Kaisa Lehtonen voitti triathlonin SM-puolimatkan

Kaisa Lehtonen tulossa maaliin Joroisilla. Kuva: Bullseye Photography

Kaisa Lehtonen tulossa maaliin Joroisilla. Kuva: Bullseye Photography

Tähtäimessä Hawaijin Ironman ja maratonin olympiaraja.

Kaisa Lehtonen voitti triathlonin puolimatkan Suomenmestaruuden Joroisten Finntriathlonilla. Voittaja käytti kisaan akaa 4.16.38 (uinti: 26.56, pyöräily 2.24.20 ja juoksu 1.20.29)

Kilpailu kulki alusta loppuun Triathlon Vantaata edustavan Lehtosen komennossa. Uinnistavoittaja nousi yhdessä Tri Club Heinolan Mira Leskisen kanssa, mutta seuraavilla osuuksilla ero muihin kasvoi tasaisesti.

- Uinnin otin vähän varovasti, koska on ollut allergiaa tällaisissa vesissä. Pyörää ajoin osittain reippaammin, mutta loput 40 km Ironman-vauhtia. Juoksu oli semmoista rentoa menoa. Alunperin piti juosta maratonvauhtia, mutta oli niin ihania kannustajia, että innostuin vähän, Lehtonen kommentoi.

Jatkon osalta Lehtonen tähyää MM-kisoihin Havaijille. Sinne pääsy ja siellä menestyminen edellyttää kuitenkin huippuonnistumista.

- Tavoitteet on siirretty Havaijille ja olen päättänyt, että pyrin sinne. Tammikuussa Dubaissa juoksen maratonin ja yritän alittaa olympiarajan siinä, joten myös olympialaiset kiinnostavat maratonin osalta, Lehtonen kommentoi.

Naisten kilpailussa hopealle ylsi Helsinki triathlonin Maria Söderström ja kolmanneksi Wasa triathlonin Aino Luoma.

1400 kilpailijaa puolimatkalla

Aurinkoinen ja tyyni keli siivitti ennätysmäisen osanottajajoukon lauantain triathlonreitille. Päivän kilpailuun starttasi noin 1400 osallistujaa. Kaiken kaikkiaan viikonlopun aikana kilpailuihin starttasi lähes 2000 kilpailijaa.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri