Takaa-ajo huipentaa Oringenin perjantaina

kalla280711_introOringen huipentuu huomisiin takaa-ajolähtöihin. Miesten eliittisarjoissa kärjessä metsään pääsevillä William Lindillä ja Tove Alexanderssonilla on parin minuutin etumatkat, mutta toisaalta pitkä matka sekä viides kilpailu kuuden päivän sisään saattaa hyydyttää kilpailijoiden moottoreita. Suomalaisittain suurin mielenkiinto kohdistuu H20 eliittisarjan Einari Heinaroon, joka säntää metsään vain minuutti johtaja Joakim Svenskin perään. Myös Sanni Kivelällä on mahdollisuus voittaa D18-sarja.

kalla280711Charlotte Kalla Oringenillä. Kuva: O-Ringen Hälsingland 2011Oringen huipentuu huomisiin takaa-ajolähtöihin. Miesten eliittisarjoissa kärjessä metsään pääsevillä William Lindillä ja Tove Alexanderssonilla on parin minuutin etumatkat, mutta toisaalta pitkä matka sekä viides kilpailu kuuden päivän sisään saattaa hyydyttää kilpailijoiden moottoreita. Suomalaisittain suurin mielenkiinto kohdistuu H20 eliittisarjan Einari Heinaroon, joka säntää metsään vain minuutti johtaja Joakim Svenskin perään. Myös Sanni Kivelällä on mahdollisuus voittaa D18-sarja.

Naisissa keskimatkan nopein oli Alfta Ösan Josefine Engström, joka selvisi vähin virhein teknisesti vaativalla keskimatkalla. Engström on keikkunut joka kilpailussa kymmenen sijan tuntumassa, mutta nyt kärkinaisten virheet sekä varmistelut antoivat Borlängessä asuvalle Engsrömille mahdollisuuden, jonka hän käytti. Suuria eroja ei kisassa kuitenkaan nähty, joten kärjen osalta erot pysyivät ennallaan. Toisena yhteistuloksissa majaileva Emma Claesson sai kurottua eroa minuutilla eron Alexanderssoniin ollessa nyt kaksi minuuttia.

Yhteistuloksissa kolmantena oleva Eva Jurenikova on viisi minuuttia kärjestä. Neljäs Annika Billstam jo seitsemän ja Linnea Gustafsson kahdeksan minuuttia, joten nousut toisen sijan huonommalta puolelta vaativat kärkikaksikolta jo suuria pummeja.

Paimion Rastin Katri Lindeqvist oli tänään keskimatkan kolmas vain 39 sekuntia Engströmiä hitaampana. Yhteistuloksissa hän on viidestoista tasan 20 minuuttia kärjestä. Yvonne Gunell on 24.

Miesten puolella William Lind lähtee metsään kolme minuuttia ennen Erik Rostia. Minuutin sisällä Rostista starttaavat myös Pavlo Uskhvarok, Mats Troeng ja Oleksandr Kratov. Minuutin heistä vielä Dmitry Tsvetkov. Onkin mielenkiintoista seurata huomenna GPS-seurantaa ja nähdä, minkälainen takaa-ajoletka syntyy ja kuinka he pystyvät kuromaan Lindin eroa umpeen.

Tämän päivän keskimatkaa hallitsi ylivoimaisesti Göteborg-Majornan 20-vuotias Johan Runesson, joka voitti lyhyehkön keskimatkan yli minuutilla. Deltan virolainen Lauri Sild oli toinen.

Suomalaisjännitystä junioreissa

Junioreissa suurimmat odotukset kohdistuvat Einari Heinaroon, joka sai kurottua eroa pienemmäksi päivän neljännellä sijallaan. Joakim Svensk ja Heinaro pääsevät metsään minuutin välein ja heidän jälkeensä norjalainen Yngve Skogstad saa odotella yli viisi minuuttia omaa lähtöään. Näin ollen voiton avaimet lienevät kärkikaksikon käsissä. Suurin suomalaisodotuksin Oringenin menolaivaan lastatun Topias Tiaisen ote kirposi tänään pahemman kerran. 24 minuutin keskimatkalla eroa kärkeen kertyi kahdeksan minuuttia. Yhteistuloksissa kangasalalainen on 12. ja miehellä on edelleen mahdollisuudet sijoittua kymmenen parhaan joukkoon.

18-vuotiaiden poikien eliitissä Miika Kirmula joutui antamaan hieman siimaa tänään. Takaa-ajoon ankkurilainen lähtee viidenneltä sijalta ja edessä on tiukka kamppailu nelossijasta OK Orionin Anton Johanssonin kanssa.

Tyttöjen 20-eliitissä Anna Närhi onnistui rikkomaan Linnea Martinssonin voittoputken ja otti osakilpailuvoiton viidellä sekunnilla. Kokonaiskisassa ei ole suurta jännitystä Martinssonin johtaessa lähes 17 minuutilla. MS Parman Tuulia Viberg on kuudentena ja hyvällä juoksulla hänellä on mahdollisuuksia ottaa kolmospaikka kokonaiskisassa.

18-vuotiaiden tyttöjen sarjassa jännitystä riittää loppuun asti. Kärkikolmikko starttaa lähes minuutin sisään ja yksi heistä on Angelniemen Sanni Kivelä. Myös takaa tullaan kovaa ja esimerkiksi neljän minuutin päässä takaa-ajoon lähtevän Henna-Riikka Haikosen ei kannata vielä heittää kirvestä kaivoon. Eroa kärkeen on vain neljä minuuttia.

Suomalaisittain harmillista on, että Oringenin nettisivujen mukaan vain aikuisten pääsarjat ovat GPS-seurannassa viimeisenä päivänä. Joka tapauksessa myös näissä riittää paljon jännitettävää kun ruotsalaishuiput muutamilla ulkomaalaisilla höystettynä kamppailevat suurista rahapoteista.


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri