Naisten sprinttikatsastus Fincken näytöstä

Anni-Maija Fincke päihitti kilpakumppaninsa yli neljänkymmenen sekunnin turvin. Merja Rantanen nappasi kakkospaikan ja Venla Niemi oli kolmas. Minna Kauppi teki paluun suunnistusradoille, mutta oli vasta yhdestoista.

Anni-Maija Fincke päihitti kilpakumppaninsa yli neljänkymmenen sekunnin turvin. Merja Rantanen nappasi kakkospaikan ja Venla Niemi oli kolmas. Minna Kauppi teki paluun suunnistusradoille, mutta oli vasta yhdestoista.

Fincke on kärsinyt viime aikoina selkäongelmista ja tämän vuoksi päivän esitys oli mieluinen yllätys.

-Verrytellessä tuntui vielä huonolta, mutta kisassa jo paljon paremmalta.

Fincke on kilpaillut Suomessa säästeliäästi ja Lohjan sprintti oli vasta kauden kolmas kilpailu Suomen rajojen sisäpuolella. Päivän tuloslistan perusteella ei tarvitse olla ydinfyysikko päätelläkseen Fincken juoksevan Ranskan MM-kisoissa ainakin sprintin. Kiinnostusta naiselta löytyy myös muille matkoille.

-Juoksen myös metsämatkoja mikäli minut niille valitaan, Fincke kertoi.

Seuraavaksi Tampereen Pyrinnön suunnistajattarella ohjelmassa on viikon leiri Ranskassa, jossa suunnistustuntuma viritetään kuntoon paikallisia olosuhteita ajatellen.

Rantasen suunnistus jaloissa

Merja Rantanen nappasi kisassa kakkostilan. Rantasen suunnistus kulku koko ajan ”jaloissa” ja päivän kinkkisellä sprinttiradalla siitä rangaistiin ajallisesti. Lisäksi pitkähkön sprintin lopussa tullut hyytyminen kasvatti eroa Finckeen. Sijoituksellisesti Kooveen suunnistajatar sai kuitenkin kisasta parhaan tarjolla olleen.

-En usko, että Anni-Maijan aikaan olisi ollut mitään mahdollisuuksia sujuvallakaan suunnistuksella, Rantanen analysoi.

Kisan kolmanneksi kiri loistavaa debyyttikauttaan yleisessä sarjassa tekevä Tampereen Pyrinnön Venla Niemi.

-Suunnistuksellisesti se oli hyvä suoritus, Niemi tiivisti palkintojenjaon jälkeen.

Niemi yritti lähteä kisaan rauhallisesti, mutta siitä huolimatta väsy alkoi painaa radan loppupuolella.

-Sain minuutin eteen lähteneen Ulrikan (Uotila) selän kiinni, mutta se ei tullutkaan yhtään lähemmäksi sen jälkeen.

Niemen ohjelmassa seuraavana on Ranskan leiri, jossa suunnistuksen sujuvuuteen huomattavasti vaikuttavat mielikuvat Niemi aikoo saada valmiimmiksi. Mahdollisista MM-matkoista Niemi antoi varovaisen vastauksen, mutta keskimatka ja sprintti kiinnostavat eniten.

Kaupin tilanne ratkaisee

Monien naisten puheista paistoi läpi se, että ratkaisevasti matkavalintoihin vaikuttavat Minna Kaupin kunto ja halut. Mikäli viime vuosina kaikki matkat säännöllisesti rehkinyt Kauppi jättää väliin joitakin matkoja, avaa se mahdollisuuden muille. Tämän päivän kisaa parhaiten kuvasi Kaupin kommentti maalissa.

-Kiva oli olla lähtökynnyksellä pitkästä aikaa, mutta ei vielä itse kisassa.

Maajoukkueen päävalmentaja Juha Taini sanoi sprinttikatsastuksen selkiyttäneen MM-valintoja sprintin suhteen, muttei vielä suostunut paljastamaan mitään.

-Anni-Maijan suoritus oli kova ja siitä näkee, että hän on panostanut sprinttiin.

Tosin Fincken viimeaikaisiin ongelmiin viitaten hän uskoo, että ajasta olisi otettavissa pois vielä puoli minuuttia. Hevoskuuri toivoo, että näin myös tapahtuu ennen Ranskan MM-kisoja, sillä tuolloin palkintopallilla nähtäneen suomalainen sprinttimitalisti.

-Juho-Veikko Hytönen

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri