekoiluineen ovat jättäneet Taanilalle käsijarruvaihteen päälle suomalaisissa sprinteissä.

-On pakko lukea kaikki vihreät alueet kartalta ja maastosta. Ei voi enää luottaa siihen että kartta näyttää oikein, kertoi Taanila ja viittasi erityisesti tummanvihreään väriin, jonka pitäisi erottua myös maastosta.

Jälleen hylsyjä

Tämänpäiväisessä kisassa kiellettyjen alueiden kanssa ei ollut ongelmia. Se ei tosin säästänyt hylsyiltä. Yhteensä 19 miestä hylättiin puuttuvan leiman vuoksi. Rastit 16,17 ja 18 olivat samat kuin naisten 12., 13. ja 14. rasti. Suora linja rastien välillä aiheutti sen, että keskimmäinen rasti jäi monelta piiloon. Tällä kertaa moka oli urheilijoiden, mutta siitä tekee harmittavan se, että kisa oli rastiviikon ensimmäinen osakilpailu. Näin ollen monelta jää yhteistulos saamatta.

Kainuun rastiviikko ja Euromeeting jatkuu huomenna yhteislähtökisan merkeissä.

- Juho-Veikko Hytönen

ulvang banneri