Kaisa Lehtoselle MM-pronssia

Kaisa Lehtonen. Kuva: Kalle Kotiranta

Kaisa Lehtonen. Kuva: Kalle Kotiranta

Triathlonin pitkän matkan maailmanmestaruuksista kilpailtiin Ruotsin Motalassa lauantaina. Suomen Kaisa Lehtonen onnistui kilpailussaan erinomaisesti ja taisteli MM-pronssille.

ITU:n (International Triathlon Union) pitkän matkan triathlon koostuu neljän kilometrin uinnista, 120 kilometrin pyöräilystä sekä 30 kilometrin juoksusta. Uintiosuus päivän kilpailuun oli tosin lyhennetty neljästä kilometristä 1.5 kilometriin veden kylmyyden vuoksi. Kesä on ollut viileä myös Pohjanlahden länsipuolella. Vättern-järven veden lämpötila oli vain +14 astetta.

Lehtonen rantautui uintiosuudeltaan naisten sarjan kuudentena 2.08 uintiosuuden nopeinta yhdysvaltalaista Mary Beth Ellisiä jäljessä. Vahva pyöräilyosuus nosti Lehtosen kilpailun kolmanneksi. Ero kärjessä kaasutelleeseen Mary Beth Ellisiin kasvoi kuitenkin yli kymmeneen minuuttiin. Juoksuosuudelle toisena lähtenyt lajin maailmanmestaruutta puolustava Tanskan Camilla Pedersenkin oli karannut jo Lehtosen tavoittamattomiin.

Mary Beth Ellis hallitsi myös juoksuosuutta suvereenisti ja ylitti maaliviivan ylivoimaisena voittajana ajassa 5.24.25. Camilla Pedersen sijoittui toiseksi ennen Kaisa Lehtosta. Pedersen jäi yhdysvaltaiselle 7.23 minuuttia ja Lehtonen 9.16 minuuttia. Vuosi sitten Kiinan Weihaissa Lehtonen sijoittui MM-hopealle.

Venla Koivula-Huttunen keskeytti pyöräilyn jälkeen.

Miesten kilpailun voittoon nousi juoksuosuuden lopussa Ranskan Cyril Viennot ohittaessaan kisaa siihen asti johtaneen Tanskan Martin Jensenin. Viennotin voittoaika oli 4.54.33. Tanskalainen jäi hänelle 13 sekuntia. Iso-Britannian Joe Skipper oli kolmas 37 sekuntia voittajalle jääneenä. Jarmo Hastin kisa ei sujunut odotetusti. Hän oli lopputuloksissa 27:s yli 36 minuuttia voittajalle jääneenä. Joel Jokinen oli 31:s.

>>Tulospalvelu 

Premiumsport.fi

ulvang banneri