Ikonen ja Fincke voittoihin MM-katsastusten pitkällä matkalla

ikonen120611_introPasi Ikonen ja Anni-Maija Fincke olivat oppineet edellispäivän virheistään ja ottivat voiton tämän päivän pitkän matkan katsastuksissa Ranskan Savoiessa. Miehissä kärki meni uusiksi ja toiseksi päivän erittäin vaativassa kilpailussa tuli Olli-Markus Taivainen ja kolmanneksi Jonne Lehto. Naisissa Saila Kinni jatkoi hienoja katsastusjuoksuja ollen tänään päivän toiseksi paras ennen eilisestä parantanutta Minna Kauppia.

ikonen120611Pasi Ikonen oli pitkän matkan taitavin ja kestävin. Kuva: Hevoskuuri.fiPasi Ikonen ja Anni-Maija Fincke olivat oppineet edellispäivän virheistään ja ottivat voiton tämän päivän pitkän matkan katsastuksissa Ranskan Savoiessa. Miehissä kärki meni uusiksi ja toiseksi päivän erittäin vaativassa kilpailussa tuli Olli-Markus Taivainen ja kolmanneksi Jonne Lehto. Naisissa Saila Kinni jatkoi hienoja katsastusjuoksuja ollen tänään päivän toiseksi paras ennen eilisestä parantanutta Minna Kauppia.

Miehissä Pasi Ikonen sai tänään virheet kuriin ja oli ylivoimainen suoriutuen ainoana miehistä alle 1.40 h:n ja voittaen Olli-Markus Taivaista yli neljä minuuttia. Miehissä kärkeen nousivat tänään siis uudet nimet, sillä hyvin kuntoutunut Jonne Lehto oli kolmas ja Topi Anjala neljäs. Eilinen voittaja Jarkko Huovila oli tänään kuudes, mutta jo yli 13 minuuttia Ikoselle hävinneenä. Eilinen kakkonen Tero Föhr keskeytti ja Hannu Airila ja Mats Haldin jäivät kauas Ikosesta.

Pasi Ikonen teki tänään hyvän juoksun maastoon ja rataan nähden. Päivän kilpailu olikin todella niin vaativa ja fyysisesti rasittava kuin haluttiin ja radat olisivat voineet olla jopa puolisen kilometriä lyhyemmätkin, sillä ohjeajat hiukan ylitettiin.

– Pasi juoksi todella hyvin maastoon ja rataan nähden. Kaiken kaikkiaan hänelle tuli pikku virheitä 2–3 minuuttia. Mahdollisuus tehdä virheitä oli suuri päivän radalla ja Pasi suoriutui niistä vaikeista kohdista hyvin. Lisäksi kartta oli paikoin suurpiirteinen ja hiukan epätarkka, joka omalta osaltaan edesauttoi virheiden tekemistä, kertoi päävalmentaja Juha Taini päivän radasta ja Pasi Ikosen suorituksesta.

– Myös Olli-Markus ja Jonne juoksivat tänään hyvin. Pikku virheitä tuli heillekin, mutta suoritus pysyi hanskassa. Tero Föhr tunsi hiukan flunssan oireita ja olonsa väsyneeksi ja päätti varmuuden vuoksi jättää kisan kesken, Taini jatkoi.

Anni-Maijalla alkaa sujua

Naisten kilpailussa oli jälleen tuttu nimi kärjessä, kun Anni-Maija Fincke sai tänään suunnistuksen sujumaan paremmin ja otti voiton raskaassa kilpailussa minuutin erolla katsastukset hyvin juossutta Saila Kinniä. Myös Minna Kaupin suunnistus oli paremmin kontrollissa ja hän oli kisan kolmas vajaat kolme minuuttia Finckelle hävinneenä. Eilinen voittaja Merja Rantanen oli päivän neljänneksi nopein.

– Anni-Maijalla oli selkeästi paras juoksu näissä maastoissa ja isot virheet jäivät tänään tekemättä. Mutta pikkuvirheitä tuli kuitenkin vielä sen verran, ettei se huippujuoksu vielä ollut, Taini kertoi naisten voittajan suorituksesta.

Katsastusten yllättäjän Saila Kinnin tilanne näyttää hyvältä MM-lipun suhteen.

– Saila on selvästi saanut maastotyypin haltuunsa. Toki pieniä virheitä hänellekin tuli, mutta suoritukset pysyivät hyvin hallinnassa ja isoja virheitä ei tullut. Kieltämättä hyvältä näyttää hänen MM-valinnan suhteen, mutta käydään vielä valinnat läpi illan ja huomisen aikana, kommentoi Taini Saila Kinnin mahdollista MM-valintaa.

Minna Kaupin juoksu oli hyvin samankaltainen kuin eilen. Juoksu kulki taas ihan hyvin ja pystyi paikoitellen laittamaan jo itseään kunnolla ahtaalle, mutta isoja virheitä tulee vielä aivan liikaa. Tänään kohtaloksi koitui yksi iso kuuden minuutin virhe. Fyysisesti näyttää jo siis valoisammalta, mutta suunnistuksen sujuvuuden kanssa riittää vielä töitä ennen MM-kisoja.

Suomen tuleva MM-joukkue julkaistaan huomenna 29.7. Naisissa joukkueessa on tuttuja nimiä, nyt kun Minna Kauppikin on mukavasti kuntoutunut ennen MM-kisoja. Myös hyvin juosseen Saila Kinnin nimi nähtäneen joukkueessa. Miehissä Jarkko Huovila juoksi komeasti kisajoukkueeseen vuoden tauon jälkeen, sen sijaan toisen dinosauruksen Mats Haldinin valintaa joudutaan hieman pohtimaan. Pasi Ikonen ja Tero Föhr pääsevät juoksemaan kisoissa useammankin matkan, ja todennäköisesti myös Olli-Markus Taivainen pääsee juoksemaan viimevuotiseen tapaan sekä sprinttiä että pitkää matkaa. Mutta jääkäämme odottamaan valitsijaryhmän päätöksiä.

– Nyt näyttäisi vahvasti siltä, että kisoihin tullaan valitsemaan seitsemän miestä ja kuusi naista. Mutta vielä käydään keskusteluja illan ja huomisen aamun aikana, Juha Taini paljasti tässä vaiheessa MM-valinnoista.

Tulokset pitkän matkan MM-katsastus 28.07.

Miehet 12.2 km:

1) Pasi Ikonen 1.38.40
2) Olli-Markus Taivainen 1.42.28
3) Jonne Lehto 1.43.15
4) Topi Anjala 1.44.46
5) Jonne Lakanen 1.50.14
6) Jarkko Huovila 1.51.37
7) Aaro Asikainen 1.53.46
8) Antti Nurmonen 1.56.51
9) Mats Haldin 1.57.06
10) Hannu Airila 1.57.43

Naiset 8.4 km:

1) Anni-Maija Fincke 1.25.17
2) Saila Kinni 1.26.19
3) Minna Kauppi 1.28.16
4) Merja Rantanen 1.28.53
5) Marttiina Joensuu 1.30.05
6) Venla Niemi 1.32.36
7) Riina Kuuselo 1.35.18
8) Heini Wennman 1.40.18
9) Marika Teini 1.41.19
10) Sofia Haajanen 1.45.06

>> Miesten rata

>> Naisten rata

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri