Föhr ja Kauppi Finnspringin voittoihin

fohr230411_introPerinteinen suunnistuksen alkukevään suurtapahtuma Finnspring juostiin tänä vuonna Yläneellä. Kilpailusta odotettiin fyysisesti raskasta, mutta kärki piti pääsarjoissa odotettua kovempaa vauhtia.

fohr230411Tero Föhr suunnisti Finnspringin voitoon. Kuva: Hevoskuuri.fiPerinteinen suunnistuksen alkukevään suurtapahtuma Finnspring juostiin tänä vuonna Yläneen maastoissa loistavissa sääoloissa auringon paistaessa ja lämpötilan kohotessa yli 15 asteen. Kilpailu keräsi kaikki sarjat mukaan luettuna mukavat 2300 osallistujaa. Kilpailusta odotettiin fyysisesti raskasta, mutta kärki piti pääsarjoissa odotettua kovempaa vauhtia.

Tero Föhr osoitti kuntoutuneensa erinomaisesti syksyisestä akillesjänneleikkauksesta ottamalla miesten pääsarjan voiton selvällä erolla seuraaviin. Föhr käytti 14,2 kilometrin rataan aikaa 1:23:09. Petteri Muukkonen jäi Föhrille yli 1:30 minuuttia ja kilpailun kolmas venäläinen Valentin Novikov jo yli 2:30 minuuttia.

Tero Föhr piti juoksuaan hyvänä, mutta harmitteli muuten, että huhtikuu on sujunut huonosti harjoittelun kannalta.

– Yksi minuutin virhe tuli sekä pari pysähtelyä ja epävarmaa hetkeä pitkillä välillä. Meno oli tänään helppoa ja herkän oloista 50 minuuttiin saakka, mutta sitten alkoi painamaan. Tämän alun herkkyys ja levännyt olo johtui siitä, että huhtikuussa olen joutunut keventämään harjoittelua, enkä ole pystynyt harjoittelemaan alkuperäisen suunnitelman mukaan.

– Ranskassa tallasin kiven päälle ja pohjelihakseen tuli maksimaalinen venytys, josta akilles hiukan ärtyi ja samoin kantaluu. Akilles on nyt ollut hiukan ärtynyt rasituksesta ja juoksemisesta, joten olen varmuuden vuoksi joutunut keventämään juoksuharjoittelua, Föhr kertoi.

Kilpailun toinen Petteri Muukkonen oli palautunut hyvin viime viikonloppuisesta SM-maantiestä.

–Hyperkompensatio iski keskiviikkona. Virheitä ei tänään juuri tullut. Vähäinen maastossa juoksu ja suunnistusrutiinin puute näkyi vielä, mutta tästä on hyvä jatkaa, kunhan saa suunnistuskertoja lisää, kommentoi Muukkonen kilpailun jälkeen.

Pasi Ikosen riesana oli takareisiongelmat ja mies oli selvästi harmissaan vaivastaan.

– Olin jo saanut Valentin Novikovin kiinni, mutta sitten noin puolivälistä lähtien alkoi takareisi vaivaamaan ja juoksusta ei tullut enää mitään. Takareisi ei vaan antanut juosta ja loppu meni kompuroinniksi, kolautin vielä lopussa jalkaanikin kaatuessani, Ikonen harmitteli.

Kauppi odotettuun voittoon naisissa

kauppi230411Minna Kauppi vei naisten kilpailun. Kuva:Hevoskuuri.fi

Minna Kauppi otti odotetun voiton naisten sarjassa. Myös kakkos- ja kolmossijat menivät odotetuille nimille Merja Rantasen ollesssa toinen ja Maria Rantalan kolmas.

Voittaja Kauppi ehti selvästä voittomarginaalista huolimatta tekemään virheitäkin.

–Aika paljon niitä virheitä lopulta tuli. Toki maastokin oli vaativa ja tämä oli vasta kauden toinen suunnistus pohjoismaisessa maastotyypissä, kertoi Kauppi, joka oli käynyt eilen harjoittelemassa Kangasalla Joutsenenpesän maastoissa.

Toisen sijan ottanut Merja Rantanen ei ollut oikein tyytyväinen päivän esitykseensä.

– En vaan jostain syystä oikein tykännyt hommasta tänään. Yksi pummi tuli. Sain kuitenkin Vronin kiinni ja menimme yhdessä pitkän matkaa tänään, jutteli Merja päivän suorituksestaan.

