Norjan maailmanmestarit valmistautuvat korkealla Ranskan kisoihin

Lundanes250411Norjan viime kesän Trondheimin maailmanmestarit Olav Lundanes (pitkä matka) ja Carl Waaler Kaas (keskimatka) sekä pitkän matkan hopeamitalisti Anders Nordberg viettävät viimeiset viikot korkeanpaikanleirillä ennen Ranskan MM-kisoja.

Lundanes250411Olav Lundanes valmistautuu korkealla Ranskan kisoihin. Kuva: antin.netNorjan viime kesän Trondheimin maailmanmestarit Olav Lundanes (pitkä matka) ja Carl Waaler Kaas (keskimatka) sekä pitkän matkan hopeamitalisti Anders Nordberg viettävät viimeiset viikot korkeanpaikanleirillä ennen Ranskan MM-kisoja.

Anders Norberg viettää kolme viikkoa Sveitsissä Engadinissa 1800 metrin korkeudessa yhdessä vaimonsa Anne Margrethe Hauskenin ja heidän kuukauden vanhan poikansa Tarjein kanssa. Samaan aikaan maailmanmestarit Lundanes ja Kaas suuntaavat Pyreneille yhtä korkealle.

– Olen aina uskonut korkeanpaikan harjoitteluun ja tämän vuoden kalenterissa pidempi oleskelu korkealla sopii hyvin ennen MM-kisoja. Tämän takia hyödynnän tämän mahdollisuuden tänä vuonna, kertoo Anders Nordberg.

– Myös minä uskon, että korkealla harjoittelu toimii. Myös monessa muussa urheilulajissa tätä on käytetty menestyksellä. Tänä vuonna kun MM-kisat käydään korkealla, se voi olla lisäetu ajatellen kisoja. Tulen harjoittelemaan hyvin määrää ja laadukkaasti sekä rentoutua ja levätä kunnolla harjoitusten välissä. Minulle merkitsee paljon tehdä oikeita asioita oikeaan aikaan, sanoo Olav Lundanes.

Lundanes ja Kaas tulevat olemaan koko kolme viikkoa samalla korkeudella, kun taas Nordberg viettää viimeisen viikon 2400–2500 metrin korkeudessa muun perheen palatessa kotiin Norjaan. Normaalisti Nordberg on hoitanut kotiseuduillaan Raulandissa viimeistelyn MM-kisoihin, mutta nyt suunnitelmia on muutettu, jotta kauan tavoiteltu MM-kulta saavutettaisiin.

– Olen aina ollut hyvin tyytyväinen Raulandin viimeistelyyn ennen arvokisoja ja tulen menemään sinne myös jatkossa. Mutta on jännittävää katsoa korkeanpaikan vaihtoehto, vastaa Nordberg, kysyttäessä häneltä miksi Engadin Raulandin sijaan antaisi kultaa hopean sijaan viimeisttelypaikkana.

Nordberg (33) sanoo kuitenkin, että myös yksi henkilökohtainen mitali, ei siis välttämättä kulta, riittää tekemään hänet tyytyväiseksi Ranskan MM-kisoissa.

– Se, että meitä on useampi MM-joukkueessa, joka valitsee korkeanpaikan viimeistelypaikakseen ennen tämän vuoden MM-kisoja antaa lisäturvallisuutta, myöntää 23-vuotias Lundanes.

Kaikki kolme tulevatt suoraan korkealta Aix Les Bainsiin 7.elokuuta. Sinne kokoontuvat kaikki Norjan "metsämatkojen" (keski- ja pitkämatka) juoksijat ennen MM-kisoja tekemään viimeiset viimeistelyt ennen kuin MM-kisatt alkavat pitkän matkan karsinnalla 13. elokuuta.

Lähde: Norjan Suunnistusliiton lehdistötiedote

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri