Viisisataa triathlonistia kilpailee Vierumäellä lauantaina

Tuukka Miettinen (edessä) ja Teemu Lemmettylä tiukassa taistelussa Finntriathlon-kauden avauksessa Vanajanlinnassa 14.6. Kaksikko on ennakkosuosikkeja myös Vierumäellä. Kuva: Bullseye photography

Tuukka Miettinen (edessä) ja Teemu Lemmettylä tiukassa taistelussa Finntriathlon-kauden avauksessa Vanajanlinnassa 14.6. Kaksikko on ennakkosuosikkeja myös Vierumäellä. Kuva: Bullseye photography

Sportyfeel Finntriathlon kerää maan triathlonhuiput ja 500 harrastajaa Vierumäelle tulevana lauantaina.

Sportyfeel Finntriathlon Vierumäki on perusmatkan triathlonkilpailu, jonka 500 paikkaa myytiin loppuun jo tammikuussa. Vierumäellä kilpaillaan niinkutsutulla neljäsosamatkalla, jossa uintiosuus on 1500 metriä, pyöräily 40 kilometriä ja juoksu 10 kilometriä. Suuren osallistujamäärän vuoksi lähtöjä on kaksi, jotta kaikki kilpailijat mahtuvat turvallisesti reitille. Päivän ensimmäinen lähtö on kello 12 ja toinen kello 13.30.

- Lauantaina on odotettavissa tiukka kilpailu, jossa taistellaan yleisen sarjan lisäksi myös ikäluokkasarjoissa. Suomessa on erittäin kovatasoisia, mutta vähemmän arvostettuja ikäluokkaurheilijoita, jotka ovat saavuttaneet hienoja tuloksia maailmalla, Finntriathlonin tapahtumapäällikkö Juuso Kutvonen kertoo.

Mukana Suomen huippuja

Suomen kärkinimistä miesten kilpailussa mukana ovat varmuudella kotimaisten kilpailujen kestomenestyjät Tuukka Miettinen (puolustaa viimevuotista Finntriathlon Vierumäen voittoa), Teemu Lemmettylä, Panu Lieto sekä Jarmo Hast.

Vierumäki on Hastin ensimmäinen kotimainen kilpailu tänä vuonna ja hän hakee onnistunutta suoritusta rengasrikkoon kaatuneen MM-kilpailun jälkeen. Teemu Lemmettylää kiinnostaa erityisesti Finntriathlon-sarjan yhteiskilpailun voitto.

- Taistelemme luultavasti Tuukan kanssa tiukimmin kerääkokosarjan-voitosta, joten Vierumäellä tavoitteena on ottaa Tuukan Vanajanlinnassa hankkima 20 sekunnin etumatka kiinni, Teemu Lemmettylä kommentoi.

Naisten ennakkosuosikkeja ovat Suomen kärkeen viimeisen vuoden aikana paikkansa vakiinnuttaneet Anni Antikainen sekä kotimaisemissaan kilpaileva Triathlon Club Heinolaa edustava Mira Leskinen. Kaksikko napsi SM-mitaleita jo viime kaudella ja talven aikana kehitys on ollut merkittävää.

Vierumäki tarjoaa hienot puitteet

Kilpailun järjestävät yhteistyössä Finntriathlon, Suomen Urheiluopisto sekä Triathlon Club Heinola.

- Meille järjestäjille on erityisen tärkeää, että tapahtumamme ovat laadukkaita ja kilpailijoille turvallisia. Haluamme tarjota niin tosissaan kilvoitteleville kuin itsensä voittajille ainutlaatuisen tapahtuman toteuttaa unelmiaan, Finntriathlonin tapahtumapäällikkö Juuso Kutvonen sanoo.

Tapahtuman kilpailukeskus sijaitsee Urheiluhallin ympäristössä. Vierumäki tarjoaa erinomaiset puitteet myös triathlontapahtumalle.

- Uintiosuus uidaan kirkasvetisessä Valkjärvessä. Pyöräilyosuus ajetaan Vierumäeltä Heinolan ja Vierumäen kylän suuntaan kolmena kierroksena. Juoksuosuudella kierretään golfkentän maastoissa, kertoo Kutvonen.

Triathlonkisan pyöräilyosuuden vuoksi aikavälillä 11.30-17.00 vanha nelostie on suljettu Vierumäen kylältä noin 3,5 km matkalta kohti Heinolaa ja samoin tie 4142 vanhalta nelostieltä Vierumäki Areenalle asti. Kulku opistolle on Vierumäen ja Vuolenkoskentien kautta.

Suomen vanhin triathlonkilpailu Finntriathlon järjestetään kesän aikana viidellä paikkakunnalla. Vanajanlinnassa kilpailtiin jo 14.6. Heinäkuussa Finntriathlon järjestetään perinteisesti Joroisissa ja elokuussa Levillä sekä Tahkolla.

Premiumsport.fi

ulvang banneri