Kaisa Lehtosen olympiaunelma vaarassa

Kaisa Lehtonen. Kuva:  Teemu Ojapalo/Bulleyes Phorography

Kaisa Lehtonen. Kuva: Teemu Ojapalo/Bulleyes Phorography

EM-kultaa voittanut triatleetti ei voi osallistua Bakun Euroopan kisoihin.

Triathlonisti Kaisa Lehtonen joutuu jättämään Bakun Euroopan kisojen triathlonin väliin. Lehtosen pitkään vaivannut polvi ja reisi ärtyivät Italian EM-triathlonilla niin pahaksi, ettei hänestä ole kilpaan.

- Jalka kestää perustreeniä, mutta tehokas meno lyö sen heti täysjuntturaan. Bakussa käytävästä European Games koitoksesta tulisi siis pää kainalossa rimpuiltu väkinäinen suoritus, jos siis ylipäätään jollain lailla edes kykenisin hinaamaan itseni maaliin, Lehtonen perustelee blogissaan.

Lehtonen olisi mielellään osallistunut kaikkien aikojen ensimmäisiin Euroopan Kisoihin, mutta vielä enemmän Bakun kilpailun väliin jääminen harmittaa siksi, että se vaarantaa myös Lehtosen olympiaunelman.

-Tämä vastoinkäyminen taisi olla viimeinen niitti haaveelleni päästä Rion olympialaisiin triathlonistina. Bakussa jaossa olevat rankingpisteet olisivat nyt olleet kriittisen tärkeitä, hän kirjoittaa.

Baku olisi ollut myös tärkeä tason mittari, jonka perusteella hän olisi voinut päättää kannattaako olympialaisiin tähdätä ja missä kisoissa. Tulos, olisi se sitten ollut hyvä tai huono olisi tehnyt päätöksen tekemisestä helpompaa. Lontoon olympiapaikka jäi Kaisa Lehtosella yhden maailmanrankisijan päähän. Ura ei kuitenkaan ole lopussa, vaan Lehtonen väläyttää olympiaprojektin sijaan mahdollista satsausta triathlonin täysmatkalle.

Lue Kaisa Lehtosen koko kirjoitus hänen blogistaan.

Premiumsport.fi

ulvang banneri