Tutut nimet voittivat Oringenin sprintit - suomalaistytöt kaksoisjohdossa tyttöjen eliittisarjassa

oringen250711_introRuotsissa ja maailmalla sprinttejä sujuvasti juosseet Linnea Gustafsson ja kotimaisemissaan juossut Jerker Lysell veivät nimiinsä Oringenin pääsarjojen toisen osakilpailun. Kokonaistilanteeseen sprinteillä ei ollut suurta vaikutusta, mikäli onnistui saamaan hyväksytyn tuloksen. Ensimmäisen osakilpailun voittanut Malungin David Andersson jätti kuitenkin rastin välistä ja näin tuloksena oli hylkäys.

oringen250711Oringen kokoaan yhteen 16 000 suunnistuksen ystävää. Kuva: Mikael FritzonRuotsissa ja maailmalla sprinttejä sujuvasti juosseet Linnea Gustafsson ja kotimaisemissaan juossut Jerker Lysell veivät nimiinsä Oringenin pääsarjojen toisen osakilpailun. Kokonaistilanteeseen sprinteillä ei ollut suurta vaikutusta, mikäli onnistui saamaan hyväksytyn tuloksen. Ensimmäisen osakilpailun voittanut Malungin David Andersson jätti kuitenkin rastin välistä ja näin tuloksena oli hylkäys.

Lysell voitti miesten sprintin täysin ylivoimaisesti, mikä lupaa hyvää tulevaa MM-sprinttiä varten. Viime vuonna Trondheimissa 22-vuotias Lysell oli yhdestoista ja kesäkuussa Rehns BK:n mies voitti NORT:in knockout-sprintin. Kakkossija meni Lysellin liettualaiselle seurakaveri Jonas Vytautas Gvildysille, joka jäi voittajalle 27 sekuntia. Södertäljen nuori Jonas Leandersson nappasi kolmossijan ja näin ollen myös hänen mukavat sprinttisuoritukset saavat jatkoa. Leandersson voitti kesäkuun alussa Elitserienin sprinttiosakilpailun Falunissa.

David Anderssonille kävi monille sprintistä tutuksi tullut moka: yksi rasti jäi välistä. Tämän vuoksi yksi viikon ennakkosuosikeista on armotta poissa voittotaistosta ja se varmasti miestä kaivelee. Kokonaiskisassa johtopaikan Anderssonin hylkäyksen johdosta otti seurakaveri Erik Rost. OK Linnén Mats Troeng on toisena ja Nouskin Dmitry Tsvetkov kolmantena. Miehissä jännitystä riittää myös seuraaville päiville aikaerojen ollessa pieniä.

Lohjan Huippuliigassa säväyttänyt Rajamäen Rykmentin uusiseelantilainen Ross Morrison näytti oivaa sprinttikuntoaan myös Bollnäsissä ollen yhdeksäs. Pyrinnön Leo Laakkonen otti sprintin rauhallisemmin jääden yli puolitoista minuuttia Lyselille.

Naisissa voiton ottanut Linnea Gustafsson voitti aikaisemmin kesällä NORTin Porvoon osakilpailun. Gustafssonin meriittilistalta löytyy myös Unkarin MM-sprintin hopea kahden vuoden takaa. Lidingön Annika Billstam taipui viisi sekuntia ja edellispäivän voittaja Lena Elisson kahdeksan sekuntia.

Sprinttikilpailun viides Tove Alexandersson piti johtopaikkansa kokonaiskisassa pienistä eroista johtuen. Eliasson on kahdeksan sekunnin päässä Alexanderssonista. Billstam pitää kolmospaikkaa 1.23 kärjestä.

Katri Lindeqvist oli sprinttikilpailun 13. reilun minuutin voittajaa hitaampana. Yvonne Gunell oli 34. Yhteistuloksissa Lindeqvist on 22. ja Gunell 26.

Haikonen ja Kivelä jatkavat vahvasti

Oringenin muut sarjat juoksivat osakilpailun metsässä. Suomalaisittain junioreiden eliittisarjoissa parhainta vauhtia pitävät 18-vuotiaat tytöt. Anttolan Henna-Riikka Haikonen oli eilispäivän tapaan osakilpailun kakkonen. Hyvän suorituksen ansiosta hän siirtyi myös kokonaiskisan johtoon. Päivän neljäs oli Angelniemen Sanni Kivelä, joka on kokonaiskisassa toisena kaksi minuuttia Haikosen takana.

Kaksikymppisten poikien eliitissä Einari Heinaro ja Topias Tiainen jatkavat tasaisia suorituksia. Molemmat juoksivat kymmenen joukkoon. Heinaro on kokonaiskisan kakkosena. Eroa sarjaa johtavaan Joakim Svenskiin on neljä ja puoli minuuttia.

Mainitsemisen arvoinen suomalaissuoritus oli myös Tampereen Pyrinnön Janne Heikan voitto H21L-sarjassa, jossa kilpailevat kaikki ne, jotka eliittiin eivät mahtuneet. Heikan vauhtia ei kuitenkaan voida pitää yllätyksenä, sillä mies sai harjoitella kovavauhtista metsäjuoksua pari viikkoa sitten Hälsinglandin Alftassa. Suunnistustreenin kolmosrastilla odotti rastilipun lisäksi myös metrin kokoinen karhu. Huhujen mukaan lyhyen kohtaamisen jälkeen molemmat suorittivat melko kovavauhtisen rykäisyn rastista poispäin. Ja eri suuntiin.

Tiistaina Oringen pitää taukoa suunnistuksesta. Välipäivänä 16 000 suunnistajaa ravistelevat pohkeitaan, tapaavat ystäviään sekä nauttivat Hälsinglandin kulttuurista ja luonnosta. Toivon mukaan ilman karhuja.

Linkki Oringenin kisasivuihin, jossa tulokset sekä eliittisarjojen GPS-seuranta.


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri