600 suunnistajaa Merenkurkun Rastipäiville

Merenkurkunrastipaivat_intro270711Kuninkaan sormukset pohjalaisten hallussa. Merenkurkun Rastipäivät suunnistajien suosiossa, 600 osanottajaa osallistuu Rastipäiville 28.-30.7. Neljästi ovat Kuninkaan sormukset olleet tavoiteltavana Merenkurkun Rastipäivillä ja neljästi ovat kiertopalkinnot päätyneet pohjalaisten käsiin.

Merenkurkunrastipaivat270711Malax IF:n Victoria Höstman, hallitseva mestari Saara Norrgrann ja IF Femmanin Otto Sund kamppailevat Kuninkaan Sormus-kiertopalkinnoista Merenkurkun Rastipäivillä 28.-30.7. Kuva: Anders VestergårdKuninkaan sormukset pohjalaisten hallussa. Merenkurkun Rastipäivät suunnistajien suosiossa, 600 osanottajaa osallistuu Rastipäiville 28.-30.7.

Neljästi ovat Kuninkaan sormukset olleet tavoiteltavana Merenkurkun Rastipäivillä ja neljästi ovat kiertopalkinnot päätyneet pohjalaisten käsiin. Pohjanmaalta löytyy voittoehdokkaita myös tämän vuoden kilpailuihin, jotka alkavat torstaina Sulvalla ja päättyvät takaa-ajofinaaliin lauantaina Vaasan Kappelinmäellä.

Närpiöläinen Saara Norrgrann, joka opiskelee Turussa ja edustaa Paimion Rastia, on toistaiseksi ainut kaksinkertainen graniittisormuksen voittaja. Hän ei ole koskaan lähtenyt johtoasemassa viimeiseen kilpailuun, mutta silti ylittänyt maaliviivan ensimmäisenä sekä 2008 että 2010.

- Kun vastassa on maajoukkuetason naisia en ole tuntenut että minun pitäisi olla heitä parempi. Lisäksi takaa-ajettavan asema on aina vaikeampi kuin takaa-ajajan, sanoo 24-vuotias Norrgrann.

Uudessa seurassaan hän pyrkii syksyllä uusimaan viimevuotista SM-viestipronssia. Tänä kesänä hän on kilpaillut säästeliäästi ja suonut itselleen enemmän fyysistä ja henkistä lepoa.

- Aloitin juuri uuden perusharjoitteluohjelman, mutta toivon palautuvani kilpailuihin mennessä.

Suomen rankilistan 8. Ulrika Uotila, jonka Saara Norrgrann ohitti ja jätti viime vuoden takaa-ajossa, hakee revanssia rastipäivillä. Naisten sarjan ensikertalaisia ovat eestiläissyntyinen MM-osanottaja Anu Åkerman sekä Malax IF:n 18-vuotias monen lajin taituri Victoria Höstman.

Miesten sarjassa nähdään myös nuoria haastajia, kun hallitseva mestari Kim Fagerudd jahtaa samanaikaisesti MM-paikkaa Ranskassa. Yksi mielenkiintoisimmista nimistä on IF Femmanin Otto Sund, joka onnistuneen Fin5-viikon jälkeen rankataan Suomen H20-sarjalaisten kolmanneksi.

- Päästyäni tammikuussa siviiliin olen panostanut miltei täyspäiväisesti suunnistukseen ja pysynyt terveenä, kertoo ahkerasti kilpaillut ja SM-mitalia syksyllä tavoitteleva Sund.

Tuleva teekkari suunnittelee ja harjoittelee jo seuraava kausi mielessään. Se on hänelle ensimmäinen miesten pääsarjassa ja Merenkurkun Rastipäivät takaa-ajolähtöineen on tällä reitillä innoittava makupala.

- Pyrin pysymään kärjen mukana kahdessa ensimmäisessä kilpailussa ja antamaan kaikkeni viimeisessä. Sijoitus viiden joukuossa olisi hyvä, kolmen joukossa vielä parempi!

Viime vuoden kärkinimet Mikko Patana ja Petri Saari saavat myös vastaansa kokeneen ruotsalaisen Anders Åkermanin sekä Närpes OK:n venäläisvahvistuksen Pavel Zarevenkon. Kahta ensimmäistä osakilpailua värittää hiihtosuunnistuksen maailmanmestari Staffan Tunis.

Yhteensä 600 suunnistajaa ikähaarukassa 6-83 vuotta ovat ilmoittautuneet kilpailuihin Sulvan niittyjen, Maalahden Ahlholmin ja Vaasan Kappelinmäen metsissä. Paikan päällä voi ilmoittautua 3 ja 5 kilometrin kuntoradoille sekä nuorempien rastiralliin, jonka kaikki osanottajat palkitaan. Lauantain finaalissa pääsarjojen lähtö ja väliaikarasti sijaitsevat maalin vieressä.

Tervetuloa nauttimaan suunnistuselämyksistä!

Solf IK, Malax IF & Vaasan Suunnistajat

Kisasivut:

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri