Tervo voitti tiukan sprinttikatsastuksen

Rajamäen Rykmentin Tuomas Tervo oli nopein sprintin MM-katsastuksessa ja Huippuliigan 3. osakilpailussa Lohjan keskustassa.

Rajamäen Rykmentin Tuomas Tervo oli nopein sprintin MM-katsastuksessa ja Huippuliigan 3. osakilpailussa Lohjan keskustassa. Pellon Ponnen Olli-Markus Taivainen taipui Tervolle kaksi sekuntia ja Rasti-Kurikan David Brickhill-Jones kolme sekuntia. Lohjan kisa oli viimeinen näyttökilpailu sprinttaajille. Matkavalinnoista odotetaan vaikeita.

Tervo oli tyytyväinen päivän suoritukseensa, joskin fyysinen kunto ei ole vielä puhjennut kukkaan. Tämä näkyi varsinkin radan loppupuolella. Tervo ei löytänyt kaikkia ratamestari Petri Noposen optimireitinvalintoja, mutta päivän kisassa se ei haitannut, sillä ne jäivät lähes kaikilta muiltakin huomaamatta.

Tervo on kilpaillut säästeliäästi viime aikoina. NORT jäi väliin hyvän ystävän ja suunnistaja-juoksija Mårten Boströmin häiden vuoksi.

-En päässyt mukaan kun ilmoitin, etten voi juosta kaikkia matkoja.

Ranskan MM-kisoissa Tervoa kiinnostaa ainoastaan sprintti. Aikaisempina tuloksina Tervolta MM-sprintistä löytyy sijat 13. ja 16.

-Kymmenen kärkeen on minimitavoite tänä vuonna, Tervo ilmoitti maalissa.

Tervo ei kuitenkaan vielä ole huippukunnossa. Viime syksyn 5000 metrin rataennätyksestä 15.12 mies arvioi jäävänsä vielä parikymmentä sekuntia. Tervon mukaan ennätysvauhdin pitäisi riittää myös MM-sprintissä mikäli hän vain saavuttaa riittävän fyysisen suorituskyvyn.

-Viime vuoden maailmanmestari Matthias Mueller ei juokse alle 15 joten ei hän juurikaan minua kovempaa radalla juokse.

Olli-Markus Taivainen jäi Tervolle kaksi sekuntia. Vähintään yksi sekunti meni epäonnistuneessa viimeisen rastin leimauksessa, mutta sekunteja olisi nuoren miehen mukaan saanut myös muualta. Kainuun Rastiviikolla ja Euromeetingissä Taivainen paljasti kärsineen jonkin sortin vatsataudista, joten viime viikolla vauhti ei ollut parasta mahdollista. Päivän vire oli kuitenkin jo paljon parempi.

Hyvään tulokseen osasyynä saattoivat olla myös pari sprinttitreeniä, jotka Taivainen teki palattuaan Kainuusta. MM-kisojen matkoista Taivainen oli vielä vaitonainen. Hänen ensisijainen tavoitteensa tällä hetkellä on päästä kisoihin.

-Onneksi ei ole minun hommaa valita joukkuetta ja juoksijoita eri matkoille, Taivainen sanoi.

Seuraavaksi Oma suuntaa Brasiliaan sotilaiden MM-kisoihin. Sieltä matka jatkuu suoraan Ranskaan.

-Paluulippua Suomeen en ole vielä ostanut, Taivainen paljasti.

Päivän kolmas oli britti David Brickhill-Jones, joka johti kisaa viime metreille ennen Tervon ja Taivaisen rynnistystä edelle. Ensin ohi meni voittaja-Tervo kahdella sekunnilla. Minuuttia myöhemmin paljastui Taivaisen olleen sekunnin Rasti-Kurikan miestä nopeampi. Tämän jälkeen ilmassa kaikui muutama f-alkuinen ulkomainen sana niukan tappion kunniaksi.

Brickhill-Jones, lyhyemmin BJ halusi näyttää brittivalitsijoille sprintterin kykynsä jäätyään rannalle Ranskan MM-kisoista. BJ on kokenut sprintteri. Hän oli EM-sprintin neljäs jo yhdeksän vuotta sitten. Myös maailmancupista löytyy sprinttikilpailun kakkossija takavuosilta.

Tasoitusta BJ antoi kilpakumppaneilleen kenkä- ja ammatinvalinnallaan. Kengiksi valikoituivat pohjasta lähes sileät juoksukengät, jotka pakottivat miehen kävelemään jyrkät harjun rinteet. Ammatinvalinta taas vei mieheltä yöunet.

-Olen töissä baarimikkona Helsingissä ja tänään työskentelin viiteen asti aamulla, BJ tokaisi.

-Juho-Veikko Hytönen

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri