Frankfurtin EM-Ironmanissa pidettiin hyvää vauhtia

Kuvituskuva. Kuva: Fitra

Kuvituskuva. Kuva: Fitra

Jan Frodenon "hidas" maraton pudotti miehen ME-vauhdista. Kaksi suomalaista sadan joukkoon.

Sunnuntaina kilpailtiin triathlonin Ironman-matkojen EM-titteleistä Saksan Frankfurtissa. Mukana oli yli 3000 triathlonistia.

Miesten sarjassa nähtiin hurjaa vauhdinpitoa, kun Jan Frodeno voitti mestaruuden ajalla 7:49:48. Saksalainen oli jopa maailmanennätysvauhdissa, mutta maratonilla mies juoksi vain 2:50:49, jolloin Marino Vanhoenackerin vuonna 2011 tekemä ennätys 7:45:58 pysyi vomassa.

Maailmanennätystraithlonissaan Vanhoenacker juoksi maratonin aikaan 2:39:24. Maailmanennätyksen lipeämisestä huolimatta Frodenon aika oli uusi reittiennätys.

Miesten sarjan kolmen kärki oli saksalaistriathlonistien miehittämiä, kun Seastian Kienle tuli toiseksi ennen Any Boechereriä.

Suomalaisista parhaana oli Joona Tuikka sijalla 51. Hän käytti matkaan aikaa 9:34:15. Tämä toi 25-29-vuotiaiden sarjassa sijan 8. Sadan joukkoon kolmen tuhannen triathlonistin joukossa onnistui suoriutumaan myös Ilkka Utriainen sijalla 56.

Naisten sarjan voittoon ui, pyöräili ja juoksi Sveitsin Daniela Ryf, joka käytti aikaa 8:51:00. Tämä oli miesten tapaan uusi reittiennätys. Johanna Virtanen oli paras suomalainen ajalla 11:15:53. Hän oli 35-39-vuotiaiden sarjassa kahdeksas.

Tulokset

enervit tri paketti banner

Premiumsport.fi

ulvang banneri