Triathlonin SM-mitalit ratkotaan Joroisissa

Kaisa Lehtonen puolustaa viime vuotista mestaruuttaan Joroisilla. Kuva: Teemu Ojapalo/Bullseye Photography

Kaisa Lehtonen puolustaa viime vuotista mestaruuttaan Joroisilla. Kuva: Teemu Ojapalo/Bullseye Photography

Sportyfeel Finntriathlon Joroinen kilpaillaan viikonloppuna. Suomen suurin ja kaunein triathlontapahtuma kerää 2000 kilpailijaa Joroisiin tulevana viikonloppuna. SM-mitaleista taistellaan puolimatkalla lauantaina.

Joroinen kokoaa jälleen Suomen parhaat triathlonistit niin yleisessä sarjassa kuin ikäluokissakin kilpailemaan puolimatkan SM-mitaleista. Puolimatkan kilpailussa uidaan 1,9 km, pyöräillään 90 km ja juostaan 21,1 km.

Naisten kilpailun ehdoton ennakkosuosikki on hallitseva Euroopan mestari ja MM-kolmonen Kaisa Lehtonen, joka puolustaa myös edellisvuoden SM-titteliä. Oman haasteensa Lehtoselle pyrkivät tarjoamaan mm. Maria Söderström, Mira Leskinen ja Venla Koivula-Huttunen.

Miesten kilpailussa hallitseva mestari Darby Thomas saa vastaansa mm. Jarmo Hastin, Tuukka Miettisen sekä Teemu Lemmettylän. Hast oli vahvin edellisessä Finntriathlon-osakilpailussa Vierumäellä. Teemu Lemmettylän ja Tuukka Miettisen välillä SM-mitalikamppailun lisäksi jännitettä tuo taistelu Finntriathlon-kilpailusarjan kokonaisvoitosta.

Mukana 2000 kilpailijaa

Suomalainen triathlon syntyi Joroisissa vuonna 1983. Tapahtuman historia, loppuunmyyty kilpailu sekä erinomaiset järjestelyt luovat ainutlaatuisen tunnelman, Joroisten hengen.

- Tänä vuonna puolimatkan osallistujamäärä rajattiin 1500 osallistujaan ja tapahtuma myytiin loppuun hetkessä. Näin tehdään siis jälleen uusi osallistujaennätys. Puolimatkan lisäksi on tarjolla pikamatka, joukkuekilpailut sekä myös lapsille oma lähtö, kertoo tapahtumapäällikkö Juuso Kutvonen.

Kilpailukeskus sijaitsee Joroisten urheilutalolla sekä urheilukentällä. Lasten kilpailu käydään torstaina klo 18.00, pikamatkan kilpailu ja joukkuekilpailu perjantaina klo 18.00 ja viikonlopun päätapahtuma puolimatka lauantaina klo 11.00 alkaen. Kilpailua on mahdollista seurata myös liveseurannan ja sosiaalisen median kautta.

- Joroinen on triathlonkesän päätapahtuma ja sen rakentaminen edellyttää valtavasti talkootyötä. Hyvin sujuvat järjestelyt ja osallistujien kiitokset kuuluvatkin koko yhteisölle, Juuso Kutvonen toteaa.

>> Finntriathlon

enervit tri paketti banner

Premiumsport.fi

ulvang banneri