Sunnuntaina Finntriathlon Vanajanlinnassa mukana Suomen kärkinimiä

Pablo Erat Vanajanlinnassa viime kesänä.Kuva:Teemu Ojapalo/Bullseye Photography

Pablo Erat Vanajanlinnassa viime kesänä.Kuva:Teemu Ojapalo/Bullseye Photography

Loppuunmyyty Sportyfeel Finntriathlon Vanajanlinna kilpaillaan tulevana sunnuntaina. Mukana on lähes koko Suomen triathlonkärki ja kaiken kaikkiaan 400 kilpailijaa.

Viime vuonna käyty ensimmäinen Finntriathlon Vanajanlinna keräsi kehuja sen verran voimaakkaasti, että tämän vuoden 400 paikkaa myytiin loppuun jo hyvissä ajoin viime syksynä.

- Tunnelma on tällä hetkellä odottava. Olemme onnellisia siitä, että laji on kehittynyt ja tapahtumamme ovat löytäneet tiensä triathlonkansan suosikeiksi, tapahtumapäällikkö Tiina Boman toteaa.

Vanajanlinnassa uintiosuus uidaan Katumajärvessä. Pyöräreitti kulkee Vanajanlinnantiellä ja juoksuosuus taistellaan linnan pihapiirissä golfkentän tuntumassa.

- Organisaatio on tehnyt valtavan määrän työtä koko talven ajan. Olemme valmiina kaikkien aikojen Finntriathlon-kesää varten, Boman kertoo.

Mukana Suomen kärkiurheilijoita

Vanajanlinnassa nähdään kärjen osalta mielenkiintoinen kamppailu. Pikamatkalla uintiosuus on 750 metriä, pyöräily 20 kilometriä ja juoksu 5 kilometriä. Pikamatkan hengen mukaisesti peesaaminen on sallittua. Tiina Boman uskoo, että peesaamisen salliminen tuo erikoissäväyksen kilpailuun.

- Paikalla ovat lähes kaikki Suomen kärkiurheilijat. Miehissä on mielenkiintoista nähdä, miten pidemmillä matkoilla kannuksensa hankkineet pärjäävät nuoria vastaan. Naisten sarjassa nähdään kova kilpailu hyvin kehittyneiden nuorten (muun muassa Anni Antikainen ja Mira Leskinen) ja jo keväällä Havaijin paikan lunastaneen Venla Koivula-Huttusen kesken, Boman toteaa.

Yhteisö unelmille - unelmista totta

Tiina Bomanin mukaan kilpailun järjestelyt ovat edenneet hyvässä yhteistyöhengessä niin Vanajanlinnan, Hämeenlinnan kaupungin kuin paikallisten yhteistyökumppanien kanssa.

- Meille järjestäjille on erityisen tärkeää, että tapahtumamme ovat laadukkaita ja turvallisia. Haluamme tarjota osallistujille ainutlaatuisen ympäristön ja puitteet toteuttaa omia triathlonunelmiaan, Boman kertoo.

Useita kansainvälisiä kilpailuja käynyt Boman vakuuttaa, että laadukkuus näkyy muun muassa turvallisissa reiteissä, asiakaspalvelussa ja kilpailun jälkeisessä ruokailussa.

- Haluamme todella osoittaa olevamme luottamuksen arvoisia ja teemme kaikkemme parempien triathlontapahtumien puolesta myös jatkossa, Boman sanoo.

Kilpailuaikataulu on porrastettu ja startit sunnuntaina ovat kello 10, 12 ja 14. Miesten kärki on maalissa noin kello 15. Sekä naisten että miesten kilpasarjoihin osallistuu maan kovimpia triathlonisteja kuten Darby Thomas, Henrik Goesch, Panu Lieto, Tuukka Miettinen, Teemu Lemmettylä, Anni Antikainen, Venla Koivula-Huttunen sekä Mira Leskinen.

Kesän aikana järjestetään kaiken kaikkiaan viisi Sportyfeel Finntriathlon-tapahtumaa. Ne keräävät reilut 3200 erillistä osallistujaa Vanajanlinnan lisäksi Vierumäelle, Joroisiin, Leville ja Tahkolle.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri