Viron joukkue Ranskan MM-kilpailuihin

Myös etelänaapuri Virossa on arvottu MM-joukkue kasaan. Suurimmat menestystoiveet kasautuvat Olle Kärnerin harteille. Hän on kuitenkin viime aikoina kärsinyt jalkavammasta ja tämän vuoksi Deltan väreissä seuratasolla suunnistava Kärner on priorisoinut henkilökohtaiset metsämatkat päätavoitteikseen.

Myös etelänaapuri Virossa on arvottu MM-joukkue kasaan. Suurimmat menestystoiveet kasautuvat Olle Kärnerin harteille. Hän on kuitenkin viime aikoina kärsinyt jalkavammasta ja tämän vuoksi Deltan väreissä seuratasolla suunnistava Kärner on priorisoinut henkilökohtaiset metsämatkat päätavoitteikseen. Viestissä mies saatetaan nähdä, jos meno maistuu vielä viikon lopulla.

Miesten puolella kannattaa panna merkille urheilijoiden suomalaiset seurat. Kärner sekä Sildin veljekset juoksevat Deltassa, Pihl MS Parmassa ja Kristo Heinmann Kangasala SK:ssa. Alla olevassa taulukossa on urheilijoiden kotimaiset seurat.

Viime vuosina virolaisten menestys arvokisoissa on jäänyt laihaksi. Ainoastaan Kärner on napannut yhden mitalin EM-kilpailuista. Täksi vuodeksi joukkue on kokenut nuorennusleikkauksen ja menestys on mahdollista tulevina vuosina. Esimerkiksi Sildin ja Heinmannin nimet kannattaa painaa mieleen. Sild juoksi tykkijuoksun Jukolan Viestin neljännellä osuudella ja Heinmann oli Kainuun Rastiviikon ja Euromeetingin yhteistuloksissa kahdeksas. Ranskasta on ehkä liian aikaista odottaa jättimenestystä, mutta kokemusta miehet saavat roppakaupalla eikä virolaisessa suunnistuksessa Kärnerin takana ole pelkkää tyhjää.

Viron MM-joukkue Ranskan MM-kisoihin

Miehet:

Olle Kärner, KJSK – pitkä ja keskimatka
Peeter Pihl, SK Saue Tammed – keskimatka ja sprintti
Lauri Sild, OK Võru - pitkä, keskimatka
Kristo Heinmann, OK Ilves - pitkä, sprintti
Kotiinjäävä vara: Timo Sild, OK Võru.

Naiset:

Annika Rihma, OK Põlva Kobras - pitkä, keskimatka, sprintti
Kirti Rebane, SK Saue Tammed - pitkä, keskimatka, sprintti
Grete Gutmann, RAE ROK - pitkä, sprintti
Liis Johanson, OK Põlva Kobras - keskimatka
Kotiinjäävä vara: Merike Vanjuk, OK Kape.

Lähde: Viron suunnistusmaajoukkueen blogi, o-koondis.blogspot.com/

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri