Jarmo Hast nopein Sportyfeel Finntriathlon Vierumäellä

Jarmo Hast hallitsi Vierumäen Finntriathlonia. Kuva: Bullseye Photography/Teemu Ojapalo

Jarmo Hast hallitsi Vierumäen Finntriathlonia. Kuva: Bullseye Photography/Teemu Ojapalo

Jarmo Hast oli omaa luokkaansa miesten sarjassa triathlonin perusmatkan kisassa Vierumäellä. Hast käytti 1,5 kilometrin uintiin, 40 kilometrin pyöräilyyn ja 10 kilometrin juoksuun aikaa yhteensä 2.02.35.

- Olin hieman väsynyt viime viikosta (Motalan MM-kisa) ja vähän puristusta puuttui. Onneksi pyörä on niin hyvä, että se kulkee silti. Juoksu tuntui aluksi väsyneeltä, mutta aukesi, kun pääsin vauhtiin. Ei ole ehtinyt keskittyä harjoittelemaan, kun muutamme parin viikon päästä Australiaan, Hast kommentoi.

Toiseksi sijoittui Teemu Lemmettylä, joka nousi vahvan juoksuosuuden ansiosta toiseksi. Lemmettylä jäi Hastille minuutin ja seitsemän sekuntia. Kolmas oli Panu Lieto, joka oli uinnin jälkeen selkeässä johdossa. Lieto jäi voittajalle minuutin ja 40 sekuntia.

Söderström naisten nopein

Naisten kilpailun nopein oli Maria Söderström. Vahvana juoksijana tunnettu Söderström ratkaisi kilpailun juoksuosuudella. Voitto oli Söderströmille yllätys.

- Oli todellinen yllätys, sillä matkassa oli monta epävarmaa tekijää. Onneksi uinti oli perustekemistä ja pyörä sujui ihan hyvin. Juoksu lähti todella hyvin liikkeelle ja pystyin ottamaan Miraa (Leskinen) hyvin kiinni siinä, Söderström kertoi.

Mira Leskinen oli pyöräilyn jälkeen selvässä johdossa, mutta taipui juoksuosuudella Söderströmille. Kolmanneksi sijoittui Anni Antikainen.SoderstromMaria040715 vierumakifinntriathlonEntinen kova kestävyysjuoksija Maria Söderström oli naisten sarjan ykkönen. Kuva: Bullseye Photography/Teemu Ojapalo

Upeat olosuhteet Vierumäellä

Sportyfeel Finntriathlon Vierumäki keräsi päivän aikana 500 osallistujaa neljäsosamatkan kilpailuun. Upeat olosuhteet ja todella lämmin keli olivat kilpailijoiden mieleen.

- Mahtava keli sattui kilpailupäivälle ja kilpailijat ovat olleet järjestelyihin todella tyytyväisiä. Tapahtumajärjestäjä ei voi paljon muuta vaatia, Finntriathlonin tapahtumapäällikkö Juuso Kutvonen totesi.

Kilpailun järjestivät yhteistyössä Finntriathlon, Suomen Urheiluopisto sekä Triathlon Club Heinola. Suomen vanhin triathlonkilpailu Finntriathlon järjestetään kesän aikana viidellä paikkakunnalla. Vanajanlinnassa kilpailtiin jo 14.6. Heinäkuussa 17.-18.7. Finntriathlon järjestetään perinteisesti Joroisissa ja elokuussa Levillä sekä Tahkolla.

www.finntriathlon.fi

>> Tulokset 

Premiumsport.fi

ulvang banneri