Tulokset

Miehet

1. Tero Föhr Vehkalahden Veikot 01:23:09 +00:00:00
2. Petteri Muukkonen Vehkalahden Veikot 01:24:47 +00:01:38
3. Valentin Novikov Delta 01:25:48 +00:02:39
4. Pasi Ikonen Vaajakosken Terä 01:26:36 +00:03:27
5. Hannu Airila Kalevan Rasti 01:27:16 +00:04:07

Naiset

1. Minna Kauppi Asikkalan Raikas 01:06:06 +00:00:00
2. Merja Rantanen Koovee 01:08:30 +00:02:24
3. Maria Rantala Angelniemen Ankkuri 01:08:45 +00:02:39
4. Vroni König-Salmi Turun Suunnistajat 01:10:30 +00:04:24
5. Julia Novikova Delta 01:12:35 +00:06:29

>>Tulokset

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin podcast!

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit

Kaupalliset yhteistyöt

Kuukauden luetuimmat

  1. 20.11.2021Iivo Niskanen voittoon Oloksella venäläisten katsastuskilpailussa - Bolshunov 5:s
  2. 21.11.2021Niskanen jälleen mukana venäläisten katsastuskilpailussa – Bolshunov väläytteli nousukuntoa
  3. 02.11.2021Katso Suomen Cupin lähtölistat – Anita Korva palaamassa kilpaladuille
  4. 08.11.2021Oloksella tulevana viikonloppuna kovat karkelot – Tykkikisaradio välittää kisatunnelmat kotiin
  5. 18.11.2021Katso Taivalkosken Suomen Cupin lähtölistat – Iivo Niskasta lukuun ottamatta parhaat mukana
  6. 04.11.2021Jämin Jänne investoi valtavaan huoltorekkaan – katso kuvat ja video
  7. 11.11.2021Tykkikisaradio: Täältä kuulet perjantain sprintin
  8. 12.11.2021Gimmler ja Ustiugov voittoihin Oloksella – Kyllönen toinen naisissa
  9. 14.11.2021Pärmäkoski voittoon Oloksella
  10. 12.11.2021Niskaset avaavat kilpailukautensa – Kuuntele Tykkikisaradiota lauantaina täältä
  11. 14.11.2021Pärmäkoski, Roponen ja Piippo avaavat kilpailukautensa - kuuntele Tykkikisaradiota täältä
  12. 22.11.2021Tässä Suomen hiihtäjät maailmancupin avaukseen Rukalle
  13. 13.11.2021Venäläiset lyönyt Niskanen: Hyvä avaus
  14. 23.11.2021Rukalle ennustettu tulipalopakkasia
  15. 13.11.2021Hyvärinen vauhdissa Kainuun Talvikisoissa
  16. 13.11.2021Oloksen olosuhteista nauttiva Bolshunov kertoi Kestävyysurheilulle terveystilanteestaan
  17. 22.11.2021Raju seula Norjan joukkueeseen – superlupaus Fossesholm ulkona
  18. 12.11.2021Video: Naisten sprintin ratkaisuhetket ja Anne Kyllösen kommentit
  19. 26.11.2021Niskanen ladulle ennen kovimpia haastajiaan – katso lähtölistat
  20. 01.11.2021B-maajoukkuetoiminta noussut uudelle tasolle – "Tällaista sen pitäisi olla"
  21. 21.11.2021Johaug ja Amundsen ykkösiä Norjassa – Olokselta vauhtia hakenut Theodorsen vakuutti
  22. 13.11.2021Siviilipalveluksen valinneelta Ståhlbergiltä kelpo hiihto Oloksella
  23. 14.11.2021Oloksen Tykkikisat: Niskanen voittoon vapaallakin
  24. 06.11.2021Video: Sprintin väliin jättänyt Hakola hiihtää viestissä
  25. 20.11.2021Johaug omaa luokkaansa Norjan hiihtokauden avauksessa - Holund voittoon miehissä
  26. 19.11.2021Suhonen sivuun Taivalkosken Suomen Cupista
  27. 05.11.2021Mäki ja Suhonen sivuun Vuokatin sprintistä
  28. 03.11.2021Nelinkertainen olympiavoittaja lopettaa uransa keväällä
  29. 20.11.2021Karlsson ja Johansson voittoihin Jällivaarassa
  30. 21.11.2021Hakolan ylivoimaa Taivalkoskella